Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravičko všem PANUM automechanikum...prosim o radu na me 807 mam motor rht 79kw 2,0hdi 2002 a žere olej..turbo vyměněne a pořad. tudiš se ptam kudy muže unikat cca 0,6l na 1000km a ještě dotaz bude tam pasovat jiny motor třeba rhy atd?a jestli to muže byt třeba ze 406 nebo c5

Odesláno

Motor můžeš měnit jak chceš,ale vždy jen za stejný typ!Tudíž pokud píšeš že máš RHT tak jen za RHT a je jedno zda bude z P406 nebo C5 či jiného auta.

Žere olej buďto pístními kroužky nebo gufírky ventilů.

Odesláno
Motor můžeš měnit jak chceš,ale vždy jen za stejný typ!Tudíž pokud píšeš že máš RHT tak jen za RHT a je jedno zda bude z P406 nebo C5 či jiného auta.

Žere olej buďto pístními kroužky nebo gufírky ventilů.

vim že by měl byt stejny ale pominme nějake kontroly na stk atd když motory vypadaji stejně tak ho stejnak nemužu použit že i kdybych měl stejne uchyty jako na tom mem rht.

a jak se da zjistit kudy to teda opravdu teče. vyndam motor sundam hlavu a je třeba nlit něco na pisty aby to slo poznat nebo to nic neukaže protože tam nejsou tlaky jako při nastartováni...nerad bych vyhazoval ten muj motor protože jsem s nim i spokojeny:(

Odesláno

když ti motor nikde neteče (to poznáš sám kde je za.raný od oleje), tak motor olej spaluje--měl bys to poznat tak,že motor kouří z výfuku modrobíle, nebo jde olej do vody (taky lehce poznáš...

samotný únik oleje v motoru--přes turbo, gufera ventilů,těsnění pod palicí, válec-píst--toto lze zjistit zkouškou kompres. tlaků...

Odesláno

Pokud tam dáš nesedící typ motoru, namontovat sice pravděpodobně půjde, ale to auto tím zabiješ, např. nepůjde prodat, naa STK pokaždé úplatek... pěkná blbost.

Co se toho turba týče, kontroloval jsi, jestli to nové taky nepouští? Jinak, nebyl ten motor náhodou potkaný?

Odesláno
Pokud tam dáš nesedící typ motoru, namontovat sice pravděpodobně půjde, ale to auto tím zabiješ, např. nepůjde prodat, naa STK pokaždé úplatek... pěkná blbost.

Co se toho turba týče, kontroloval jsi, jestli to nové taky nepouští? Jinak, nebyl ten motor náhodou potkaný?

no nahodou byl:)nove turbo jsem nezkoušel jestli teče ale tak snad orginal garret by neměl byt schit...proto jsem ho nerepasoval..a nevi někdo o nějakem motoru rht? všude za něj chcou hřišny balik to je tak vzacny ten motor nebo co?
Odesláno

No náhodou byl, přesně to jsem čekal, proto se taky ptám. Takže to s 99% teče kolem vodítek ventilů, pokud teda nepouští turbo. Kvůli tomu není třeba měnit motor, stačí sundat hlavu a opravit tohle - a dotčené ventily samozřejmě vyměnit.

Odesláno

Podle mě nemusí jít motor úplně ven, stačí sundat hlavu, nicméně u 807 jsem to nikdy nedělal, tak nevím, kolik je tam místa. Pokud se mu to nelíbí, dej to jinam, nebo prostě kašli na olej a jezdi.

Odesláno
aha mno a to musi jit motor ven a mechanik o tom žaden nechce ani slyšet aby to vyndavl kvuli takove věci:bojim

bibo807:

Vyndat motor není až takovej problém. Problém je vyndat vstřiky aby jsi se dostal někam dál. Momentálně jsem to zažíval a vyndali jsme pouze jeden :bojim

Já mám taky 2,0HDi 79kW RHT a taky mi to žralo olej jak píšeš a hulilo. Teda dokud mi to ještě jezdilo než mi to skočilo před svátkama :ticho

Jestli máš nějaké další postřehy tak se ozvi. Můžeme si kdyžtak vyměnit zkušenosti.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...