Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P406, Výměna spojkového ložiska, spojkové sady

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, potřebuji poradit ohledně montáže spojkového ložiska na P406, 2.0 16V/97kW, r.v.1997, převodovka BE3/4.

Mám vymontovanou převodovku, ale nejsem si jistý jakým způsobem provést montáž ložiska. U vymontované převodovky zůstalo ložisko na hřídeli převodovky. U nové spojkové sady je ložisko spojené společně s přítlačným kotoučem.

Potřebuji poradit jak to smontovat :). V chytré knize je popsán postup pro novější typ převodovky.

Tomáš

Odesláno

jses si jistej, ze jsi koupil spravnou spojkovou sadu ? na BE4 je lozisko zvlast, pred montazi se nasune na vstupni hridel prevodovky a zahakne do vidlicky paky spojky

BTW, spojku jsi pri montazi vystredil kolikem ?

[upravil dne 31/1/11 22:12 Ferry]

Odesláno

Tak typ bych řekl že je shodný. Alespoň původní díly vypadají shodně s novými. Zatím mám sundanou jen převodovku, ze které jsem sundal to ložisko. Jinak přítlačák a lamela jsou eště na motoru. původní.

[upravil dne 31/1/11 11:22 Tom 230]

Odesláno

podle serviceboxu to vypadá, že máš špatnou sadu, BE3 má ložisko v přítlačáku, BE4R ho má zvlášť :myslim

dej VIN auta,dá se to zjistit přesně:)

možná máš už měněnou převodovku právě za BE4R :myslim

[upravil dne 31/1/11 16:47 ozzy56]

Odesláno

podle servisboxu máš přítlačák v kupě s ložiskem, číslo pežot 2050 S9 , a převodovku BE3 V s výrobním číslem 20 CH42 8585156

podle mne máš měněnou převodovku za BE4R, která má ložisko spojky zvlášť :myslim

[upravil dne 31/1/11 19:44 ozzy56]

Odesláno

Můžu udělat fotky, případně pokud je někde na převodovce číslo, tak ho opsat, ale jak jsem už psal výše, tak díly se zdají být vizuelně stejné. Měl jsem před demontáží převodovky poruchu. Nebylo možné řadit za jízdy a při spuštěném motoru jednotlivé rychlostní stupně (při použítí menšího násilí a trpělivosti se zařadit dalo). Pokud byla spojka sešlápnutá a byl zařazen rychlostní stupeň, tak auto trochu popojíždělo. Je možné že z důvodu této závady, případně při demontáži se ložisko od přítlačného kotouče oddělilo.

Odesláno

Tak jsem byl zjistit číslo té přovodovky. Je to 20CH42 8585156B, BE3. Kontroloval jsem původní ložisko a má stejné číslo jako nový díl, tj. 3151278001, SACHS. Nafotil jsem je vedle sebe jsou identická.

post-31422-14109615243569_thumb.jpg

Odesláno

tak jsem čučel do chytrých knih a mělo by to být takto--ložisko z přítlačáku vytáhneš, je jištěno kroužkem, pak ten kroužek dáš zpět na ložisko a ložisko dáš normálně na spojkovou hřídel a do vidly,nahodíš přítlačák s lamelou (samozřejmě vystředíš trnem)...,po montáži převodovky na motor na dva tři šrouby budeš potřebovat přípravek (má označení0216K), který nasadíš přes otvor po vypínacím válečku spojky do vypínací vidlice a trhem od motoru narazíš spojk. ložisko zpět do přítlačáku (ložisko má pro najetí do přítlačáku konus)

vypadá to možná složitě,ale nic na tom není,je to jen jiný typ vypínání spojky--přítažný--ložisko při vypínání spojky se netlačí do přítlačáku, ale od něho...

ten přípravek by měl být pro staré modely, u restylu jde ložisko narazit šroubovákem, tyčkou atd.:papa

[upravil dne 1/2/11 16:20 ozzy56]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...