Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čau potřeboval bych externí disk 500GB (S-ata/2 HDD EH -35BS2) ho rozdělit na 2 disky,ale nikdy jsem to nedělal a bylo by to na operační systém Windows 7.Důvod:Tenhle disk byl kupovaný kvůli digitálnímu setoboxu (technisat HD) na satelit na nahrávání na něj,jede to bez problémů,ale jakmile to připojím k počítači tak mě to nejede ten soubor nahraný na satelitu.Brácha říkal že si musím vybrat buď to bude externí disk k satelitu a nebo k pc,že prý každý to jednotlivý zařízení má jinačí formát.A nebo jestli by třeba to nešlo ten disk rozdělit na 2 disky. 1 díl disku by byl k satelitu a 2 díl disku k pc ale prý neví jestli by to tak šlo.Nemohl by mi někdo ohledně tohoto poradit jestli by to šlo a kdyby ano tak mi napsal postup jak to udělat? díky.

Odesláno

Satelitný prijímač pravdepodobne používa nejakú Linuxový oddiel, ktorý Windows nerozpozná a teda sa tam nedá ani vyrobiť. Skúsil by som najskôr na W7 vyrobiť oddiel, ktorý by zaberal časť disku (Systém/Správca diskov) a takto pripravený disk strčil do satelitu a tam na zvyšku disku vyrobil oddiel pre prijímač. Alebo opačný postup - začať na prijímači. Všetko je ale závislé od toho aké možnosti manipulácie s diskom má ten prijímač, či dokáže vyrobiť oddiel, ktorý nezaberá celý disk. V krajnom prípade by sa dal použiť PC s inštalovaným Linuxom, ktorý pozná oba typy oddielov.

Odesláno

disk jde rozdělit na 2disky....ale ty máš jinej problém...na SAT či Setobox lze jenom brát disk formátovaný FAT32 (neumí číst velké soubory ted přesně nevím ale je to kolem 2Gb) a ty to budeš mít NFST...Bud teda celý disk s formátuješ na FAT32 a nebo to řízneš.

ale ztratíš veškerá data...takže to ulož a potom pracuj..

hlavní pc dáš pravým tlačítkem-spravovat-správa disků...tam to můžeš říznout jak koliv.

a nebo celej disk a to ho označíš a dáš formátovat fat32

teda jestli se bavíme o Win ...jinak jak výše Linux

[upravil dne 24.1.2011 17:34 John_Ice]

Odesláno

Taky jsem to řešil a jak píše John-Ice.Nejde to.Drtivá většina satelitů umí nahrávat jen na FAT32.Taky jsem chtěl rozdělit disk a půlku mít na FAT 32 a půlku na NTFS.Což o to disk rozdělit Magic partitionem šel a šlo i naformátovat půlku na FAT a půlku na NTFS a dokonce se to i tvářilo,že to nahrává,ale po připojení k PC to hlásilo disk jako nepřiřazený a nenaformátovaný.Zkoušel jsem to různě a několikrát a možná,že to nějak jde,ale já jsemna to nedošel a nakoec se na to vyflákl.Nahrávám na flashku a disk používám k multimediálnímu přehrávači.Jo a ten FAT32 umí soubory jen do 4GB.

Odesláno
čau potřeboval bych externí disk 500GB (S-ata/2 HDD EH -35BS2) ho rozdělit na 2 disky,ale nikdy jsem to nedělal a bylo by to na operační systém Windows 7.Důvod:Tenhle disk byl kupovaný kvůli digitálnímu setoboxu (technisat HD) na satelit na nahrávání na něj,jede to bez problémů,ale jakmile to připojím k počítači tak mě to nejede ten soubor nahraný na satelitu.Brácha říkal že si musím vybrat buď to bude externí disk k satelitu a nebo k pc,že prý každý to jednotlivý zařízení má jinačí formát.A nebo jestli by třeba to nešlo ten disk rozdělit na 2 disky. 1 díl disku by byl k satelitu a 2 díl disku k pc ale prý neví jestli by to tak šlo.Nemohl by mi někdo ohledně tohoto poradit jestli by to šlo a kdyby ano tak mi napsal postup jak to udělat? díky.

No otazník vidím za větou týkající se rozdělení disku na dva oddíly,kde by byl každý v jiném formátu.Ve win 7 řeší jen to,že mu nejde spustit soubor nahraný ze satu,což bude zřejmě tím,že nemá potřebný přehrávač s kodekama,páč každý z těch satelitních krámů a set top boxů nahrává v jiném transport streamu a ne každý přehrávač to přehraje.Já používám GOM player.Ve VLC by taky neměl být problém.

Odesláno
Čo tak prečítať poriadne. Píše, že mu to nejde pod W7 a ten snáď FAT pozná.:roll

nojo ale 7 je na druhém řádku ....no tak fajn tak nic v W7 nedělám

[upravil dne 24.1.2011 19:12 John_Ice]

Odesláno

Již zmiňovaný program PARTIONMAGIC umí vše uděláš třeba 3 disky jeden FAT druhej FAT32 třetí NTFS a vše bude fungovat správně což mám odzkoušeno mám sám rozděleno na 3 disky a vše v pohodě a ani nepřijdeš o data na disku změnou FAT a.t.d. ale nesmíš disky formátovat pak přijdeš o všechno

Odesláno

Ivouši, 500 GB disk nech tak jak je vcelku, přeformátuj jej celý na LINUX Ext3 (pokud tak již není). Do operačního prostředí PC nainstaluj utilitu Ext2 IFS Self extracting installer, která Windowsy naučí číst linuxový diskový oddíl. Vše bude fungovat bez problémů. Jediná potíž může nastat z toho důvodu, že já jedu ještě na XP, tak nevím jak se přesně jmenuje utilita Ext2 pro Win7. Ale to nebude problém najít.

A ještě poznámka pod čarou, pokud rozdělíš HDD na dva oddíly, může se stát, že satelit běžící na Linuxech nepřečte Windowsový oddíl a ohlásí chybu čtení a hlášku, že disk není naformátovaný v požadované konfiguraci.

[upravil dne 25/1/11 08:26 Zazimir]

Odesláno

Ještě dodatek dodatku, napadla mne taková špatnost. Programem Paragon Partition Manager 9 Profesional Edition (je na serveru Ulož to!) zjistíš, jak je 500 GB disk naformátovaný. Pokud tam bude Ext2 nebo Ext3, tak linux, pokud NTFS tak windows. Jiná možnost není, protože staré windowsové formáty FAT neumí nahrát filmy větší jak 2 GB, což jsou úplně všechny.

Pokud bude v Linuxu, nainstaluj výše uvedenou utilitku a je to.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...