Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Co říkáte cenám benzínu a nafty za poslední dobu.

Dneska jsem v Praze viděl u několika pump benzín za 23,30 ( Agip, Benzina )

Tojsem na začátku prosince bral za skoro 29,- litr.

Odesláno

Jako ropáka mě silně míchá, že se nafta dostala nad cenu benzínu - ale umím si to vysvětlit. V poslední době vzrostl prodej nových naftových aut poměrně mohutněji než benzíňáků. Od května také silně vzrostl provoz nákladní dopravy, a to jak vnitrostátní, tak i mezinárodní - takže mi z toho vyplývá: Proč by si výrobce nafty nezvýšil zisk, když ví, že tu naftu od něj budou lidi a firmy nuceni kupovat za téměř jakoukoli cenu. No a nakonec, máme - li tam nahoře nad námi vládu, která se nerozpakuje každý rok vyhodit do luftu x miliard Kč, co by si další prachy na rozhazování nezískala zvýšením spotřební daně?????? Vždy? je tu přece snadná možnost - hodíme to na unii, lidi budou chvíli brblat, pak ale stejně sklopí hlavy a budou platit jak mourovatí. Zkusíme tedy vytáhnout ceny PHM na maximum, chvilku je podržíme a pak, jako dárek k vánocům ceny trochu snížíme - tím docíílíme toho, že nám lidi budou ve své podstatě děkovat za to, že jezdí dráž než před půl rokem, ale je při tom nutné jim dát tu maximální sodovku. Kdyby ta naše vláda zvedla cenu PHM rovnou o ty cca 2 Kč/l a nebylo tam to zdražení, kteeré se blížilo až 6 Kč/l, tak by lidi brblali a byli nespokojení furt. Takhle momentálně působí vláda jako hodnej strejda, kterej momentálně v období vánoc zlevňuje.

Odesláno

souhlasím s medvědem, je to více méně stejný jako u pojištění, taky se tam strašně spolíhá na to, že snad nejprodávanější motor je 1,9Td (i když nemám statistiky) a lidi s dýzlama najedou mnohem víc než benzíňáci (firemní auta atd.)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...