Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chcel by som sa spýtať aký objem chladiacej kvapaliny ide do motora 1.6 16V 80kW v Partneri.. uvoľnil som hadicu dole na chladiči...a vytiekli len 3 litre. Dolial som, vozil som sa asi 20 km...a voda v nádržke stále studená! Je to normálne? Inak motor ukazuje teplotu 80 stupňov... a kúri zdá sa mi normálne.. Diky za radu

[Edited on 13/2/11 14:13 venca5]

• O 2 roky později...
Guest matik_one
Odesláno

Zdravim, po checknuti vlakien a samostudia (jak na to.pdf) mi pei vymene neni jasna len jedna vec, a to je to odvzdusnovanie..

Ked nalejem chladiacu, mam zapnut motor az kym sa neroztoci ventilator (chladenie) a popri tom mam mat tu vyrovnavaciu expanznu nadrzku na chladiacu kvapalinu otvorenu?

Inac, kupil som origo chladiacu po 8e za 2L, po zlave ma vysli 3 balenia po 7e, je uz riedena na -37 stupnov celzia..

Dakujem za odpoved znalym tejto problematiky.. ;)

Odesláno

doliješ expanzku a nastartuješ, potom povolíš odvzdušnovací šroub na termostatu a když poteče čistá kapalina (bez vzduchu), tak šroub utáhneš, další šroub je na hadici k topení, postupně dolívej do expanzky, nakonec dej víčko na expanzku a nějakou dobu sleduj stav chladící kapaliny

[upravil dne 11/1/14 13:21 od ozzy56]

Guest matik_one
Odesláno

ok.. a ta expanzka musi byt otvorena pritom odvzdusnovani, ze?

Odesláno

može byť aj zatvorena a nadobka sa natlakuje ale potom ju pomaly otvaraj a keď žačne sičať počkaj dokiaľ sa neodzvdušni ja som sa bál že mi vytečie keď bude nádobka otvorená vtedy keď sa začne vracať naspať kvapalina lebo spiatočka je pod vrchom nadoby.... Hej a odvzdušnené je to dobre vtedy keď to dobre kúri...

[upravil dne 11/1/14 17:49 od JakubkoSK]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...