Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vysokotlakové,naftové čerpadloBOSCH a DRV ventil

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim Vas!

Mam par otazociek ohladom cerpadla a toho ventilu!

Na tomto cerpadle su dve cidla.

1.Jedno cidlo je Drv ventil(zo zadu na cerpadle)

2.A to druhe cidlo je z vrchu cerpadla.Chcem sa opytat na co sluzi a ako funguje!

Odesláno

To je deaktivace 3. pistu cerpadla. Kdyz by cerpadlo se 3 pisty dodavalo zbytecne moc nafty (ktera by nevyuzita tekla prepadem zpatky do nadrze), 3. pist se vypne a pracujou jen dva. Snizuje se tim zatizeni motoru a zahrivani cerpadla. Siemens to resi trochu jinak, ten zavira privod nafty do celyho cerpadla.

Odesláno

Diik za odpoved,znova som o cosi mudrejsi!!

No este sa opytam:

Ako sa to prejavuje?

Ako sa da zistit,ci funguje?

Ako sa da overit,ci moj drv ventil funguje?(tlakove cidlo na tomto cerpadle,umiestnene zo zadu)

Odesláno

Za jizdy to nijak nepoznas, 3. pist se vypne jen kdyz neni potreba, takze na tlak v railu to nema vliv. Solenoid se da vyzkouset pres diagnostiku, spustit test a sahnout na nej jestli cvaka. Bez diagnostiky jedine vymontovat a pripojit na napeti. Ale to je zbytecny, tahle vec neodchazi.

\"DRV ventil\" (odkud pochazi ta zkratka?) fungovat musi pokud auto jede, muze mit jedine nejakou vadu ktera se projevi v urcity situaci. Neda se jednoduse vyzkouset, akorat vymenit a pozorovat jestli problem zmizi.

Odesláno

DRV ventil som teda vymontoval a skusil som ho ci funguje!AKO? (teda na vlastne riziko)

Tie dva piny z ventila som pripojil na 12voltov (iba na necelu sekundu)

Ziskrilo mi to! S toho som laicky usudil ze je ok-ej

Taktiez som ho merakom premeral a nejake hodnoty mi to ukazalo!

Pytam sa teda,mozem na zaklade tohto pokusu usudit ze je OK-ej?:myslim

Odesláno

co som usudil s mojho drv ventilu!

Takze bol som tam namontovat ten ventil a napodiv mi to moje auto chytlo!:o

Nechal som ho tak bafkat cca 5min. a potom som ho vypol.Po cca 30sekund so znova dal klucik do polohyII ,pockal kym sa nazhavi a skusal startovat.Zial uz nechytlo(ani na 2,3,4pokus)Znova som ventil rozobobral,poklepkal som s nim,pripojil na baterku(necelu sekundu)a namontoval naspat.NECHYTLO.S toho som usudil ze mam zly drv ventil.Asi sa zasekava.Takze najprv skusit zohnat jeden novy na skusku a ak to bude ono kupit a namontovat.Potom sa ozvem ako to dopadlo.Ozy ked som bol na Dia ukazovalo mu 5 barov(strasne malo)mohlo to byt cokolvek,ale teraz viem,ze to je ten ventil.:cool:

Odesláno

Jo, civka je ok - coz uz vyplyva z toho ze auto jezdi (teda jestli jezdi). Kdyby byla spatna tak tlak v railu nepresahne 100 baru, coz je malo na otevreni vstriku.

Problem toho ventilu je v tom, ze nemusi dokonale tesnit a muze za urcitych okolnosti propoustet do prepadu vic nafty nez by mel. To se da tezko nejak overit. Teoreticky by se do nej dalo pustit napeti z regulovanyho zdroje, postupne ho zvysovat a sledovat jestli se zaroven s tim souvisle zvysuje tlak v railu (diagnostikou nebo multimetrem na cidle). Neni ale jisty, ze se pri tomhle pokusu pripadna zavada projevi.

EDIT: Aha, tak to je jina situace, kdyz auto nejezdi a v railu mas 5 baru :) Pak to bude opravdu nejspis netesnost v tomto ventilu.

[upravil dne 27/2/11 12:51 sowwwa]

Odesláno

aha....aha...chapem.... su tam nejake tesnenia a myslim,ze nie su v poriadku.Trocha opotrebovanee,takze ani netreba ventil kupovat staci kupit to tesnenie.Neviete kde by som ho mohol zohnat?Pridam aj foto!(mozno to trochu vidno a navyse tam nebola ta druha gumka ako ste si vsimli.(ale vtedy to slo aj bez nej)Teda majitel predomnou sa stym neparal!

Co vy na to?

post-33362-14109615793509_thumb.jpg

Odesláno

na dia mi nespominal ze mam ventil zly,iba ze mam slaby tlak a ze to moze byt sposobene hocicim.Cerpadlom,vstrekmi,zanesenim potrubia.....

Ale ked dnes chytlo,musi to byt iba tym ventilom.

Viem za sa da kupit origo tesnenie na ten ventil(prikladam foto),ale neviem kde.Kdesi to tu niekto na fore spominal!:myslim

post-33362-14109615803083_thumb.jpg

Odesláno

Palivovy filter memeny pred mesiacom!

Teraz by ma skor zaujimalo kde by som mohol kupit tie origo tesnenia?

Shark734,nevies nahodou kde je umiestnene cidlo pre sahary?

Riesim tu aj tuto otazku!

Odesláno

Tak tato sada tesneni zaujima aj mna a uz v lete som to chcel pretesnit, ale predpokladam ze origo v peugeote sa musi dat tato sada kupit, inak ked sme uz pri vyberani DRV, tak ked odskrutkujem tie 2 skrutky a vytiahnem ho necaka ma ziadne prekvapenie v podobe vytekajucej nafty alebo tak, ze? :) .... vycistim ho riadne technickym benzinom, vymenit tesnenia a necham ho zit, teda ak tie tesnenia v pugu budu mat :)

Odesláno

Caka ta iba trosku nafty co vytecie z toho cerpadla ked vytiahnes ten ventil.(cca. stamperlicek)

Trosku ho pokyv a nasledne tahaj von.Mal som ho uz najmenej 15-krat dole.\"BRNKACKA\"

Az to tesnenie kupis hod tu potom info,kde si ho zohnala a kolko stalo!(tipujem cca.16-20eur.)

• O 7 měsíců později...
Odesláno

...ak ti to zle startuje,mozu to byt skor zhavice.Sadu tesneni som kupil v peugeote(predajna a to na objednavku),okrem toho najvacieho tesnenia.To vraj k tomu nie je.Ale nakoniec mi to aj atk nepomohlo.Cerpadlo som si dal na repas a funguje mi to.

Tie tesnenia mi ostali doma.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

hmm.. no cerpadlo mam doma druhe ale nebudem to riesit ked mi toto ide.. jedna vec je ze na DRV nemam to stredne okruhle tesnenie.. a ked som kupil novy ani tam nebolo.. ci nebude chyba v tom ze mi to nestartuje:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...