kovma Odesláno 6. únor 2011 Odesláno 6. únor 2011 Zdravím Vás, chci se zeptat. Je čas vyměnit olej. Chodíte na výměnu do servisu, nebo si to měníte doma, popřípadě u mechaniků v neaut.servisu? Ať hledám, jak hledám, nemohu tu nic najít 1,6HDi o výměně oleje. Díky Citovat
dodo407sw Odesláno 6. únor 2011 Odesláno 6. únor 2011 ja som si sam kupil olej aj filter a vymenil v neautorizovanom servise za 10E... vynuloval som si pocitadlo a bolo to Citovat
pajo30 Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 olej a filter cez internet a výmena v malom servise za 10,- eur - spokojnosť Citovat
Marcel00 Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 o oleji je tu toho hodne... a ci je to 1.6 alebo 2.0 rozdiel je nulovy. Snad len typ oleja podla motorizacie. Inak postup a princip rovnaky. http://www.peugeot.com.au/media/deliacms/media/3/305-df583b.pdf Citovat
DanculD Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Inak mozno off-topic ale poznam \"chlapcov\" co predavaju cez internet oleje renomovanych znaciek. Hacik je v tom, ze tieto oleje su plnene do obalov s \"neidentifikovatelnych\" sudov. A \"samozrejme\" ze z jedneho suda tecu vsetky typy a znacky olejov. Aj to je dovod, preco by som si olej cez internet asi nikdy nekupil. Citovat
Zazimir Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Já to nechávám na neautorizovaném servise, mají DIA, nevím kolik stál olej a filtr, protože nechávám měnit i palivový filtr, vzduchový filtr. Všchno dokupy mě přijde na 1500,- Kč. Citovat
Marcel00 Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 tak tomuto moc neverim... tie oleje su lacne samo o sebe, vyslednu cenu stanivuje predajca... okrem toho ak by si si zistil aka je nakupna cena oleja v peugeote tak ta sa moc od tej internetovej nelisi. Mimochodom skusenost z toyoty mam taku ze oni predavaju olej Toyota oznaceny ako JapanParts flasi a vnutri je raz castrol, potom shell, potom neviem co... zalezi od dodavatela... [upravil dne 8/2/11 23:05 Marcel00] [upravil dne 8/2/11 23:06 Marcel00] Citovat
AnotherOne Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Nehovoriac o tom odkiaľ by mali origo obaly a ešte ich aj vedeli zatvoriť tak, že by boli neporušené. Citovat
Marcel00 Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 presne tak... ak by mal niekto technologiu na vyrabanie obalov, nalepiek, tvorbu vyrobnych sarzi, tak by sa mu to ani neoplatilo robit, to uz by si uzatvoril kontrakt aby bol dodavatelom tej ci onej znacky... jedine co je jasne tak produktami nas zasobuje par rafinerii Citovat
stefano Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 No čo som si všimol v Peugeote ponukajú balený TOTAL QUARTZ 9000 5W-40 - 5 litrov asi za 70€ a na internete je za 30€. Tiež som rozmýšľal nad tými cenami a baleniami. Napr. Shell Helix Ultra 5W-40 5 litrové balenie slov. distribútori vôbec neponúkajú a na intern. sa to predáva bežne, tak že to asi musia dovážať z iných krajín. [upravil dne 7/2/11 17:48 stefano] Citovat
Judes Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Keď olej kupuješ cez internet predajca nemusí mať predajňu stačí mu PC pripojenie na net a nejaké tie povolenia a možno garáž na uskladnenie, takže mu odpadajú náklady za priestory, energiu, nájomné kamennej predajne, platy zamestnancov a všetko stým spojené. Tie náklady potom navyšujú cenu tovaru a tak si internetový predajca môže dovoliť predať ten istý výrobok (v našom prípade motorový olej) za podstatne lacnejšiu cenu ako napr servise či klasickom obchode. Citovat
madrid4 Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 No čo som si všimol v Peugeote ponukajú balený TOTAL QUARTZ 9000 5W-40 - 5 litrov asi za 70€ a na internete je za 30€. Tiež som rozmýšľal nad tými cenami a baleniami. Napr. Shell Helix Ultra 5W-40 5 litrové balenie slov. distribútori vôbec neponúkajú a na intern. sa to predáva bežne, tak že to asi musia dovážať z iných krajín. [upravil dne 7/2/11 17:48 stefano] peugeot predražene zarabaju na tom kamarat mi doviezol z Francuzka Total Q5w40 5l za 33e hovoril že sa tam da kupiť v každom markete ja som aj nakupoval http://olejposta.sk/:super Citovat
stefano Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Reagoval som na Marcel00: /okrem toho ak by si si zistil aka je nakupna cena oleja v peugeote tak ta sa moc od tej internetovej nelisi./ Citovat
ace11 Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Kolik vyjde vymena oleje v Peugeotu se vsemi filtry na 2.0L 100kw kluci? [upravil dne 7/2/11 19:18 ace11] Citovat
stefano Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 No čo som si všimol v Peugeote ponukajú balený TOTAL QUARTZ 9000 5W-40 - 5 litrov asi za 70€ a na internete je za 30€. Tiež som rozmýšľal nad tými cenami a baleniami. Napr. Shell Helix Ultra 5W-40 5 litrové balenie slov. distribútori vôbec neponúkajú a na intern. sa to predáva bežne, tak že to asi musia dovážať z iných krajín. [upravil dne 7/2/11 17:48 stefano] peugeot predražene zarabaju na tom kamarat mi doviezol z Francuzka Total Q5w40 5l za 33e hovoril že sa tam da kupiť v každom markete ja som aj nakupoval http://olejposta.sk/:super Total Q 5W-40 5 litrov 29,30€: http://obchod.damoslovakia.sk/katalog/oleje-a-maziva/strana-2/?prod... Citovat
dodo407sw Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 mme stacilo ked som kupoval aditivum do FAP... cena v PGT 230E a v citroene presne to iste 110E.... takze je to tak so vsetkym... Citovat
kovma Odesláno 8. únor 2011 Autor Odesláno 8. únor 2011 Zdravím Vás, no taky jsem šel k známemu automechanikovi, který mi dělá auta už pár let. A pravděpodobně si u něj nechám i udělat rozvody, páč pp205 toho má teď moc. Ještě uvidím. Ale u obou mne vyjdou rozvody do 6000 a v P servisu 9000. 3 tácy je rozdíl :-) Jinak s tím aditivem, známej chodí na aditivum také do C servisu. Je to opravdu levnější Jo a dodávám cenu: olej a filtry 2100,- Kč [upravil dne 8/2/11 10:32 kovma] Citovat
DanculD Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Inak mozno off-topic ale poznam \"chlapcov\" co predavaju cez internet oleje renomovanych znaciek. Hacik je v tom, ze tieto oleje su plnene do obalov s \"neidentifikovatelnych\" sudov. A \"samozrejme\" ze z jedneho suda tecu vsetky typy a znacky olejov. Aj to je dovod, preco by som si olej cez internet asi nikdy nekupil. tak tomuto neverim ani nahodou... ak by to bola pravda, tak neverim ze by sa taketo nieco udrzalo v tajnosti pri tak obrovskom obrate... Ten kto by taketo nieco robil si koleduje o vazenie... je to klamstvo a okradanie zakaznika. Okrem toho tie oleje su lacne samo o sebe, vyslednu cenu stanivuje predajca... to je take iste tvrdenie ako keby si povedal ze kupit pneumatiku cez internet je to ze pneumatiky su z jedneho pasu, len sa lisuju rozne oznacenia, matador, pirelly, dunlop atd... okrem toho ak by si si zistil aka je nakupna cena oleja v peugeote tak ta sa moc od tej internetovej nelisi. Takze potom asi aj peugeot predava noname oleje. Mimochodom skusenost z toyoty mam taku ze oni predavaju olej Toyota oznaceny ako JapanParts flasi a vnutri je raz castrol, potom shell, potom neviem co... zalezi od dodavatela... Nevedomost, sladka nevedomost. Prazdne obaly kupis bez problemov v Cine (nalisuju akykolvek tvar) a ked zoberies kontajner tak ta budu stat par centov/ks. Nalepky detto. Kludne si neverte a potom si precitajte napriklad toto: http://www.journal.com.ph/index.php/metro/21350-fake-motor-oil-seized-by-nbi.html To, ze sa vam zda, ze je to nerentabilne, neznamena, ze to nerentabilne aj je. Inak poznate to ako cinania okopirovali \"fabriku\" Xerox-u, kompletne s obchodnym oddelenim, vyrobou, proste so vsetkym a predavali kopirky 2 roky do celeho sveta? A tiez by ste tomu neuverili. Citovat
AnotherOne Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Tak keď okopírovali fabriku potom je rovnaký olej aj v Peugeote že? Citovat
DanculD Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 To neviem ako si vydedukoval ale ok. Ty si hovoril, ze nevies odkial by mali original obaly atd. A ja sa pytam naco by im preboha boli original obaly? Pisal som na margo toho, ze napodobnit a hovadsky na tom zarobit sa da v dnesnej dobe na comkolvek. Len to chce silne nervy. Ci tomu niekto veri alebo neveri mi je u prdele. [upravil dne 08.02.2011 17:59 DanculD] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.