Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Občasný problém se stěrači. Nevíte co s tím?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

občas se mi stane, že se stěrače nevrátí na původní míst a zastaví se cca 5 cm před krajem dole a už nejdou znovu zapnout. Když zapnu stěrače znovu začnou hočet, ale nerozběhnou se, musím ručně je vrátit do spodní polohy a pak zase chodí normálně. Stává se to když je třeba nějaký zmrazek dole nebo prostě něco co jim udělá překážku.

Nenapadá někoho co s tím?

Díky Za rady.

Odesláno

Mě se někdy zase stává jen že se nevrátí na původní místo, ale zůstanou třeba nahoře. Většinou se to stane po delším nepoužívání stěračů. Ale tipuju to na páčku pod volantem, stačí s ní trochu zakvedlat nahoru a dolů a pak to chodí normálně.

Není ten tvůj problém jenom nějaká ochrana stěračů proti přetížení? Něco podobného se mi stává u firemního VW, když třeba napadne sníh a pak zmrzne v tom žlabu kde dojíždí stěrače, stěrače se nemohou vrátit a nějaká ochrana vypne motor. Stěrače pak chvíli nejdou, musím vyčistit ten žlab od sněhu nebo zmrazků.

Odesláno

Petře nevím co tím myslíš?

Jinak ochrana motoru funguje když jso přimrzlé a podobně se prostě nerozeběhnou, ale tady jedou a najednou se zastaví před koncem a vypnou se. A když je chci znovu rozběhnout tak se ozve silné bzučení, které postupně ztichne, ale stěrače se ani nehnou, dokud je ručně nevrátím dolů a pak jdou zapnout normálně.

Odesláno

Tak mi právě volali ze servisu a sdělili mi že musí vyměnit celé stěrače, tedy vnitřek a že to bude jen na materiálu za 6500 a to ještě neřešili ostřikovač. Radost.

Odesláno
Tak mi právě volali ze servisu a sdělili mi že musí vyměnit celé stěrače, tedy vnitřek a že to bude jen na materiálu za 6500 a to ještě neřešili ostřikovač. Radost.
čau z ostřikovače neměj strah ja kupoval novy a dal jsem za novy 350 protože ten stary byl zadřeny:aut
Odesláno

No nevím zda přímo motor, možná jo. Nemám bohužel čas shánět po vrakáči protože za týden odjíždím a v zimě být v horách bez stěračů moc nejde.

Odesláno

Problém je v tom, že sám to neopravím a v tom servisu mi řekli že použité z vrakáče je to problém sehnad a že by to nestihli a že by to bylo bez záruky, takže jse neměl volbu. To víš že bych raději utratil peníze jinak, ale člověk nemůže umět všechno. Bohužel.

Odesláno

Tak jsem se vrátil ze servisu kde jsem nechal 7000 za opravu, vyměnili celý mechanismus stěračů včetně motoru a všech táhel.

Takže kdyby někdo chtěl koupit ta táhla, ty jsou naprosto OK, vada byla v motoru a prý to je hodně častá závada, jsou tam prý plastové převody a ty byly potrhané. Bohužel se prý motor zamotný nedodává a tak se muselo vzít celé včetně těch táhel.

Ostřikovač byl naštěstí jen prasklá pojistka.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...