Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám problém. Nechtějí mi spínat ventylátory:(. Když jsem to řešil posledně bylo mi řečeno že to bude řídící jednotka (bitron) Ale jak zde uvádíte že je v podběhu tak já tam nic nemám. náhodou jsem to všecno sundal(teda urval při nárazu:mad:) A nikde nic jen na sahaře mezi vrtulema jsou 3 zelený relé. Jinak nikde nic. A teď k problému. Když to někde ohřeju přes cca90st. tak mi začne blikat stopka a nic se neroztočí a teplota leze dál. A ani když zapnu klimu tak nic! A ta se po chvíli vypne. Zkoušel jsem vyndat čidlo a ohřívat zapalovačem a taky nic,jediný kdy se rozeběhnou je když odpojím kontakty od čidla. Prosím o radu co to může být když už to mam rozebraný. díky:)

Odesláno

u HDi ridi ventilatory primo RJ motoru podle zeleneho cidla teploty, zkusil bych pichnout na diag, jak se zobrazuje teplota chl. kapaliny, jeslti nahodou cidlo nekeca a neni \"zamrzly\"

Odesláno

Pomala rychlost 95 stupnu

Velka rychlost 105 stupnu

Ty jsi to urcite ohral zapalovacem na 200 :D

Takze , pojistky (MF velke )

Rele pod tou cernou krytkou pod maskou

Predradne odpory.

Samotny vetrak

Odesláno
Pomala rychlost 95 stupnu

Velka rychlost 105 stupnu

Ty jsi to urcite ohral zapalovacem na 200 :D

Takze , pojistky (MF velke )

Rele pod tou cernou krytkou pod maskou

Predradne odpory.

Samotny vetrak

ne hlídal jsem to na přístrojovce. Pojistky dobrý relé nevim nejsem elektrikář a motory jsou dobrý. takže asi ty relé:myslim

Jo a když tedy vezmu v potaz že mi tedy trochu lže teploměr,když to začne blikat při 90st. Má to vůbec blikat ta stopka?! Myslim že je to blbost né,neřeknu při tý druhý rychlosti.

[upravil dne 17/1/11 22:50 jirkaj]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak bohužel už to zas nejde. Jen když se to zahřeje na druhej stupeň tedy 105st. Přepojoval jsem jinou saharu a po dodělání už mi to nejde. Když jsem zapojoval dráty tak jsem si je vyskratoval a odešla velká pojistka tak jsem ji vyměnil ale stejně to nejde. a proto se chci zeptat co by mohlo být v háji?! Relé jsem měnil vzájemně i co mam jako rezervu a nic.

Zapnu klimu a ani necvakne spojka(je ale v pohodě když ji dám napřímo tak cvaká). Motory taky protože když spojím na prostředním relé pin3+5 tak se točí oba na první rychlost. Tak problém bude asi ve spínání. Prosím poraďte co mam udělat? A po čem mam jít. Děkuju

Odesláno

Kedysi davno na 406 stym istym motorom , akorat r.v 2000 som mal vadne relatko primontovane na strane sofera za prednym svetlom .Bolo 50 A a s kruhovym krytom .Nesli ine stupne len pomaly (myslim ),klima fungovala len za jazdy .

Odesláno

Já ho tam nemám jen u chladiče tři a pojistky u blatníku 2x40A. jinak o ničem nevím a snažim se to zjistit,tak kdyby někdo věděl budu vděčný!

Odesláno

Ja som mal 406 rv 1998 s saharou - 2 ventilátory. Tiež mi jeden spínal až pri 95 až 100 stupňov. Rozobral son celý predok a išiel nato systémom \"pokus-omyl\".

Teraz už viem. Vymeniť všetky tri relátka, vyčitiť kontakty, prípdne ích od zadnej strany dotlačiť a na sahare dole sú pripojené ventilátory spojkami osadené v gume. Opatrne vybrať a vyčistiť a premazať elekt.vazelínou na kontakty.Tam to najviac oxiduje.

Po poskladaní bola skúška ..... a radosť všeho druhu. Ventilátory sa roztočili hned po štarte na minimálmých otáčkách a to oba. Po zapnutí klímy (teplota na 17 stupňov), po chvílke sa klímový ventilátor prešiel na vysoké otáčky a po chvíli zase na nízke. Presne ako si riadiaca jednotka pýtala. Ked som skúšal kedy začne druhý ventilátor šlapať naplno, musel som klímu vypnúť (A/C) a po chvíli ked sa motor zohrial mi spustil pri 80 stupňoch aj druhý. Zistil som ,že na tejto sahare idu oba vetráky na pomalých otáčkach a ked treba tak sa pripájaju raz jeden ráz druhy prípadne oba. Tak to má fachčiť.

Odesláno

Jj to se někdo má. Tohle všechno už mám dávno za sebou. Bohužel bezvýsledně:(.U mě bude nejspíš ve spínání samotném. Si myslím. Už fakt nevim:grr

Kdyby mi někdo poradil kde hledat,kde jsou všechny relé a pojistky týkající se klimy a vent. Budu opravdu vděčný! Auto pořebuju do práce. Díky moc:)

[upravil dne 30/1/11 18:32 jirkaj]

Odesláno

Už ked si bol v motorovom priestore tam máš poistky pri baterke . A hlavné ovládacie rele, či ako sa to volá ja som mal pod baterkou, približne kde je tá plátená hadica pre náfuk vzduchu do filtra.

Odesláno
Už ked si bol v motorovom priestore tam máš poistky pri baterke . A hlavné ovládacie rele, či ako sa to volá ja som mal pod baterkou, približne kde je tá plátená hadica pre náfuk vzduchu do filtra.

Zítra se podívám. Potřebovall bych kdyby se někdo našel kdo řekne třeba podle VINu jak je to konkrétně na mém autě,ale zatím nic tak snad!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...