Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 306 2.0 HDI Break nejde naštartovať

Recommended Posts

Odesláno
A toto je foto z vnutra mojho BITRONU :D

Ako som spominal,lavy rele je asi nefunkcne!

Rozobraty BITRON som nevidel,ale myslim si, ze to BITRON nie je. Zvonku totiz vyzera BITRON inak a byva montovany v lavom podblatniku, blizko klaksonu. Navyse si myslim, ze v tvojom (viem, za na 100% ani v mojom) aute BITRON nie je.

Podla mna to na obrazku je \"dvojfunkcne rele riadenia motora\". :)

Odesláno

...pozri si foto vyssie a pribliz si to.Na lavej strane hore je na tom plaste napisane Bitron!(hnede)

Urcite je to on a je umiesmeny za bateriou,pod nadrzkou od brzdnej kvapaliny.

....po anglicky nerozumiem,aj ked si to prelozim cez googletranslater,(nerozumiem,co na co sluzi a ako to ma fungovat,cize vsetkemu)

.....mysliz,ze ten bitron ma docinenia na tie sahary(ze stale idu)a na ten budik teploty?(ze neukazuje teplotu)

Odesláno

Aj ked sa tu stale sklonuje slovo BITRON ako nieco presne specificke, ktore sa vyuziva len na riadenie sahar 306-tiek, nie je to celkom tak. BITRON je firma (myslim talianska), ktora vyraba rozne krabicky do aut.

Tu je vlakno, ktore sa venuje BITRONU v 306-kach.

Stale si myslim, ze v tvojom aute BITRON nemas (mas tam predsa ECU), nakoniec, nemas tam druhy snimac teploty, nie?

Aj ked som BITRON na sahary este nemal v rukach, som presvedceny, ze tam musi byt hodne viac elektroniky nez ako som videl na tvojich fotkach a tiez viac pinov na konektore (myslim 14).

Hladal som na Googli ten tvoj BITRON 240109 a nasiel som naprilad toto:http://allegro.pl/przekaznik-pompy-paliwa-bitron-typ-240109-i1452383259.html

przekaźnik pompy paliwa Bitron typ 240109 sa da prelozit ako rele palivoveho cerpadla...

alebo: http://www.citroeny.cz/forum1/viewtopic.php?f=64&t=1625

Takze podla mojho nazoru ten BITRON co mas na fotke so saharami nema nic spolocne (okrem toho, ze ho mas v aute, ked su aj sahary) :D

Mometalne som na sluzobke, k netu sa dostanem az vecer na hoteli,ale snad koncom tyzdna, cez vikend... by som ti to mohol strucne v skratke prelozit.

Ozaj, v piatok okolo obeda zrejme budem sukromne v Ziline. Idem do nemocnice (dovoz a odvoz).

Odesláno
A toto je foto z vnutra mojho BITRONU :D

Ako som spominal,lavy rele je asi nefunkcne!

Rozobraty BITRON som nevidel,ale myslim si, ze to BITRON nie je. Zvonku totiz vyzera BITRON inak a byva montovany v lavom podblatniku, blizko klaksonu. Navyse si myslim, ze v tvojom (viem, za na 100% ani v mojom) aute BITRON nie je.

Podla mna to na obrazku je \"dvojfunkcne rele riadenia motora\". :)

Áno, presne tak, je to dvojfunkčné relé riadenia motora, jedna časť napája palivové čerpadlo v nádrži plus deaktivátor tretieho piestu na vysokotlakom čerpadle a druhá časť napája drv a samotnú riadiacu jednotku motora.

Sahary s ním nemajú nič spoločné!

Odesláno

Dakujem limarovi a mirojovi za vysvetlenie.Uz tomu chapem.

Miroja bol by som rad keby si to zajtra obkukol,zial som mimo ZA(ako naschval),ale dik za ochotu.

Pozeral som ten moj lavy blatnik a ziadny BITRON tam(na sahary)nie je.Takze ho nemam.

Este sa opytam,co je to vlastne to ECU?

Pre tvoje info, budik merania teploty by mal byt vyvedeny na pine 5 zlteho konektora palubovky a mal by to byt vodic c. 401 ....

.....pin c. 5 pasuje ale ja tam mam vodic c. 171(fialovy)Kam to moze viest?Kde hladat koniec toho vodica?

Ako skontrolovat kable od modreho cidla?(viem,ze merakom)

Ale kde mozu viest tieto kable?(neviem kde hladat konce.)

.........vopred diik.....

Odesláno

Takze to hnede rele co som tu daval sa odborne vola palivove rele! :D

moja oprava:

-motorceky funkcne (zapecene uhliky)

-koncovka pre sahary funkcna (skorozovane kontakty)

-zapnem klucik do polohy II a sahary stale bezia (este stale nevyriesene)Problem je ze mi auto nejde nastartovat(odchadza mi vysokotlakove cerpadlo,treba vymenit)

Takze este skusim zamerat odpory medzi starym a novym cidlom(modrym)

Vysledky dam vediet.

Co myslite?Preco,ked je teraz vsetko OK so saharami a kabelazou,ked dam klucik do polohy II sa zapne relatko a sahary sa rozbehnu,stale bezia??:myslim

(motor nie je nastartovany)

Odesláno

PS: K tomu prekladu som sa este nedostal, chodim teraz akosi viac po sluzobkach (prechod na DVB-T sa urychluje :-) )

Tak nakoniec som sa k tomu pred nejakym casom predsa len dostal ...

[Edited on 10/6/11 14:51 miroja]

• O 2 měsíce později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj...

Ak je to tak ako som to mal ja....tak to uz je vyrieseneee:D

Moc ta nepotesiiim.Sam som si to cerpadlo vybral a dal na repas.Cize mi ho cele repasovali a dali mi tam novy ten DRV ventil.cena...350eur. V Ziline,Dolny hricov.Hodim ti aj cislo na ten sevis:0903955789(repas naft. cerpadiel)

• O 2 týdny později...
Odesláno

ano...to teplotne cidlo som poriesil(to modre,uz som tu niekde daval aj foto),ale stale nic.Vo vnutri auta mi neukazuje ziadnu teplotu.Azda je tam este ine teplotne cidko?Ak ano,KDE?Co dava signal riadiecej jednotke?

Odesláno
ano...to teplotne cidlo som poriesil(to modre,uz som tu niekde daval aj foto),ale stale nic.Vo vnutri auta mi neukazuje ziadnu teplotu.Azda je tam este ine teplotne cidko?Ak ano,KDE?Co dava signal riadiecej jednotke?

modré čidlo dáva iformáciu o teplote motora priamo rj - myslím pin 1 a 2 na konektore a 3 ide na budík v prístrojovke.

pokiaľ ti neukazuje teplotu vo vnútri auta, tak čidlo je v pravom vonkajšom speťáku - zrkadle odspodu.

závada môže byť aj prelomenom dróte v prechodke predných dverí.

• O 3 týdny později...
Odesláno

.....ale ja som myslel teplotne cidlo motora a ty asi myslis teplotne cidlo pri displeji ktore mi ukazuje aj hodiny.Oprav ma ak sa mylim.Ja som myslel ze mi na pristrojovke neukazuje teplotu motora!!Chapeme sa dobre?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...