Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, tak jsem si konečně koupil 406 a celkem spokojenost. Jediné co mi překvapilo byl valivy hluk od kol, je skutečne velký zvlášť na letňákách. Zaskočilo mě to proto, že na mém minulém autě (306) byl podvozek naprosto tichý i při jízdě po hrubém asfalu a to je to o třidu nižší auto. 406 je od kol relativně tichá jen když jedu po opravdu hladkém asfaltu a toho u nás moc neni.

Takže moje otázka: Pokud vyloučím pneumatiky, je nějaký díl (silentblok) na podvozku, který má přímo tenhle jev eliminovat a můžu ho vyměnit?

Odesláno

A jaký je nejlepší tlak pro 16-ky 205/55? Za týden už tam ty letní hodim a toho hluku už se teď děsim, natlakovali mi to naposled v pneuservisu a pak už sem to nekontroloval. Ale jelikož jízda byla hrozně tvrdá tak to asi natlakovali moc

Odesláno
to vím,ale tam je tlak pro 15-ky 195/65. To platí pro všechny rozměry?

Hele, prosímtě, mohl bys mi prozradit ty tlaky ? Já tam mám štítek na 205 kola a jezdím na 195. Díkes.

Odesláno

hugo.v.r. -> tak na štítku mam pro 195 tlak 2,2 na obou nápravách. To se mi zdá málo, ale je to tam. A kolik tam máš pro ty 205??

Je taky možný že se doporučený tlak mění podle motorizace, podle váhy motoru, diesel je těžší. Ale to je jen moje domněnka

Odesláno

Tak jsem se konečně dostal k autu, promiň pomalou reakci :mad:

Na štítku mám uvedeno pro kola 205/15 tlaky 2,4 všude a při všech zatíženích. (Sedan 2.0HDi66, 1870 kg celková).

Tlaky jsou navíc uvedený pro konkrétní gumy, takže to stejně nejde vzít jako univerzální hodnotu-co model a co značka gum, to jiný tlaky.

post-21937-14109615936483_thumb.jpg

[upravil dne 6/3/11 19:01 hugo.v.r.]

Odesláno

Na 205/55/16 foukám dopředu 2,5 a dozadu 2,7, ale mám combi, proto dozadu dávám víc, pořád tam něco vozím, ale jak píše F3Rd@, těch 2,4 se mě taky zdá málo:myslim

Odesláno

neni to mekke ! uz se to tady resilo, kupodivu to maji inzenyri z francie dobre spocitane

2,5 jeste mozna ok, ale 2,8 :o ... si vzpominam, ze jsem mel loni na jare furt nejaky problem s gumama, nafoukal jsme je na 2,3 nebo 2,4 ted presne nevim a opticky se mi zdaly porad nejake mekke, tak jsem tomu pritnul, az ke 3 a jezdil jsem, akorat, ze jsem mel problem s kmitanim a vibracemi, jezdil jsem tak 14 dnu nez jsem zajel do pneuservisu, kde zjistili, ze jsou gumy prefoukane a ufoukli na 2,4 a svete div se, uz se jezdilo dobre ...

takze ja byt vama, tak ty foukaci hodnoty nepodcenuju ! :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...