Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

cus kluci,chci se zeptat.Po zapnuti klimatizace mi nejak smrdi.Cim to je?ze by byla stara?jeste jsem ji nemenil.Vadi,kdyz neni napln dlouho menena?Diky moc za info

Odesláno

nápln klimy (chladivo R134) nemá vliv na zápach z klimatizace, ani to,jak dlouho tam je--pro odstranění zápachu je tu spousta linků, zkus hledání

[upravil dne 5/2/11 22:00 ozzy56]

Odesláno

Mozno :xvul ale chcle by som sa opytat ze vedla velkeho chladica je napravo(pohlad sprdu do motora) je mensi a ide donho cierna hruba hadica. Dneska som to mal dole ked som behal s handrickou okolo auta. Som pozeral vzduchoviy filter. Ale spat ktomu chadicu. V tej hadicy bol nejaky cierny sajrajt(ako olej to bolo) viete mi povedat co to je a preco to tam bolo?? Dakujem Vam

Odesláno
a jak se to vycisti?myslim ten oktuch klimatizace?

ja myslel,ze se to cisti nejak v motoru,nebo nekde tam.nevedel jsem,ze ten sprej se stlaci a da se za sedacky.A vycisti to dobre???diky ti

Ja som klimu dezinfikoval (čistil) sprejom na čistenie klimatizácii, niečo podobné ako tento ale z Tesca na značku sa nepamätám.

http://www.lenax.sk/cistenie-a-udrzba/hygiene-sprej-antibakterialny

Návod máš aj tu.

http://www.bbn.sk/obrazky/hygiene.pdf

Odesláno

no je mi to jasne, ale mechanicky to neodstrani, iba mozno zabije zivnu podu, ale ta je po case k dispozicii po mesiaci opat aby tam rastli lisajniky :)... neni nad poriadne vycistenie tak aby ten vyparnik poriadne ostal cisty i mechanicky. kto by sa s tym babral no nie ? inak ked si tak spominam, ja som nauceny pouzivat klimatizaciu nonstop a to v rezime \"auto\" ci je zima alebvo leto, na autach ci uz na octavii, toyote a ine auta ktore som mal a ani na 4 - 5 ba i 7 rocnom aute som nemal s pachom z klimy problem. Mozno sa to skor prejavi u tych co klimu vypinaju a pouzivaju len sporadicky. tazko povedat...

Odesláno

Zo zápachom som nemal problém ani ja. Je to moje prvé auto s klimatizáciou a tak som to čistil tým sprejom tak skôr preventívne ešte hneď po kúpe auta. Tak isto používam klimu v režime auto po celí rok, občas vypínam pri presune na krátke vzdialenosti v meste.

Odesláno

ja ji pouzivam velmi malo,tak asi proto ten malinky zapach.Zkusim ji pouzivat porad.Jo a kluci,papa auto vic s klimou,nebo ne???

Odesláno

podla mna je ten rozdiel na spotrebe tak minimalny ze to ani nezbadas.. podla mna to moze v lete urobit 0,2 - 0,5 liltra a v zime skoro nic, nakolko sa klima zapina len ked je treba kvoli ofuku okien a aj to len ked je tusim nad 5 stupnov, pripadne ked je teplota vyssia a je potreba aby sa kompresor podla potreby zapol. Ja to vobec neriesim, rezim mam nastaveny stale na auto a auto nech si to riadi... podla mna princip je v tom ze na vyparniku sa tvori kondenz ktory steka a tecie mimo auta a tym aj splavuje zo sebou pripadny prach a necistoty. Skus ju pouzivat natrvalo a verim ze problem so zapachom po case zmizne. Vycistenim jej samozrejme neublizis, ale pouzivaj ju kludne a nevypinaj, ved nato si si kupil auto s automatickou klimatizaciou aby si nemusel prave taketo veci riesit. nie ? :) Drzim palce a daj vediet co a ako :). Ahoj.

Vypinat klimu pokial nemas zdravotne problemy je nezmysel. Od toho tam mas regulaciu aby si si nastavil teplotu aku potrebujes a je vyhovujuca a spravna voci vonkajsej teplote a spravna voci vlastnemu zdraviu (rozdiel teplot v lete).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...