Guest Pida280 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Zdravím Vás Prohledával jsem témata ohledně spojky, ale potřebuji se stejně zeptat. Vlastním Peugeota 406 break 2,0 HDI 80kW r.v.2002, najeto 168 000 km Nedávno jsem byl v servisu kde jsem měnil pletenec na výfuku, při té příležitosti mi bylo řečeno že mi asi \"cinká\" spojka. Když jsem orientačně kouknul co by mě to stálo, tak jsem si raději sednul. Popravdě, žádné problémy jsem nezjistil, auto zabírá jak má a když je motor teplý, tak není nic slyšet. Tak fakt netuším :-( Poraďte, díky Honza Citovat
maximum Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 cinka ti skor dvojhmotny zotrvacnik, co sa tyka spojky, tak kym nesmyka, tak na nu nesahal... Citovat
Guest Pida280 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Spojka zabírá jak má, tak ten dvojhmotný setrvačník. Tam asi ušetřit nejde :-/ Citovat
h4wk3y Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 jde usetrit, kdyz das jednohmotu zhruba za polovicku penez... Citovat
Guest Pida280 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Ale někde jsem se dočetl, že má prý větší vibrace, je hlučnější atd. Je to pravda ? Citovat
h4wk3y Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 ja ti nevim, sam se nemuzu rozhodnout, asi me o ceka - spojka+setrvak.. auto mam v peknem stavu, tak ho nechci zkazit jednohmotou, ale zase ty finance nejsou a precijenom bych radsi dal jednohmotu... ale zas mam chipnuto, a to pry dvouhmote taky dobre nedela.... no a jeste kazdy tvrdi neco jineho, jeden ze to nepozna, druhy ze se s tim neda ani jezdit s jednohmotou.. fakt nevim ... Citovat
Judes Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Chalani skúste sa opýtať na cenu dvojhmotného zotrvačníka v Peugeote na 2.0 HDi na 407-me zišla cena o 50% , lacnešie ho nezoženiete nikde. Citovat
Guest Pida280 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Tak to je supr cena, když vezmu že cena dvouhmoťáku je +- 15 tis KČ, tak představa 7,5 tis + spojka ( 5 tis ), to je už jiná cena, i když je to pořád ranec :-( Někdo mi taky řekl, že to může být jen \"povolená\" pružina ve dvojhmoťáku. Citovat
Guest Pida280 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Tak mi to pořád nedá. Našel jsem supr web jak funguje dvouhmoťák http://cs.autolexicon.net/articles/dvouhmotovy-setrvacnik a video kde je jeho princip ( to jak eliminuje rázy dané motorem), tak to je přesné to co slyším, občas pravidelný cinknutí. Tak a co s tím :-D :-D Citovat
ozzy56 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 cinka ti skor dvojhmotny zotrvacnik, co sa tyka spojky, tak kym nesmyka, tak na nu nesahal... opravdu to nech tak, pokud neprokluzuje, neřešit:bojim Citovat
oddie Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Niekto to vraj ani nespozna:cool: Kdo je hluchej jak poleno a bez citu, ten to opravdu nepozná. Citovat
BV406 Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 jak tam pisou Tyto kmity se přenášejí do převodovky a vytvářejí hluk vznikající vzájemným narážením ozubených kol bez zatížení. Přes uložení agregátu je pak tento hluk veden do karoserie. tak to presne je u me ... ... mam jednohmotu Citovat
Trnkoš Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 Oddie měl ve své 406 novou spojku bez dvouhmoty a hodně rychle si připlatil a dvouhmotu dokoupil Citovat
BV406 Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 jj, ja vim ... znam tu anabazi ... skoda, ze tenkrat nemenil spojku driv nez ja ... taky bach dal novou dvouhmotu ... ted tam mam tu 4dilnou valeo sadu s odpruzenou lamelou, ktera ma trochu suplovat dvouhmotu a jednohmotym setrvacnikem ... ale je to naprd ale kdyz tak koukam, da se dvouhmota sehnat uz za nejakych 8tisic neco, praci tipuju tak na 3 ... hmmm, ze by Citovat
oddie Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 Jo, ten popis je tady, i s fotkama: Ten příplatek skutečně není nijak velký, ceny se dnes už dost srovnaly, tehdy byl rozdíl v ofic. koncových cenách okolo 7tis, dneska je ten rozdíl v ofic. koncových cenách cca 2tis (dle ceníku Kelly). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.