wk Odesláno 18. leden 2005 Odesláno 18. leden 2005 Scháním pravý přední blatník na P405 - pouze v tmavě modré metalíze, kdyby ho náhodou někdo měl, nebo by věděl kde ho sehnat, prosím o info díky. Citovat
zoby Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 veděl bych o jednom ve vínové metalíze. a musel by se trochu opravit Citovat
wk Odesláno 19. leden 2005 Autor Odesláno 19. leden 2005 a jeste mi rekni, ze je na 205 , ne diky, zkusim sehnat ve stejny barve Citovat
oddie Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 No, na to že už jej v Annonci sháníš přes měsíc... nevim nevim, to bych možná už raděj koupil jinej a přelakoval Citovat
zoby Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 otázka co je lepší: jezdit s pobouchaným blatníkem nebo s blatníkem jiné barvy... srovnávám pouze varianty se stejnou cenou Citovat
Neon Odesláno 19. leden 2005 Odesláno 19. leden 2005 Nejlepší varianta je objetovat trojec a hodit to do laku. Mimochodem mě to teď čeká u obou dveří a asi i střecha - to si zaplatim víc, než za jeden blatník... Chceš - li mít hezký auto, tak to chce nešetřit (i když teď taky budu mít nějakou chvíli \"duháčka\") Zkus ještě variantu, že vlezeš na net, nebo do annonce a obvolávej vrakoviště Citovat
Driver Odesláno 20. leden 2005 Odesláno 20. leden 2005 No nevím, budeš muset mít asi hodně štěstí, aby jsi sehnal pravý blatník v barvě jakou potřebuješ. Já jsem scháněl věci na bílou 306 a objel jsem několik vrakáčů a ani na jednom v bílý barvě neměli nic. Přitom dílů, který jsem potřeboval měli nadbytek ve všech ostatních možných barvách Podle zákona schválnosti kdybych tam jel teď když nic nepotřebuju určitě by měli dílů v bílé barvě, že bych si z toho postavil druhý auto. Citovat
wk Odesláno 20. leden 2005 Autor Odesláno 20. leden 2005 Zdravim, Oddie, nejsem si uplne jistej, jestli sem daval inzerat do annnonce, ale mozna jo. Ten blatnik uz mam tuklej pul roku, bohuzel sem na smichove potkal zadek Nisana Maximy, kdyby to byl favorit, bohl sem dopadnout podstatne lepe. Dal sem nove svetlo a blinkr a blatnik sem trochu narovnal. Da se stim jezdit a pomalu schnim blatnik ve stejne barve. Jen tak orientacne sem se ptal v Pribrami v jednom servisu a cena za nový blatník z druhovýroby + nový lak metalíza + práce a spasování dílů = 3000,- korun českých. Jeste chvilku budu schanet, a pokud nic nesezenu tak to necham za ty tri tisice udelat, je to asi dobra cena. Drivere, uz vidim ten zakon schvalnosti. Az to necham nastrikat, tak budou vsichni najednou prodavat pravej modrej blatnik na čtyřista pětku... Citovat
oddie Odesláno 20. leden 2005 Odesláno 20. leden 2005 Tyhle díly jsou strašně o náhodě. Jsou už to starý auta, nikomu se nevyplatí to extra moc schovávat, ty díly nemaj valnou cenu a spíš překážej, takže i když se někde najde něco v barvě, většinou je to stejně podrápané a zralé na lak... Já mám na své auto schované díly v barvě na levou stranu, co se ke mě náhodou dostalo, ale na pravou stranu, když s tím náhodou škrtnu, budu mít taky kanárka V tmavě modré metalíze jsem měl kdysi levý přední blatník, a ještě mám řidičovy dveře, ale těch modrých metalíz je stejně víc. Citovat
wk Odesláno 20. leden 2005 Autor Odesláno 20. leden 2005 Asi máš Oddie pravdu... Jinak bohužel jezdí hodně tmavě modrech čtyřista pětek ale většinou to nejsou metalízy. Jinak pri schaneni toho blatniku mam pekny, primo vzorovy, priklad toho, jak jsou některá vrakoviště drahá, tak si na to dávejte bacha. Nejedná se o velké peníze ale nenechejte ze sebe zbytečně dělat blbce . Schrot Car u Prahy = cena toho blatníku (v jiné barvě) 2000,- Kč. Druhovýroba = 600,- Kč. Na naše stará auta, při podobných opravách, prostě nejlépe vychází druhovýroba a nebo annonce kde se ten blatník dá sehnat taky za dvě stovky, jenom to chce obvolat par inzeratu. Stejne to bylo u svetla. Mam na aute dvojitou lampu, jejiz cena jako noveho dilu je mnohem vyssi nez cena normalni jednooke lampy. Na vrakovistich ten argument radi pouzivaji a tak si v klidku reknou za svetlo na starej pekac čtyři tisíce, že nové stojí minimálně šest V anononci jsem ho sehnal i s blinkrem a malou lištou pod světlo celkem za sedm stovek... Citovat
oddie Odesláno 20. leden 2005 Odesláno 20. leden 2005 Rozdíly jsou obrovské, nejen v ceně, ale i v kvalitě. S tou druhovýrobou je třeba být hodně obezřetný. Pokud mohu, radši dám blatník orig. jetý, než novou druhovýrobu - ovšem, 2000 za starší blatník na 405-ku, to je fakt dobrej pokus . Měl by stát tak 500, ve správné barvě bez škrábance do 1000. Dvoulampové světlo s E.O. by mělo starší stát tak 2-2,5t. Jinak ještě pozor na jednu věc, s těma cenama. Pokud někdo dává díly skoro zadarmo, za naprosto směšné ceny, znamená to prakticky jediné - že to auto, z kterého to pochází, bylo kradené. A kupující dost často takhle nadšeně nakoupí za \"nej supr ceny\", a ostatní prodávající s normálními cenami s oblibou označí za \"zloděje\", aby pak na fórech jako je toto horlivě psali, jak by ošklivým zlodějům kradoucím jejich miláčky sekali ruce Aneb - každá mince má dvě strany, na to nezapomínejte... Citovat
wk Odesláno 20. leden 2005 Autor Odesláno 20. leden 2005 Zachovalej použitej blatník je lepší volba, pry je i jednodušší ho nastříkat, snad se nemusí dávat základová barva a bude mít i lepší antikorozní ochranu. Jen je otázka jetli to má u tak starých aut vůbec cenu řešit. K těm cenám co píšeš bych si dovolil dodat, že vše je věcí dohody. Pan Klaus by to nazval neviditelnou rukou trhu , Když máš díly, který nikdo nechce a nebo jich je annonce narvaná k prasknutí tak se dobre vyjednává . Horší je to u méně obvyklých značek a typů aut. Viz treba ceny použitých dílů na Alfa Romeo apod. Citovat
oddie Odesláno 20. leden 2005 Odesláno 20. leden 2005 Jo, to je pravda, a ještě dodám, že je cena tím nižší, čím víc věcí najednou kupuješ - množstevní sleva Nejhorší opruz je shánět jen nějakou drobnost... Citovat
gvg Odesláno 20. leden 2005 Odesláno 20. leden 2005 Oddie, prosímtě, co znamená to E.O.?? Já už jsem se stím setkal a absolutně nevím.. Citovat
oddie Odesláno 20. leden 2005 Odesláno 20. leden 2005 E.O. - elektrické ovládání (naklápění). Analogicky k tomu H.O. - hydraulické (starší modely). Takhle se to většinou označuje v cenících. Citovat
Guest Ludweek Odesláno 20. leden 2005 Odesláno 20. leden 2005 z toho vselijakyho povidani o cenach sem si to vylozil tak ze pokud prijdu na vrakac a chci jenom nejakou malickost tak je uplne normalni ze si vrakacista rekne takovou sumu jako v pripade blatniku???nebo v mem pripade to bylo dvojtlacitko na stahovani okynek..prvni mi rek cenu 300 do telefonu tak sem se tam rozjel a ejhle...najednou chtel 1000 takze pokud nejdu koupit hned pul auta tak se proste musim setkam s takovym jednanim?? byl jsem dost zklamanej...urcite bych tam jezdil castejc ale po ty palbe uz ani omylem Citovat
gvg Odesláno 20. leden 2005 Odesláno 20. leden 2005 Díky moc - už jsem zase chytřejší. A já furt špekuloval, co to je... Napsán autorem oddie E.O. - elektrické ovládání (naklápění). Analogicky k tomu H.O. - hydraulické (starší modely). Takhle se to většinou označuje v cenících. Citovat
Neon Odesláno 20. leden 2005 Odesláno 20. leden 2005 WK: tak jsem se Ti dneska ptal na 5ti vrakáčích a nikde nic v barvě... Nejlevnější nárazník mi nabídli za 500,- a nejdražší za 1500,- To samé s mými dveřmi (nejlevnější za 1000,- a nejdražší za 2500 za kus!!!) Hádejte, který jsem si koupil? Citovat
wk Odesláno 20. leden 2005 Autor Odesláno 20. leden 2005 Neone, diky moc, vubec nevim jak ti to oplatim. Ani ja sam sem se na tolika vrakacich zatim neptal. Doufam, ze jsi je neobjizdel jenom kvuli me . Zacina to byt docela zjimave patrani, nekde prece ten blatnik musi lezet a ceka az se zase bude vozit na mim aute . Takze, peugeotaci, prohledejte svoje sklady at si ten chudak blatnik, odsouzeny k zreznuti nekde v garazi, jeste projede kus sveta :D [Editován dne 20/1/05 wk] Citovat
oddie Odesláno 20. leden 2005 Odesláno 20. leden 2005 Ludveek: to máš tak. Pro vrakoviště jsou nejlepší zákazníci servisy, které berou častěji a pravidelně. Obyčejný človíček, co si přijde koupit nějakou drobnost, vrakáčistu zrovna moc nevytrhne, a to, že si dotyčný kupec maličkosti pak přijde koupit něco víc v případě třeba bouračky, v drtivé většině případů ani trochu neplatí - v takovém případě totiž většina lidí na milého vrakáčistu zapomene, a nechá to celé na servisu. Takže, je jen na tom kterém vrakáčistovi, jak se s tímhle srovná - jestli má trpělivost s malými zákazníky, a nebo jestli se na ně utrhuje. Víc je těch druhých... Jinak, cena na vrakovišti je určena: 1. nedostatkovostí toho kterého konkrétního dílu 2. odebraným množstvím 3. ksichtem nakupujícího 4. náladou vrakáčisty a to přesně v tomto pořadí. Takže, hodně štěstí v nákupech Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.