Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

je vice typu prevodovek na 605 2.1TD starsi model 89-94

Recommended Posts

Odesláno

Caute, vzhledem k tomu ze me ceka vymena prevodovky, tak se chci zeptat, jestli nekdo nevite, zda neni vice typu prevodovek na tohle auto, doufam ze ne. Pokud jo tak je to blby...nerad bych nekde koupil neco co nebude pasovat. Ptam se ciste orientacne, dekuju.

Odesláno

Pokud vim, tak na tento motor je jen jeden typ. Meli by pasovat ale i prevodovky z 3.0 benzinu, jen jsou jinak odstupnovane. A jen tak mimochodem, pokud ji budes menit, co zamyslis s tou starou prevodovkou? Treba bych mel o ni zajem, potrebuji vnitrnosti, stavime sestikvalt... :papa

Odesláno

nevim co se starou :) nejlepe kdyby tomu nekdo za pakatel vymeil loziska a asi bych ji bud prodal, nebo nechal :) clovek nikdy nevi :) Sestikvalt ? no to me teda zajima..i kdyz na TD by se 6 rychlost hodila, nejlepe, kdyby byla tak o 30-40km rychlejsi nez 5tka..idelani na dalnici..aspon by clovek nemusel trapit motr na 3.5 4 tisicich a brumal by sis to pri 3tisich pekne skoro 180-190

Odesláno

No, prave kvuli tomu pretaceni motoru to stavime. Kamos ma Cit XM 2.1td, takze stejny motor, tak jsme se do toho pustili. Normalne to toci +- pri 160 km/h nejakych 3500 rpm, no a ted by to melo pri 160 tocit nejakych 2800 rpm, coz je myslim zajimave, maximalka by mela byt pri 4000 rpm nejakych 230 km/h. Da se to udelat ruzne, zalezi na tom, jake prevody se pouzijou bud z prevodovky z 3.0 benz nebo 2.1td... Jen to chce sehnat nekoho, kdo je schopen udelat cementovani a drazkovani. I kdyz, kdyz jsem vcera rozebral prevodovku, mel jsem chut se na to vykaslat, bude to pakarna. Ale pujde to. :papa

Odesláno

no nevim jak tam tu 6tku dat :)) podle me by stacilo, kdyby se 5tka zvedla tak o 15% nahoru, 4tak tak o 10% a trojku treba jen o 5%, protoze by se na 4ku uz nedalo po meste tech 50-60 jezdit. 1a a dvojka by byla zahodno zustat stejna. Anebo na to jit jinak a zvednout celkovy prevod ale jak to nevim :) jestli jinaci rozvodovkou nebo tak. Kdyz si to rozebral, mam na tebe dotaz, mohl bys zjistit jake loziska tam v te prevodovce jsou, resp. me zajima loziska na hlavni hrideli vedouci od spojky. Jestli to sou nejake treba uplne atypicke, nebo std. loziska, ktera se nebudou muset zrovna objednavat od peugeotu. Tak praci zdar :)

Odesláno

Rimer: No, ono s temi prevody to je dost slozitejsi. na te primarni hrideli jsou vsechny kola na pevno-proste nevymenitelne, jen petka je zvlast, ta se da zamenit. Ale neni ji z ceho dat, protoze prev. z 2.1td ji ma nejtezsi. Jedna z moznosti je petku zamenit za tezsi prevod a ten se da vzit.... napr. z 2 stupne ze stejne prevodovky nebo z 3.0 benz., a zamenit ty kolecka, to znamena z primarni hridele na sekundarni a naopak. Lehce se to pise, horsi to je udelat, ale jde to. A na tu sestsku know-how mame, kamos to uz tak delal na jedne prev. od VW-group. Je podobne stavena a jezdi bez zavad do ted. Jenze kamos je z Prahy a ja z Ostravy, takze to resime tak na dalku. :( K tem loziskum, ja na tom nic nepoznam, ale myslim si, ze to jsou standartni loziska. Kdyby jses chtel na to kouknout, neni problem. Z Hlucina to mas blizko a muzes se na to podivat. Cas si udelam a muzem dat rec o tom predelani na sestikvalt, vic hlav vic vi... :) Cislo na´mne je pod mym nickem. Zatim... :papa

Odesláno

Neboj, skouknul jsem , co se dalo. Uz jdu porovnavat grafy s temi, co mam nove vypocitane... A ty ceny, to je vazne inspirace. Stejne je to jen na VW group. Ale v Annonci je inzerat, ze prodavaji sestikvalt z P607, a za 12 tis.... Dopasovat by to uz slo. :papa

Odesláno

rimmer: Ja som sa pytal jedneho mechanika a vraj by tie loziska do prevodovky mali na slovensku stat okolo 3-4 tisic. Ked budem menit spojku tak si ich dam tiez vymenit. V CR by ta cena mala byt o cosi nizsia vzhladom na rozdiel kurzu Sk a CZ koruny.

Odesláno

No tos me potesil..ale kdyz vezmu ta co byla v 2.1TD tak snad bude stejna :)

Jinak jeste k tem koleckum, nema nahodou 2.5TD vetsi prevody ? protoze podle me otacky motoru sou stejne, ale maximalku ma vetsi, cili bud ma celkovy prevd vetsi, nebo sou kolecka v prevodovce jine/vetsi.

Co se tyce vymeny lozisek, tak ja bych tka nejradsi i synchrony, protoze uz nic moc :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...