Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zítra ti to cvaknu.Zadní sedačky mám sklopený,kluka mi vozí brácha.Ale při cestě sem jsem vyndal obě kola,dal rámy na stojáka vedle sebe a sklopil jen dvě sedačky.To vyfotim až v pátek.Okolo dveří mám karton aby sem nepodřel čalounnění.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak na cestě domů jsem jel prvních 600km 4,5/100km prům.rychlostí 66km. :)

No a doma jsem tam měl najeto 1518km 5,2/100km prům.rychlostí 78km s tím že jsem tempomat vůbec nepustil a jel jsem jenom na spotřebu, rychlostní omezení jsem už taky asi moc nedodržoval. :myslim

Celkovej dojem z cesty, byl super. Jó a vzadu se pohodlně vyspalo 5 dětí, což bylo fakt super. :)

Odesláno

Má podle vás vliv na spotřebu klimatizace? Kdosi mi řekl, že bez ní (když jí vypne) ušetří až litr/100km. Máte s tím nějakou zkušenost? Dík...

Odesláno

Klimu mám zapnutou pořád, i v zimě.

Je docela rozdíl, jestli je 27 nebo 15 stupňů, to se jednoznačně pozná na spotřebě.

Klimu jsem měl už dříve na autech. Měřil jsem \"rozdíl\",ale nic jsem nenaměřil. Protože jsem nevěděl, že to záleží na venkovní teplotě a měřil jsem např. při 15 stupních.

Taky jsem klimu vypínal na zimu a několikrát za zimu ji zapnul, aby se promazala. Nemělo to celkem na nic vliv.

Spotřebu mám, za poslední dvě nádrže, po 4,99, se zapnutou klimou. Ale když byla skutečná horka, tak jsem se nemohl dostat pod 5,5:grr

A když je auto rozehřáté a začínám jízdu, tak opravdu žere víc, než to klima ochladí a pak si odpočne.

Takže mám zapnutou pořád a ono to v průměru vyjde dobře. Největší přínos klimy je v bezpečnosti provozu - člověk nespěchá a není nervozní z horka.

[upravil dne 12.8.2011 od P607Olda]

[upravil dne 12.8.2011 od P607Olda]

Odesláno

OK - dík za info ;)

Ještě jedna věc - když řešíme spotřebu - nedávno jsem o tom četl pár článků a snažil se to aplikovat na své staré dobré škodovce, kde se mi podařilo \"slušnou\" jízdou dostat s benzínem na 6,3 litru z více jak 8 litrů. S tím souviselo také vyřazování, ale i na tohle jsou různé názory. Co vy na to? Vyřazujete, když to jde nebo ne??

Odesláno

Vyřazovat nee. Když brzdíš motorem, je nulová spotřeba, zatímco na neutrál je spotřeba asi litr (je potřeba počítat spíše \"za hodinu\", protože nezáleží na rychlosti). Taky si víc opotřebuješ brzdy.

Nebrzdit, včas pustit plyn, auto doplachtí do vesnice, znát už cestu. Ideální je kopec \"prudký nahoru, pozvolna dolů\" - nahoru normálně na svižný plyn a dolů pak lechtat, bez brzdění, desítky kilometrů. Máme tady taková stoupání a údolí s vesnicemi - tam lze dosáhnout kouzelné spotřeby.

Odesláno

Vidím, že máš THP. Respektuj přesně ukazatel řazení, ačkoli se to zdá pod otáčkami. Konstruktér zřejmě věděl, proč má auto \"napovídat řidiči\" řazení - je to na nezvykle nízké otáčky, ale zřejmě je to tak správně.

Odesláno

Tak se budu snažit ;) dík za rady. Zatím se držím těsně pod 9, což není nic závratnýho. Ale teprve se seznamujeme - mám ho teprve třetí týden ...

Odesláno

Mám najeto necelých 8 tis. a spotřeba je zatím 8,6 l. Nutno podotknout, že každý den jezdím dohromady asi 40 km v městském provozu. A když už vyjedu ven z města, jedu po dálnici, kde mám na tachometru 140 až 155 km/h. Takže vlastně nijak překvapivé číslo o spotřebě.

Odesláno

No, jestli vyřazovat nebo né není tak jednoznačné.Pokud je prudší klesání a vím, že pod kopcem musím stejně z nějakých důvodů brzdit, tak nevyřezuji. Pokud ale je mírnější klesání tak vyřazuji, protože se auto pěkně rozjede. Kdybych tam měl rychlost, tak mě bude motor brzdit a musel bych přidat plyn a uspora by žádnám nebyla. Záleží na okolnostech a terénu. Je to prostě individuální a každý musí situaci zhodnotit sám.

Co se týče klimy, tak když jsem jezdil s 307, zkusil jsem spotřebu tak, že jsem při volnoběžných otáčkách zapnul klimu a otáčky se zvedly. Když jsem totéž udělal u 5008, tak jsem nárust otáček nepozoroval. Už nevím jaká byla venkovní teplota. Určitě má na to vliv, ale tímto způsobem se to dá myslím vyzkoušet.

Odesláno

A aby toho nebylo málo tak ještě tempomat. Slyšel jsem, že když má člověk automat (převodovku), což já teda nemám, tak prý žere víc. A co používání tempomatu? Co si o tom myslíte? Používat tempomat jen na silnicích typu dálnice nebo na jakékoliv silnici? Pro mě je tempomat novinkou - dřív jsem ho neměl - a docela je to příjemné používat i na klasické silnici (nejen na dálnici). Různě to kombinuji a není to špatný, ale netuším (nemám vyzkoušeno), jaký to má vliv na spotřebu...

Odesláno

Aoj ,

tempomat má podle mého názoru vliv velký na spotřebu , cca i 10% , zdůvodňuji si to tak , že ty jako čkověk čteš terén a jedeš předvídavě a tak taky pracuješ s plynem ikdyž mírně , ale je to poznat .

Kdežto tempomat jak příjde na věc tak po tom plynu skočí a spotřeba leze nahoru . a zase z kopce mu chvilku travá než ubere a už vůbec se plyn nezavře . To by se asi vypnul .

Daja

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Je něco špatně nebo já jezdím divně:myslim -mám najeto 2000 km a průměr na 2.0 HDi 7,8 l

Klesne to ?

Jezdím do Prahy Do práce cca 20 km tam a 20 km zpět. Přes Barandov na Smíchov takže úplně né v kolonách.Je tam stále volno:)

Odesláno

Nesmíš šlapat na brzdu. Na plyn jenom maličko.:D

Pokud dopravní situace vyžaduje jiný styl jízdy (brzda-plyn), tak spotřeba jde nahoru.

Při rychlostech 50 až 80 bys měl mít spotřebu kolem 5 l. Pokud dokážeš plynule držet rychlost v tomto rozmezí (anebo až 90), tak spotřeba bude nízká.

Hodně dělá, pokud stojíš s nastartovaným autem.

[upravil dne 3.5.2012 20:24 od P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...