Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

rozvodovka?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny.

Za jízdy se ze předu při jízdě rovně nebo při zatočení vlevo (zatočím vpravo a přestane) ozývá hučení až po sobě musíme v autě skoro řvát. Jasnej zvuk k.o. ložiska v pravo , jenže to jsem teď vyměnil, i homo. kloub jsem dal novej a nic. Hučí to dál, a když projíždím ostřeji levou zatáčku, tak to až rezonuje do podlahy. Levy ložisko to asi být nemůže, to by nedělalo při odlehčení takovej kravál, aspoň si myslím. A ani nemá vůli. Nemůže to dělat triangl na poloose, ať už pravé nebo levé a nebo rozvodovka? Nemáte někdo s tímhle zkušenost?

Odesláno

Fiat Ulysse 2,0i 8v r.v. 97

jinak \"super\" auto, ve 40 letech sem blbec před rokem a půl koupil poprve auto z bazaru, předešlá auta vždy přímo od majitele, za 45tis. a zaposlední rok jsem už do něj narval 37tis., tak už se ho ani nemůžu zbavit, po těch investicích

Odesláno

Ahoj, mám stejný problém, hučí mi ložisko, v předu v pravo. Žiju v tom, že to je ložisko na kole, zatím jsem to neřešil. Tvoje zjištění mě vůbec nepotěšilo... Ještě si vzpomínám, není náhodou ještě jedno ložisko na poloose? Myslím mezi kloubem u kola a převodovkou (rozvodovkou?), jakoby uprostřed poloosy?? Jednou jsem tam něco montoval... Nemůže být problém v tomto ložisku??

Odesláno

je tam na té poloose ložisko, ale to je ok.

tak jsem pod to lehl, vzal jsem za levou poloosu a zkoušel cukat(pootáčet) sem tam a v trianglu je vůle a cvaká to při tom pohybu a to i přesto, že je plnej vazelíny. a při pohybu trianglem nahoru dolu se pohybuje celá poloosa i s uložením v rozvodovce. máte někdo zkušenost s tím, jestli rozhodím rozvodovku aniž bych musel vyndat převodovku? myslím tím jestli je tam dost místa k nápravnici aby to šlo vytáhnout.

Odesláno

poloosa se v rozvodovce hýbat nesmí, asi ložisko K.O., nevím jak u 806ky, ale u pežotů samotný diferák vytáhnout jde, někdy musíš jen povolit nápravnici a zapáčit pajsrem, jednou jsem ubrousil fričkou cca 3mm materiálu na nápravnici a šlo to

Odesláno

no právě dnes v Peugeotu mi řekli, že ložisko doma nemám šanci vyměnit, proto sem se ptal tady, ty metody servisů (nezvládneš,dovez,tvrdě zaplať) jsou asi běžné. nikdy jsem v servisu nebyl, všechno sem si vždycky dělal sám, ale dřív sem měl Škodovky a pak Fordy, tak se raději poradím tu. ptal jsem se v tom Peug. i co za olej do převodovky, řekli mi nějakej Shell blablabla za 420,- litr a když jsem řekl, že ten nechci, jaká je alternativa, tak mi nebyli schopni nic říct a ať s poradím ve Fiatu. říkám jim, že motor a převodovka jsou Peug., tak ať mi poradí a oni na to, že je to ale v autě Fiat, tak když nechcu od nich Shell, tak ať se jdu zeptat do Fiatu. Díky za info!

Odesláno

to se nediv, nám se to nelíbí samozřejmě,ale jim vštěpují i na školení,aby si jejich nouhau:D nechali pro sebe...,celkem se tomu nedivím--ten jejich provoz je drahý, přípravky, školení atd. musí platit, aby mohli být autorizovaný servis, naštěstí se dnes dá skoro všechno koupit i na internetu a za jiný peníz

Odesláno

nemáte někdo představu, kde sehnat to ložisko do té rotvodovky. myslím mimo Peugeot, tam za něj chcou cca 2000,- za jedno, to bych dal za 2ks to co na vrakáču za celou převodovku, ale do převodovky z vrakáče se mi moc nechce, kde je napsany, že tam nekoupím převodovku ve stejným stavu jako bych ju vyndal z mýho auta :o:(

Odesláno

hlavně nekupuj na vraku jen samotnou rozvodovku s tím, že ji nahodíš na svoji převodovku, ozubení rozvodovky je za tu dobu,co auto jezdilo do sebe zaběhlé a když dáš jinou rozvodovku, bude to hučet...,když už, tak jinou komplet převodovku

ono stejnak samotnou rozvodovku těžko seženeš, nikdo ji nechce prodat--na co by mu byla pak převodovka

Odesláno

:) tak to dá rozum, že bych to neskládal z jiné, ale uřčitě jsou tací :):( , horší je, že jestli nikdo neporadí kde sehnat jinde to ložisko, tak budu muset do Peug. a podpořit tu jejich zlodě...u, ten olej jsem dnes koupil v mototechně za 203,- , Peug. chtěli 420,-, tak by to tak mohlo jít i s tím ložiskem, jen kdyby někdo poradil kde :nevim

jo a ještě, když jsem měnil ložisko v těhlici, tak mi zařvalo čidlo ABS, tak jsem vytvořil čidlo dle navodu na http://www.xantiaclub.cz/view.php?nazevclanku=levne-cidlo-abs-easysenzor&cisloclanku=2007020002 , samozřejmě upravené dle rozměrů a uložení na Ulysse a zase byl ranec peněz ušetřenej :) , třeba to někomu pomůže

Odesláno

no rozebrat tu rozvodovku, to je prd.l, musí se odmontovat i držák řazení, ten je na ní přidělanej. jinak ložisko je bez problému, ale raději dám novy, když už to mám rozebrany, na netu se dá sehnat do 600,- (JL69349/310 viz. foto). ta poloosa se vyklá celá v planetovym kole, takže nejdřív dám novy ložiska do rozvodovky a pak se uvidí, když tak nová poloosa, oproti druhé je slabší o 0,4mm

post-24049-14109615937234_thumb.jpg

Odesláno

nechodil-volal, ptáš se mě z jakého důvodu? jestli náhodou nepíšu o Peugeot servis Zábřeh(Nečas)-ne

[upravil dne 6/3/11 21:43 ulyssek]

Odesláno

Zajímají mě i názory na ostatní blízké - Bludov, Olomouc. V Zábřehu bych nic zlého nečekal.

Taky jsem už nechával měnit sestavu kolo+pastorek na Jumperu, a kupodivu jsem to nechal dělat jinde, než u Nečase. V Zábřehu je taky odborník na repase převodovek.

Odesláno

Bludov :fnuk , u Nečase asi před rokem jsem se byl jen na něco zeptat a odpověď zněla: ani rada není zadarno, dovezte auto :grr

ložiska jsem dnes koupil v Exvalos Lanškroun - 520,- za kus, SKF, rozvodovka je už v kupě, ale ještě potřebuju trochu poradit, když už to mám odstojeny, tak chcu ještě udělat rozvoďák. ale ouha, nemůžu povolit šroub na řemenici na klice, není tam náhodou opačnej závit ? už jsem roztrhl nástavec na trháku

[upravil dne 7/3/11 18:17 ulyssek]

Odesláno

je tam PRAVY závit, špatně se povoluje,protože se závit šroubu má dávat na lepidlo, má se povolovat pelouškem,protože kliku jde špatně zajistit,většinou nepomůže ani přes rychlost--protočí se ve spojce

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...