Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý večer. Byl bych rád kdyby mi mohl někdo poradit. Vlastím 406 s LPG ( myslím že DGI ) a nedávno sem začal mít problém. Po přepnutí na plyn slyším jak v kufru v nádrži něco kalpne, asi ventil ( to dělalo vždy ), pak asi 5-6 vteřit auto jede a pak jako by se někde vypnul nějáký ventil nebo tak něco, prostě přestane jet a motor okamžitě chcípne. Při pnepnutí na plyn ( ještě než uberu plyn a přepne ventil ) mi bliká červená dioda na signalizaci stavu plynu v nádrži ), po cvaknutí ventilu zhasne a rosvítí se diody které ukazují množství pavila v nádrži. Je možné ža by to souvyselo s krokovým motorkem, který zlobí a musím ho vyměnit ( vysoké volnoběžné otáčky ) :bacha Už fakt nevím co s tím.

Odesláno

a startuje to dobre ( studene i teple) nechcipa to po nastartovani?

s krokacem to mit souvislost nebude, ten bude spatnej samostatne

U DGI byvaji vetsinou tyto problemy

1) nefunkcni (nebo zaneseny) ventil na vstupu do vyparniku (ten hrnec v motorovem prostoru,co do nej jdou hadice s teplou vodou, medena trubicka od nadrze ( na te je prave ten ventil) a hadice ke vstrikovaci)

2) nefunkcni vstrikovac - po cca 80-120tis km dojde k protrzeni membrany uvnitr vstrikovace, takze LPG proudi do sani nekontrolovane a zpusobuje bohatou smes, motor pak na volnobeh chcipa, jet se da jen \"na plny plny\" kdy je skrtici klapka zcela otevrena a je dost vzduchu a motor staci tu bohatou smes spalit

vseobecne pak mohou byt jeste dalsim problemem sterele membrany ve vyparniku (taky cca po 100tis km), vyparnik pak nestiha dodavat potrebne mnozstvi plynu

Kazdopadne s LPG systemem je lepe jet do nejakeho servisu, kde ho delaji a servisuji

Odesláno

No nejede to ani na plný plyn, prostě jako by tam nebylo palivo. Je uplně \"umřelej\".

Ještě zkusím lambda sondu, kdysi mi to reagovalo podobně když byla špatná. No a jinak mi asi nezbyde než navštívit Jihlavu a servis mobilgas. Mám to tam nejblíž.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Dělalo mi to podobný problém na Magic II. Po přepnutí na plyn mi to chcíplo. Napojil jsem na diag. LPG a zjistil, že bylo vadné čidlo teploty reduktoru. Jednotka si myslela, že je plyn movc ohřátý a z důvodu bezpečnosti vypla ventil u nádrže.

Odesláno

já mám podobnou závadu :( ale naštěstí otáčky volnoběhu mám ok jen když přidám plyn tak jako by auti nemělo výkon. Po chvilce to ale hned dostane šťávu a jede to jak drak :)

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahoj mám Peugeot 306 kombi 1,4, r.v. 98 s LPG (Landi Renzo).

Asi před týdnem jsem jel nakupovat cesta tam cca 35km. Auto na 2 hodiny zaparkoval a po té jel zase zpět. Po ujetí cca 5km jsem auto přepnul na plyn a po ujetí dalších cca 5km jak kdyby do válců nešel plyn. Tak jsem byl nucen přepnout na benzín. Po cestě jsem několikrát zkoušel opět přepnout na plyn někdy opět jako kdyby do válců nešel plyn a někdy to cukalo. Asi 2km před barákem jsem auto zkusil přepnout na plyn a auto zase normálně jelo na plyn tak jak má. Včera se mi to stalo zase. Nádrž s plynem nedojíždím úplně na doraz. Ještě než do dám do servisu tak se chci zeptat zda někdo neměl podobný problém.

Předem díky za odpověď.

Odesláno

mozna zaneseny nejaky ventil na vstupu LPG do vyparniku, bud se pistek obali takovou hnedou srajdou a nebo se prilepi gumicka na sedlo ventilu, jestli to ma vstrik(y) tak muzou byt zaneseny i ty

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...