Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no vidis, kazdym dnom sa ucim nieco nove. a to som si myslel ze uz nieco viem. :myslim

cize ostava mi doliat aditivum alebo vybrat FAP, alebo ej este nejaka ina moznost?

respektive ma aj zaujima, ze co sa stane ked s tym budem teraz jazdit?

[upravil dne 5/12/11 10:28 od pyrone]

Odesláno

py rone---dolievali mi to v Cadci, v byvalom peugetackom servise...a vybrat fap mi nedoporucovali...mal by som problemy s emisiamy ,, udajne,, tak neviem. načo to vyhadzovat ked to zatial v pohode funguje.

Odesláno

py rone---dolievali mi to v Cadci, v byvalom peugetackom servise...a vybrat fap mi nedoporucovali...mal by som problemy s emisiamy ,, udajne,, tak neviem. načo to vyhadzovat ked to zatial v pohode funguje.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdarec borci,

tak mne taky potkalo doplnění FAP aditiva. Původně sem to chtěl udělat sám, cena aditiva v Pežó i v Citrónu cca 3300,- Kč. Pak jsem zkusil zavolat do Samohýla ve Zlíně a světe div se :o cena komplet za doplnění i s vymazáním chyby na dia 3140,- Kč po slevě za stáří vozidla. Pro jistotu jsem to ještě očekoval v Ivosu Zlín a tam si řekli za to stejné 4870,- Kč, při dotazu na slevu za stáří mi boreček odsekl, že to platilo jen do konce roku 2011, opravdu zajimavý přístup k zákazníkovi :bacha.

Takže Samohýla ve Zlíně můžu vřele doporučit ;).

Odesláno

skusal uz niekto zaliat do nadrzky obycajnu naftu? Ten eolys je tam na to, aby sa zhlukli castice do vlociek a tie sa nasledne lepsie zachytavali vo FAP. Ak nebude eolys, nebude sa tam zachytavat tolko sajtrajtu a musi to mat blahodarne ucinky na zivotnost FAP.

Odesláno

Presne je to kvoli znizeniu teploty horenia sadzi. Nasledne ked sa pusti regeneracia, tak sa zvysi teplota vyfukovych plynov a sazde sa spalia. To co upchava FAP je vlastne cerin, ktory je sucastou aditiva. Keby nebolo aditivum, tak sa FAP upcha velmi rychlo, pretoze regeneracia by nespalila sadze.

Odesláno

Ano, niekto tu uz strasne davno pisal (tusim v sekcii 307, nechce sa mi to hladat), ze prevrtal hrubsim vrtakom FAP (nevyklepal ho cely aby si to RJ nevysvetlovala zle) a miesto aditiva dolial naftu. Aj ked to podla mna nemusel lebo v nadobke na aditivum nieje ziadny plavak, takze stacilo iba resetnut cez DIA. No a vraj mu to takto fungovalo rok bez akychkolvek problemov. Moc som tomu neveril a ak to naozaj funguje, tak asi len trafil spravny priemer vrtania na to aby diferencne cidla tlaku nehlasili zle hodnoty. Urobil z toho cisto mechanicky FAP-OFF :D

• O 11 měsíců později...
Odesláno

A je to tady :-) Nízká hladina aditiva :-) V peugeotu 3l Infineum F7995 3.300,-Kč. Dá se někde sehnat levněji?! ;)

Nebo doporučíte kde nechat doplnit?

[upravil dne 28/12/12 11:31 od kajvet]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...