Guest hořa Odesláno 5. únor 2011 Odesláno 5. únor 2011 cus kluci,chci se zeptat.Po zapnuti klimatizace mi nejak smrdi.Cim to je?ze by byla stara?jeste jsem ji nemenil.Vadi,kdyz neni napln dlouho menena?Diky moc za info Citovat
ozzy56 Odesláno 5. únor 2011 Odesláno 5. únor 2011 nápln klimy (chladivo R134) nemá vliv na zápach z klimatizace, ani to,jak dlouho tam je--pro odstranění zápachu je tu spousta linků, zkus hledání [upravil dne 5/2/11 22:00 ozzy56] Citovat
Judes Odesláno 5. únor 2011 Odesláno 5. únor 2011 Vyčistiť okruh klimatizácie výparník aj výduchy a potom vymeniť filter. Citovat
Marcel00 Odesláno 5. únor 2011 Odesláno 5. únor 2011 alebo nasiat zeruchu.. teraz v zime su vitaminy potrebne... Citovat
Guest hořa Odesláno 6. únor 2011 Odesláno 6. únor 2011 a jak se to vycisti?myslim ten oktuch klimatizace? Citovat
godzilaTO Odesláno 6. únor 2011 Odesláno 6. únor 2011 Mozno ale chcle by som sa opytat ze vedla velkeho chladica je napravo(pohlad sprdu do motora) je mensi a ide donho cierna hruba hadica. Dneska som to mal dole ked som behal s handrickou okolo auta. Som pozeral vzduchoviy filter. Ale spat ktomu chadicu. V tej hadicy bol nejaky cierny sajrajt(ako olej to bolo) viete mi povedat co to je a preco to tam bolo?? Dakujem Vam Citovat
AnotherOne Odesláno 6. únor 2011 Odesláno 6. únor 2011 Je to intercooler - chladič stlačeného vzduchu od turba. To čierne bol olej z turba, keď ho je len trochu je to normálny jav a nič sa nedeje. Citovat
godzilaTO Odesláno 6. únor 2011 Odesláno 6. únor 2011 Ano ano. Trocha. Troska som to poutieral- snad nic zleho somnespravil. Ale i ak nic ine. Dakujem ti za infooo Citovat
AnotherOne Odesláno 6. únor 2011 Odesláno 6. únor 2011 Treba ju naspäť ale poriadne upevniť aby neunikal vzduch, inak bude nižší výkon motora prípadne až chybová hláška. Citovat
godzilaTO Odesláno 6. únor 2011 Odesláno 6. únor 2011 To som urobill. Dotiahol som tu skpasku riadne. Citovat
Judes Odesláno 6. únor 2011 Odesláno 6. únor 2011 a jak se to vycisti?myslim ten oktuch klimatizace? Ja som klimu dezinfikoval (čistil) sprejom na čistenie klimatizácii, niečo podobné ako tento ale z Tesca na značku sa nepamätám. http://www.lenax.sk/cistenie-a-udrzba/hygiene-sprej-antibakterialny Návod máš aj tu. http://www.bbn.sk/obrazky/hygiene.pdf Citovat
Guest hořa Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 a jak se to vycisti?myslim ten oktuch klimatizace? ja myslel,ze se to cisti nejak v motoru,nebo nekde tam.nevedel jsem,ze ten sprej se stlaci a da se za sedacky.A vycisti to dobre???diky ti Ja som klimu dezinfikoval (čistil) sprejom na čistenie klimatizácii, niečo podobné ako tento ale z Tesca na značku sa nepamätám. http://www.lenax.sk/cistenie-a-udrzba/hygiene-sprej-antibakterialny Návod máš aj tu. http://www.bbn.sk/obrazky/hygiene.pdf Citovat
Radek V. Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 a nebo něco podobného od SONAXu http://www.sonax.cz/web/view.php?cisloclanku=2010020201&rstema=44&pridvyrobek=462 Citovat
Marcel00 Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 no ja neviem... ja tymto supercisticom moc neverim... mozno to prestane pachnut, ale prachu a pliesni prilepenych na vyparniku to nezabavi... Citovat
Judes Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Ale však ten sprej cirkuluje aj cez ten výparník, preto musí byť navolený vnútorná cirkulácia vzduchu. Citovat
Marcel00 Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 no je mi to jasne, ale mechanicky to neodstrani, iba mozno zabije zivnu podu, ale ta je po case k dispozicii po mesiaci opat aby tam rastli lisajniky ... neni nad poriadne vycistenie tak aby ten vyparnik poriadne ostal cisty i mechanicky. kto by sa s tym babral no nie ? inak ked si tak spominam, ja som nauceny pouzivat klimatizaciu nonstop a to v rezime \"auto\" ci je zima alebvo leto, na autach ci uz na octavii, toyote a ine auta ktore som mal a ani na 4 - 5 ba i 7 rocnom aute som nemal s pachom z klimy problem. Mozno sa to skor prejavi u tych co klimu vypinaju a pouzivaju len sporadicky. tazko povedat... Citovat
Judes Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Zo zápachom som nemal problém ani ja. Je to moje prvé auto s klimatizáciou a tak som to čistil tým sprejom tak skôr preventívne ešte hneď po kúpe auta. Tak isto používam klimu v režime auto po celí rok, občas vypínam pri presune na krátke vzdialenosti v meste. Citovat
Guest hořa Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 ja ji pouzivam velmi malo,tak asi proto ten malinky zapach.Zkusim ji pouzivat porad.Jo a kluci,papa auto vic s klimou,nebo ne??? Citovat
Marcel00 Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 podla mna je ten rozdiel na spotrebe tak minimalny ze to ani nezbadas.. podla mna to moze v lete urobit 0,2 - 0,5 liltra a v zime skoro nic, nakolko sa klima zapina len ked je treba kvoli ofuku okien a aj to len ked je tusim nad 5 stupnov, pripadne ked je teplota vyssia a je potreba aby sa kompresor podla potreby zapol. Ja to vobec neriesim, rezim mam nastaveny stale na auto a auto nech si to riadi... podla mna princip je v tom ze na vyparniku sa tvori kondenz ktory steka a tecie mimo auta a tym aj splavuje zo sebou pripadny prach a necistoty. Skus ju pouzivat natrvalo a verim ze problem so zapachom po case zmizne. Vycistenim jej samozrejme neublizis, ale pouzivaj ju kludne a nevypinaj, ved nato si si kupil auto s automatickou klimatizaciou aby si nemusel prave taketo veci riesit. nie ? Drzim palce a daj vediet co a ako . Ahoj. Vypinat klimu pokial nemas zdravotne problemy je nezmysel. Od toho tam mas regulaciu aby si si nastavil teplotu aku potrebujes a je vyhovujuca a spravna voci vonkajsej teplote a spravna voci vlastnemu zdraviu (rozdiel teplot v lete). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.