21Grams Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 Tak som zacal robit predne brzdy vratane pretesnenia, a poriadne som ich ocistil az do kovu, len som si neuvedomil ze od vyroby asi boli niecim natrete, alebo je to nehrdzavejuca zliatina? budem to musiet teraz nastriekat farbou na brzdice aby to nehrdzavelo alebo to mozem nechat tak?(mne nejak na farebnych strmenoch nezalezi, funkcnost prvorada) Auto na klatikoch, do mesta daleko, pekne blba situacia:D Citovat
ferrari Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 No, nové strmene vážnejší výrobcovia (ako napr. Continental) zinkujú zliatinovým povlakom ZnNi...ale to ti asik nepomôže... Citovat
21Grams Odesláno 5. březen 2011 Autor Odesláno 5. březen 2011 tak brzdy su ate, pozinkovane to moze byt (asi ziarove zinkovanie), ale ci sa ta vrstva nenarusila, skor ano ako nie, navyse v niektorych castach uz trolilinku chytali hrdzu, zinok sam o sebe tiez nevydrzi naveky...vidim to na bicykel a marš pre sprej:) este to mozem natriet klasickou striebrenkou:) Citovat
ferrari Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 Njn, radšej rovno spray odolný voči vyšším teplotám... Citovat
marko306 Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 Levice nie sú ďaleko:aut aspoň si zašportuješ. Inak mali to všetko? Citovat
21Grams Odesláno 5. březen 2011 Autor Odesláno 5. březen 2011 Levice nie sú ďaleko:aut aspoň si zašportuješ. Inak mali to všetko? jj mali...len dalsia smola...prasklo mi celne sklo, asi 20cm sinusoida zdola pred spolujazdcom...a pokracuje svina...zas nemozem na tecnicku kua...13 rokov to sklo neschytalo ani dobku od kamienka, a teraz toto... No ale k tym brzdicom, idem sa dobre naranajkovat a sadam na bike:D Citovat
21Grams Odesláno 5. březen 2011 Autor Odesláno 5. březen 2011 Sklo sprav cez poistku a je to;) Ved uvazujem nad tym, musim ale zohnat vhodneho kandidata, teraz po tom poistovne dost idu, navyse ja tam nemam ani stopu po kamienku, len rovno prasklinu, budem to musiet nejak \"dorobit\":)) Vravim najviac ma sere ze zas nemozem na STK, a neviem ci to nebude problem pre poistovnu ze auto nemalo platnu stk ked sa to stalo, cele je to domotane. Citovat
MilanF1 Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 zase pojistný podvod ... pak to povinné ručení nemá být tak drahé ... Citovat
marko306 Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 No to by problém mohol byť s tou STK. Poisťovňa by pozerala či máš aj zimné gumy (aj keď so sklom to nič nesúvisí), len aby ti nemuseli nič preplatiť. Citovat
marko306 Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 zase pojistný podvod ... pak to povinné ručení nemá být tak drahé ...mne na Favorite rozbil kamión kameňom z dvojmontáže predné sklo. mal som SPZ, čas incidentu, miesto, firmu ktorej kamión patril, svedkov (rodina). Nechcel zastaviť, mal som vtedy celú rodinu v aute tak som si nemohol ho dovoliť prenasledovať až neviem po kade. Policajti ma vysmiali, že či som dilino a volám za vtedy 1500 korunové sklo a poisťovňa sa so mnou ani nemienila o tom baviť. Nech platia keď platíme aj mi. Poisťovne sa vykrúcať môžu mi nie. Týmto si, ale nezastávam týpkov čo to robia pravidelne. Citovat
pastorek Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 Firmy ako Autosklo HD majú dohody s väčšinou poisťovní. Pred rokom som menil sklo a celá komunikácia prebehla telefonicky, žiadny poisťovák auto nepozeral, vôbec ich nezaujímala platnosť STK a už vôbec nie pneumatiky. Bolo to cez Kooperatívu a preplatili faktúru do centu. Citovat
21Grams Odesláno 6. březen 2011 Autor Odesláno 6. březen 2011 Marko, veril by si tomu? Nepasuje mi repasna sada, kupena este vtedy s tymi gulakmi...ked sa sere, tak sa sere...je to na vacsi priemer valceka:grr Citovat
Benžík Odesláno 6. březen 2011 Odesláno 6. březen 2011 Napadlo me, nemohlo to predni sklo prasknout kvuli tomu ze je zkroucena kastle jak to auto stoji na spalkach? Loni jsem brzdice natrel alkytonem, z dalky to vypadalo dobre, z blizka nic moc a strasne moc na tom byl prach od brzd a to nejak zvlast silne a casto nebrzdim. Ted mam plechovy kola s poklicema, tak nevim jak to po zime vypada. Citovat
21Grams Odesláno 6. březen 2011 Autor Odesláno 6. březen 2011 Napadlo me, nemohlo to predni sklo prasknout kvuli tomu ze je zkroucena kastle jak to auto stoji na spalkach? Loni jsem brzdice natrel alkytonem, z dalky to vypadalo dobre, z blizka nic moc a strasne moc na tom byl prach od brzd a to nejak zvlast silne a casto nebrzdim. Ted mam plechovy kola s poklicema, tak nevim jak to po zime vypada. To je dost pravdepodobne, ani nie tak na spalkach ako na zdvihaku samotnom, vtedy je asi najviac skrutena ta karoseria...a tak uvidim ake drahe to bude, do 100e sa asi vyprdnem aj na poistovnu. Ale nasere. Brzdice som nakoniec nestriekal, serem na ne, aj tak budu musiet ist dole ked objednam nove tesnenia...co sa tyka prachu, v zime je to najhorsie, vsade sa to zazere, cez leto to vidim cez kolesa a cistim to aspon trochu... Citovat
marko306 Odesláno 6. březen 2011 Odesláno 6. březen 2011 Marko, veril by si tomu? Nepasuje mi repasna sada, kupena este vtedy s tymi gulakmi...ked sa sere, tak sa sere...je to na vacsi priemer valceka:grrpočuj, máš tieto problémi, čo sa týka rozmerov náhradných dielov, iba s prednou nápravou alebo aj s ostatnými dielmi auta? Tak ma napadlo či predchádzajúci majiteľ náhodou nemenil komplet nápravu z inej 306 z nejakého dôvodu. Skús pohľadať na nápravnici alebo na nejakom diely nápravy nejaký dátum a či nebude starší alebo iný ako r.v. auta. K tomu oknu, ja mám s dažďovím senzorom, obyčajné tónované a keď to bolo ešte v korunách tak by ma vyšlo okolo 10 000sk, na presnú sumu si nespomeniem. Citovat
pastorek Odesláno 6. březen 2011 Odesláno 6. březen 2011 ...a tak uvidim ake drahe to bude, do 100e sa asi vyprdnem aj na poistovnu. ... Samotné sklo sa zmestí ale komplet s montážou minimálne 130 - 150 €. Citovat
21Grams Odesláno 6. březen 2011 Autor Odesláno 6. březen 2011 Praveze vsetko je 98, ked som menil tie veci na naprave vsetko bolo origo a z 98meho...ale k tej repas sade ono je to na 54mm valcek, nie 48mm ako mam ja, tot cely problem... Ine ma teraz sere...odvzdusnil som to dufam ze spravne, ale brzdi to horsie ako so starymi vecami:o ako viem ze si to musi sadnut, ale predsa, nemoze to brzdit tak naprd. V akom poradi sa maju odvzdusnovat jednotlive kolesa? skusil som PZ, LP, LZ, PP, aj naopak, furt naprd. Citovat
marko306 Odesláno 6. březen 2011 Odesláno 6. březen 2011 odvzdušňuj od najbližšieho kolesa k nádržke brzovej kvapaliny (LP, PP, LZ, PZ). Môže byť, že ti to brzdí horšie,ako si písal musí si to sadnúť. Potom uvidíš [upravil dne 6/3/11 12:32 marko306] Citovat
21Grams Odesláno 6. březen 2011 Autor Odesláno 6. březen 2011 sadnut musi, ale aj ked ti menia brzdy v servise musi to brzdit kym si to sadne aspon tak aby si si na tom nerozbil hubu:myslim este ma napadlo, kotuce som odmastil, ale netreba nieco aj na platnickach, prejst smirglom alebo tak... Uvazujem inak ze kupim druhe brzdice, rovnake ako tieto, tie ocistim, zrepasnem, nastriekam a potom nahodim, lebo takto budem furt bez auta, co je u mna kua problem... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.