Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lacne diesel auto, ake ? = Kupene

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, kamarat ma oslovil, s tym, ze by chcel nejake lacne auto, s dieslom ... Resp. podla nasledujucich podmienok

Za auto by chcel dat max 4000 Eur (rezervu navyse ma, ale tuto hranicu moc nechce porusit)

- Auto by chcel aspom od 2000 roku, najlepsie vsak az po 2002, cim mladsie tym lepsie.

- musi mat klimatizaciu (to je jedno aku), pred. okna v ele, ABS.

- co najekonomickejsia prevadzka (tj spotrebne naklady, lacny servis, mala spotreba)

Na druhej strane ho vobec nezaujima vykon (len aby to islo po dialnici 130 km/h), nezauji ma ho dizajn(teda v ramci moznosti, napr nechce C3 :D), znacka, priestor v aute, pocet dveri atd ...

Proste s autom sa bude kazdy den chodit s TT do BA a speť, a planuje ho tak na 1 max 2 roky ... V aute budu chodit 1 max 2 ja + bude ho samozrejme vyuzivat aj na sukromne ucely. Odhadovany mesacny najazd 2500 - 3000 km.

Ja uz som s toho celkom pomyleny, ale rozmyslali sme nad tymito variantami

Peugeot 206 1.4 HDI

Ford Fiesta 1.4 TDCI (HDI)

Skoda Fabia 1.4 TDI alebo SDI

Renaul Clio 1.5 dCI

Seat Ibiza 1.9 SDI

Fiat Punto Classic 1.3 MJTD

Poskuloval aj po Punto 2, 1.9 D 44KW, ale to vobec neviem ci je dobry motor, je ich malo, a lacno sa predavaju ...

Popripade nejaka obdobna varianta na plyn, ale plyn chce ked tak len novy, tj kupit lacnejsie auto, a dat ho do plynu ... Ale radsej by origo naftu, vie si ju odnikial o nieco lacnejsie zohnat ...

Co by ste si vybrali vy ? Resp. nieco odporucte :D Jedna sa o malu spotrebu a pomernu spolahlivost, lacny servis...

[Edited on 16/2/11 15:12 Lubk0]

Odesláno

Prave to som o 1.4 HDI pocul ...

Zajtra idem sluzobne kusok od BA, a rozmyslam ze vybehnem pozret toto ... Je to nejake podozrive, hlavne z vonku mi to pride vselijake, ale zas ten interier vyzera nadherne ... A tie KM, no neviem ...

http://peugeot-206.autobazar.eu/14-hdi-xr-presence-id1841167.html

Otazka, jakou tam delas realne prumerku ? Bez prikraslovani :D

[Edited on 14/2/11 19:52 Lubk0]

Odesláno

tych 12138 je nevynulované počítadlo? cca 2000 km ročne?, no neviem neviem, asi aj dôchodcovia viacej nabehajú za 6 rokov, treba VIN preklepnúť ho a nepíše či má servisnú knížku. Pozri aspoň či ma rovnaké roky výroby na svetlách, oknách ...

sorry: cca 2427 km ročne

[upravil dne 14.2.2011 20:17 xavier]

Odesláno

Frajerkin brat ma sluzobnu tu Fiestu Ford Fiesta 1.4 TDCI a nevie si ju vynachvalit co sa motora tyka... najazdi kopec km mesacne a akurat sa stazuje na nepohodlne sedacky. Ma vsak problemy s chrbticou, tak mozno je to tym.

edit: a ked uz (aj ked to nie je podmienka), tak aj po dizajnovej stranke radsej P206 ako tu fiestu...

[upravil dne 14.2.2011 21:33 maximum]

[upravil dne 14.2.2011 21:34 maximum]

Odesláno

To je viacmenej jedno, fiesta nema zase takovou napravu, jak ma 206 tka ... Teda nema ji tak nachilnou, a repas nestoji tolik

Netvrdim, ze verim 12 tis. KM, ale mozne je secko ... Ja videl i mene KM za rok :D V kazdem pripade, keby mnelo do 100 vky, nebylo by to az tak spatny ... A nehovorim, ze ho ideme kupovat, zajtra mam cestu okolo, tak sa tam proste stavim, a pozrem ho ... Ja to odhaduju na peknu buracku, ale necham sa prekvapit ...

Zase nema nalepku KO, toz si myslim, ze je ze Slovenska, a podle VIN by nemusel byt problem to prekuknut ...

Ja len ze ci nemate vyhrady k vyssie spominanym autam, ci neco neni spatne na nich atd ... Docela levne ide to Clio 1.5 DCI, ale nevim, jak na tom DCI je ...

+ este ma napadlo, jak je na tom 206 s 2.0 HDI 66 KW .. Ale to uz bude asi na servis nekde jinde jak 1.4 ...

[Edited on 14/2/11 23:03 Lubk0]

Odesláno

Co se týká DCi u Clia tak zkušenost nemám jelikož mám benzín ale materiál použitý u palubovky je lepší jak u 206ky plus i sedačky májí pevnější boky. Posilovač to má daleko lehčí oproti 206ce(tuším že ho má elektrický). Myslím si pokud bude důležitá spotřeba tak bych bral spíš tu 1.4 než 2.0HDI.

Odesláno

Tá 206 vyzerá zvonku všeli jako, ale iba čo sa týka laku. Pravdepodobne niekto dodatočne strekol čierne veci do strieborna. Potvrdzovali by to aj komplet streknuté speťáky, ktoré takto z výroby nevychádzali v žiadnej výbave. Naživo uvidíš lepšie či je to striekanec alebo lepenec.

Edit, inak tie blatníky tiež nejako nesedia, hlavne ten pravý.

[upravil dne 15/2/11 10:58 marko306]

Odesláno

co tak octavia SDI 1,9 ?

frajerkin tatko to ma 2001 uz ta po face, spotreba 4,5, dokopy sa tam nic nekazi, zlate auto :)

[upravil dne 15.2.2011 16:10 Y2K]

Odesláno

Corsa moze byt tiez v kurze, ale popravde dnes som s nim bol, a fiesta s 206 sa mu pacia viac ... Nejde mu o dizajn, ale ked uz, tak nanho lepsie zaposobili ... Ale to Clio sa mu tiez dost paci, akurat nevieme teda nic najst od tych 1.5 dCI co sa tam davali ... Viem ze tie novsie co mali cez 70 kw su na pecko, ale o tichto neviem nic ...

Y2K od 2000 s klimou a ele. oknami su tam nejake 3, jedna je v kosiciach, a dalsia stoji 4 tis. E a ma 360 tis. KM ... Zle ceny su ...

Odesláno

ja to jednoznacne vidim na Skodu octavii 1.9TDI s klimou a el. oknama jich do 4000E najdes hafo... Podle me nic levnejsiho na provoz nesezenes.

Odesláno
... Docela levne ide to Clio 1.5 DCI, ale nevim, jak na tom DCI je ...[Edited on 14/2/11 23:03 Lubk0]

1,5 DCi do roku výroby 2006 je náchylné na zničenie kľukovkových ložísk.

Odesláno
ja to jednoznacne vidim na Skodu octavii 1.9TDI s klimou a el. oknama jich do 4000E najdes hafo... Podle me nic levnejsiho na provoz nesezenes.

Tak neviem ako u Vas v CR, ale tu ich moc na vyber neni ... Vid www.autobazareu.sk ...

Vsetko su to 2000-2001, ked 1.9 TDI tak len 66 KW, tie su najvydarenejsie ... Ale vsetky vyzeraju znacne pofiderne, a o nieco presahuju 4 tis. Eur ...

Inak by sa mu to ako auto pacilo asi najviac ... Ale tie kusky vyzeraju naozaj vselijako ...

Odesláno

asi bych volil taky Octavku 1,9TDI...Je to klasicky disl a celkem prostorny auto.Znamej prej sednul do octavky co mela 500 000km nalitano a jako chytla hned na poprvy a motor slapal jak hodinky...Tema TDci u forda myslim ze elektronika odchazi....ale zalezi na jaky narazis kus no.... jinac nvn estli ti pomuze v tohmle trosku rozhodovani...

http://autorecenze.centrum.cz/

Odesláno

zkus třeba mobile.de nacvakej si rok, palivo, výbavu a zjistíš kandidáty . vyber přeber.. pokud ti vyjde nějaky peugeot tak tady na club-foru je to jasne :-)

Odesláno

victory :D

To ze to chrochta, to je jedna vec, ale ze to je ucelove, a funguje to, je vec druha ... Mnel sem sluzebaka Roomstra 1.4 TDI .. Daval sem mu pres drzku, a absolutne sem ho nesetril, a to fakt ze doslova ... Nejvyssi prumerka, fakt nejvyssi bola za mesic 6,26 litru ... A ne podla palubaku, ale podla natankovanych hmot ... Vyplnali sme si knihu jazd s tankovaniami ..

Pri kludnej jazde som si mimo mesta isiel v poho na 3,9-4,2 a aute se vubec nesralo ... S sdi sa da ist este uspernejsie ... Pri 90 tke ty palubak vyhodi nejakych 3,4 - 3,5 litra na 100 km ...

Martin 1981 - to je vec vkusu, napr jemu sa viac paci octavia, tak ako vecsine SK a CZ naroda ...

Octavka sa mu paci, ale neni su dobre kusi na bazari ... Zajtra ideme pozret nejaku Fabku SDI Combi tak som zvedavy ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...