elton Odesláno 25. leden 2012 Odesláno 25. leden 2012 Je mi jasna jazda z kopca pri zaradenom rychlostnom stupni PP ukazuje 0 aj to mi je jasne ze ked mam neutral tak jasne ze vstrekovace pracuju a je tam nejaka spotreba ale ma zarazilo to ked som skusal ist z kopca na neutral a pri odlisnych rychlostiach mi PP ukazoval odlisne hodnoty. No nusim si to nastudovat. Záleží hodně na teplotě motora, teplotě okolí, tlaku vzduchu, co všechno máš v autě pozapínané. Citovat
AnotherOne Odesláno 25. leden 2012 Odesláno 25. leden 2012 Je mi jasna jazda z kopca pri zaradenom rychlostnom stupni PP ukazuje 0 aj to mi je jasne ze ked mam neutral tak jasne ze vstrekovace pracuju a je tam nejaka spotreba ale ma zarazilo to ked som skusal ist z kopca na neutral a pri odlisnych rychlostiach mi PP ukazoval odlisne hodnoty. No nusim si to nastudovat. Tu netreba nič študovať. Fyzicky sa ti na neutrál spotrebováva rovnaké množstvo benzínu bez ohľadu akou rýchlosťou ideš. To je snáď jasné. Ale si uvedom, že pri polovičnej rýchlosti prejdeš za rovnaký čas dráhu o polovicu kratšiu ako pri dvojnásobnej rýchlosti. Teda keď to prepočítaš na spotrebu na kilometer tak máš pri polovičnej rýchlosti zhruba dvojnásobnú spotrebu ako pri dvojnásobnej rýchlosti. Citovat
Lihous Odesláno 25. leden 2012 Odesláno 25. leden 2012 Zdravim mame sice vetsiho drobka /406 kombika 2,2HDi/ ale Pc nam promeruje o cca +0,6-0,8l/100km Jedine asi spolehlive je delit km l nebo obracene Nej problem do prumerne spotreby merene PC je stojici auto s bezicim motorem tam jede spotreba nahoru jako o zivot ale dolu se ji uz moc nechce. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. leden 2012 Odesláno 25. leden 2012 myslím,že počítač je pro hrubý odhad:D spotřeby realitu si každý může změřit sám a přesně Citovat
Petr král T Odesláno 25. leden 2012 Odesláno 25. leden 2012 tak ešte raz a inak: - je jasné že volnoběh vyžaduje vstřikování paliva právě na udržení volnoběhu. Zde záleží na teplotě motoru, okolního vzduchu, jeho vlhkosti, zapnutých elektrospotřebičích atd. I já jsem zjistil, že když vyhodím kvalt při 90km/h, tak palubák ukáže cca o 0,5 l méně, než když ho vyhodím při 50km/, ale to v závislosti na otáčkách motoru na kterých jsem při těchto rychlostech jel. My laici to asi odborně nevysvětlíme, a tak dál nepátrám... - ptal jsem se však na toto - je možné, že by automobily různých značek a výrobců \"reagovaly\" na brzdění motorem jinou spotřebou ? Já uvádím příklad u Octavie, která ukazovala vždy spotřebu 0/litrů kdykoliv jsem dal nohu z plynu při zařazené rychlosti, a to bez ohledu na otáčky motoru. U mojí 207-ky to však funguje pouze při otáčkách 2500 a výše ( viz výše). Co vy na to hoši ? Citovat
buga Odesláno 25. leden 2012 Odesláno 25. leden 2012 mne sa zda ze moja 207 ukazuje aj pod 2500rpm spotrebu 0 ked dam dole nohu z plynu Citovat
Lihous Odesláno 25. leden 2012 Odesláno 25. leden 2012 K tomuto zalezi jak presne Pc meri z ceho si bere \"signal\" a predevsim jak casto/jaky interval. Priklad:Na nasem jedu 90 pustim z kopce plyn necham zarazenou rychlost a po hodne dlouhe dobe me spadne spotreba k nule odhadem 10-20vterin??? Do rychlosti cca 10-20km to neukazuje nic proste pocita neco..../nekdo na foru psal cca 10l??? Uz tady je jasne ze Pc nebude v presnosti rekordman na druhou stranu nepotrebuju absolutni hodnotu staci kupovat plnou nadrz idealne u jedne benzinky a stojanu a vzdy nulovat km a pak delit a rekneme po 10 20 nadrzich udelat prumer ..... Poznamka samozrejme si psat skutecnou a Pc hodnotu .... A neni problem na Pc videt okamzitou hodnotu proti kopci i prez 20l .... Dobre se to sleduje na prazdne dalnici s tempomatem. [upravil dne 25/1/12 22:15 od Lihous] Citovat
Petr král T Odesláno 25. leden 2012 Odesláno 25. leden 2012 asi máš v podstatě pravdu, stejně jako většina ostatních co sem pŕispívají. Palubák je pouze orientační. Moje zkušenosti jsou zatím v počátcích ( ne v našich počítcích - to mám ze studie filozofie, tehdy to byla MLF ) s tímto vozidlem. Spouštěl jsem se ze Štrbského plesa a z Donoval, vždy se stejným účinkem. Ať byla zařazená jakákoliv rychlost, i po delší dobu- více než 20 sekund, jestliže bylo méně než 2500 otáček vykazoval Pc spotřebu od 1,5 - 2,5 l. Vzhledem na to, že jezdím jen na Moravu, tedy samá skoro rovina, moc toho nenazkouším. Jedině v Blave na Kolibu a zpět. Tatry opět až leden 2013. Citovat
Mishanthrope Odesláno 26. leden 2012 Odesláno 26. leden 2012 To je zvláštní. Možná tam bude nějaká netěsnost. nevíš, jak se k autu předchozí majitel choval. Citovat
Lihous Odesláno 26. leden 2012 Odesláno 26. leden 2012 Jen teorie Pokud jsou otacky vetsi nez volnobezne musi zakonite nejake palivo do motoru teci ... stejne jako pri samotnem volnobehu. To ze treba Skoda ukaze 0,00 je pekne ale asi ne pravdive pokud by to byla cista nula motor by \"jel\" na sucho a to asi nejak nefunguje. Navic dnesni elektronika vyhodnocuje kde jakou hodnotu vcetne naklonu zateze ..... a nejak nevidi ze chceme setrit. Zaznamenal jsem ze byl nejaky test ve Svete motoru kdy se zkouselo jet s zarazenou rychlosti a bez a snad to vyhral neutral.....? Zatim jsem tento clanek neschanel a tudiz necet. Sam jezdim se zarazenym stupnem temer stale kopec nekopec ale spis se snazim vyuzit energii tudiz mene akcelerace a brzd /pokud to jde. Citovat
Petr král T Odesláno 26. leden 2012 Odesláno 26. leden 2012 Četl jsem, že motor fakt běží \"nasucho\", t.j bez zápalu - to zařídí elektronika, ostatní jako především mazání běží dále. Proto ta nulová spotřeba. Při jízdě v klesání, podle situace /hustota dopravy a pod./ využívám kinet. energii, teda na neutrál. Citovat
Mishanthrope Odesláno 26. leden 2012 Odesláno 26. leden 2012 Na neutrál jedu, když chci \"dojet\", rychlost nechávám, když chci zpomalit. Nemusím pak tolik brzdit. Ale pravdou zůstává, že na spotřebu jezdit neumím . Citovat
Petr král T Odesláno 27. leden 2012 Odesláno 27. leden 2012 Já však jezdím na spotřebu, není mi totiž jedno kolika násobně zatížím životní prostředí a svou peněženku. Proto mě také irituje, když vidím pány podnikatele, co prodávají hajzlpapír, ale má na firmu napsané milionové SUV-čko. Po městě jezdí jak pirát, na zelenou plný plyn, pak na dalším semaforu brzdí, stojí a jeho trojlitrová potvora chrlí emise, které já, ekolog jezdící okonomicky a ekologicky, musím dýchat. A rozhodně moje 1.4-ka nassává i méně vzduchu než jeho turbo. O opotřebování pneumatik ani nemluvě, tu drť z nich také dýcháme. Takoví zazobanci si nastaví vily a haciendy mimo měst aby měli pokoj od lidí, ale všichni mají firmy ve městě, nejlépe v centru a tam se pak na svých miliónových fárách přesouvají, zatěžují životní prostředí a otravují ty, co sem tam potřebují zajet do města, ale musejí trčet v nekonečných zácpách. To vše tu před sametovou nebylo a je vinou politiků že se do života dostala živelnost a nekoncepčnost. No ale když dovolili na Slovensku postavit čtyři automobilky, tak potom se není čemu divit... Citovat
Mishanthrope Odesláno 27. leden 2012 Odesláno 27. leden 2012 To, že spotřeba není při jízdě na prvním místě ještě neznamená, že jezdím stylem brzda - plyn. Akorát mě nebaví jezdit devadesátkou, když na to můžu na rovince pořádně šlápnout . Citovat
Cinicman Odesláno 27. leden 2012 Odesláno 27. leden 2012 Já však jezdím na spotřebu, není mi totiž jedno kolika násobně zatížím životní prostředí a svou peněženku. Proto mě také irituje, když vidím pány podnikatele, co prodávají hajzlpapír, ale má na firmu napsané milionové SUV-čko. Po městě jezdí jak pirát, na zelenou plný plyn, pak na dalším semaforu brzdí, stojí a jeho trojlitrová potvora chrlí emise, které já, ekolog jezdící okonomicky a ekologicky, musím dýchat. A rozhodně moje 1.4-ka nassává i méně vzduchu než jeho turbo. O opotřebování pneumatik ani nemluvě, tu drť z nich také dýcháme. Takoví zazobanci si nastaví vily a haciendy mimo měst aby měli pokoj od lidí, ale všichni mají firmy ve městě, nejlépe v centru a tam se pak na svých miliónových fárách přesouvají, zatěžují životní prostředí a otravují ty, co sem tam potřebují zajet do města, ale musejí trčet v nekonečných zácpách. To vše tu před sametovou nebylo a je vinou politiků že se do života dostala živelnost a nekoncepčnost. No ale když dovolili na Slovensku postavit čtyři automobilky, tak potom se není čemu divit... ...no konec, ležím pod stolom. Dobrá slohovka pane komunisto... Citovat
Cinicman Odesláno 27. leden 2012 Odesláno 27. leden 2012 Sorry, moj podnikatelsky tablet, ktoreho vyroba zabila sest malych cinanov spravil doublepost... [upravil dne 1/27/2012 21:13 od Cinicman] Citovat
Mishanthrope Odesláno 27. leden 2012 Odesláno 27. leden 2012 \"... ekolog jezdící okonomicky a ekologicky... \" A to je jak??? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.