Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Ranne starty --> nove zistenia, nazor odbornikov

Recommended Posts

Odesláno

Na šířku tam dostaneš 278mm, ta 70-tka je myslím 273mm takže pokud to bude max 278 tak OK, ale na deklík zapomeň. Jinak ta 70-tka je bohatě dostačující.

[upravil dne 31/12/10 23:39 koblih69]

Odesláno

Qcko: Ked som cital tie hodnoty tak ma napadla baterka a alternator. Prave som riesil baterku v tychto telotach (noc -15). Spravalo sa to rovnako. Baterku som zobral do tepla na 3 hodiny a nastartovalo to v pohode. Ma 8 rokov. Original Peugeot 55 Ah. Kupil som nahradnu u Matušika, nejaku polsku Galaxy optimal...cena 47€. Kolega z prace ju ma 1 rok, pohoda.

edit: Baterku som meral, ked uz nedokazala pretocit starter, naprazdno 12,36 V.

[upravil dne 31.12.2010 23:54 jojtik]

Odesláno

jojtik: jj, 55Ah mam aj ja v 1.4, ale predsalen do 2.0HDi chcem nieco vacsie:) ... ked som ju meral prvykrat tak som porovnal merania prave s tou 55Ah, to je 4 rocna Varta a doteraz drzi poctivo :) ...

...inak moje merania su hore na zaciatku vlakna :) ... je zaujimave ako taka vec ako akumulator moze sposobovat taketo starty (kto to pozna vie co to robi za zvuky :bojim ) ... kazdopadne som rad, ze to je \"len\" akumulator, budem to dalej sledovat, ale po tom ako som to skusil nakopnut s tou 55Ah som presvedceny ze to bude stacit :) ...

...a pojdem teda zas do Varty, odmeriam aku tam mam teraz rozmerovo a uvidim :mrk

Odesláno

Qcko mne tak tiez startuje a aj to stymi svetlami ze preblikli ale to sa stalo len raz,teraz sa trosku oteplelo s -14 na -3skusal som nastartovat a startuje lepsie,mam obj. nove zhavice Denso uvidim ci to bude ono a dufam ze to bude ono:aut

Odesláno

Martin 1981: zeravice mam vymenene;)

Vítek1: no robi to to ze parkrat to skoci na 19V a potom to drzi 14,4V ... odskusam to s novou baterkou, keby to robilo stale, tak dam repasnut aj altik a mam elektriku v cajku :aut

Sakris, ale s druhou baterkou som to nemeral, ale musim si zobrat aj druhy merak, lebo ten ktorym som to meral frci na 9V baterku a lezal zmrznuty v garazi, kazdopadne to vsetko riadne premeram, to je jasne, rad mam veci v poriadku, len by som chcel zistit ci sa da na mojom altiku ak tak vymenit samostatny regulator napatia, to by mi nerobilo problem ho vymenit :)

[upravil dne 1/1/11 13:55 Qcko]

Odesláno
Qcko:

Takové špatné starty mi to dělalo loni v zimě (to mi ještě auto jezdilo :myslim ). Dokonce jsem to nechal odtáhnout do Peugeot servisu kde mi ti \"odborníci\" dva dny nebyli schopní nic říci a chtěli začít vyndavat motor. Už mě tam nikdy neuviděj. Více moudra člověk pochytá tady.

Když jim to nejspíš náhodou po dvou dnech chytlo tak jsem s tím odjel, koupil jsem si nějakou srágoru na čištění palivový soustavy a řekl bych že z 80ti% problém zmizel. (ve značkovým servisu jsem nechal přes 4tisíce a nic a srágora do nafty stála cca 180kč )

Taky jsem vysledoval když jsem si myslel že je zamrzlá nafta ve filtru a zkoušel jsem ho polejt teplou vodou tak to potom chytlo. Nebyla to ale zamrzlá nafta ve filtru ale teplá voda stekla na DRV ventil, uslyšel jsem takové malé cvaknutí a pak to už startovalo hned. Druhý den jsem cíleně hadičkou zkusil trošku ohřát DRV ventil a opět úspěch. Nejspíš zůstával viset v nějaké poloze a nedostávalo se správného tlaku nafty na vysokotlaku.

Jinak jak říkáš přes den žádný problém ale jen když auto déle stálo třeba přes noc v mrazu.

Odesláno

Stan: P - Partner 2.0 HDi

Mám tak isto problémy so studenými štartami,. Nedávno som menil rozvody / asi pred 2 mesiacmi/ . Až keď začali mrazy tak sa zhoršilo štartovanie , dal som aj dobiť bateriu, ale nepomohlo. Všimol som si ,že ešte pred problémom so štartovaním ,keď som otočil kľúčikom v spínacej.skrinke do 1 polohy ,tak sa mi ozval z motora taky bzučavý zvuk , ako keby zaplo nejaké čerpadielko alebo cievka ,nevedel som to definovať ale teraz ten zvuk už nepočujem , môže to byť tým že to bolo čerpadlo paliva ktoré dotláčalo palivo do potrubia? Kde sa nachádza ten DRV ventil? Viete poradiť ?

Ešte k tomu alternátoru.

Ta závada ktorá sa prejavuje až dobíjaním 19 V , je pravdepodobne v regulátoru napätia v alternatoru. Neviem ako u iných,ale ja mám Valeo a tam sa dá vymeniť regul. aj samostatne a zvládne to každý, a hlavne vyjde podstatne lacnejšie ako v servise. S regulátorom meníte aj uhlíky,ktoré sú jeho súčasťou. Meňte čím skôr , prebíjate bateriu a zmenšujete jej životnosť.

Odesláno

stan gerar: diky za radu ohladne regulatora, kde sa da normalne take nieco zohnat? DRV ventil sa nachadza na cerpadle, na motore sa staci pozriet na telo palivoveho filtra a je hned nalavo ( z pohladu spred auta) od neho, neda sa prehliadnut, ak tak ho mozem odfotit :papa

Tu mam jeden obrazok ked som menil zeravice, nie je to moc vidiet, ale nachadza sa tu

post-26023-14109614337711_thumb.jpg

Tak som pozeral tie regulatory, je mozne ze samotny regulator stoji 100€? Lebo za komplet repas altiku tu pytaju okolo 150€, co mi pride rozumnejsie ako jedna suciastka za skoro taku sumu:myslim ...

[upravil dne 1/1/11 15:46 Qcko]

Odesláno

S tím alternátorem je to potřeba rozmyslet. Mně odešel v létě a přemejšlel jsem o repasu ale když jsme viděli že styčné kontakty na rotoru jsou na pár místech probroušené až na izolaci a že je volnoběžka nefunkční tak jsem koupil celej novej.

Odesláno

Ten altik vyzera ako novy, aspon to co je vidiet, ide mi o tom ze vybrat z auta je sakra fuska, ked si este priratam aj pocasie + ked ho vyberiem uz isto nevymenim len ten regulator, pretoze by sa mi ho ak tak nechcelo vyberat znova... ked bude vonku z auta je mi to jedno, mam sa na com vozit :roll

inak mam tento altik: BOSCH 96463218 (80) ... keby niekto kto sa tomu venuje vedel poradit nejake nahradne diely atd, tak budem rad :papa

Odesláno
stan gerar: diky za radu ohladne regulatora, kde sa da normalne take nieco zohnat? DRV ventil sa nachadza na cerpadle, na motore sa staci pozriet na telo palivoveho filtra a je hned nalavo ( z pohladu spred auta) od neho, neda sa prehliadnut, ak tak ho mozem odfotit :papa

Tu mam jeden obrazok ked som menil zeravice, nie je to moc vidiet, ale nachadza sa tu

Tak som pozeral tie regulatory, je mozne ze samotny regulator stoji 100€? Lebo za komplet repas altiku tu pytaju okolo 150€, co mi pride rozumnejsie ako jedna suciastka za skoro taku sumu:myslim ...

Odesláno

Odesláno

Dík za odpoveď. V najbližšom čase sa na to musím pozrieť.

Ak máš možnosť / a dôveruješ tej firme/ bral by som po repase, lebo treba prihliadať

aj na dĺžku prevázky alternátora a aj na to , že je dosť pracná montáž a demontáž alternátora z motora/ kto to nerobil nepochopí./ Mne pustil po 115 tis.km a radšej som ho menil za repas /bol poškodený komutátor/. Dajú sa zohnať aj náhrady za originál ,ale tu by som bol dosť opatrný hocí rozdiel cien je dosť markantný.

Cena regulatora je dosť vysoka ale pravdepodobne sa jedná o originál, dajú sa zohnať

aj náhrady cenovo výhodnejšie a kvalitou rovnaké . Neviem s kadiať si , ale v Žiline je firma ELIS, a ponúknu ti viac možností / mám s nimi dobré skúsenosti/.

Odesláno

Mam to pod fotkou, som z považskej Bystrice ;) ... ja poznam akurat firmu v Ilave, ktori sa venuju len altikom a starterom, nic ine nerobia, popytam sa tam co a ako, zatial diky moc za info ;)

Odesláno

No, tak som to dnes premeral dalsim merakom, vyzeralo to takto -->

Teplota: +4°C ...

Napatie naprazdno: 12,65V

Napatie po zapnuti klucika do II polohy: 11,7V

Napatie pocas startu: postupne kleslo na 9V

Po nastartovani drzalo na 14,7 - 15,06V, stale sa hybalo v tomto rozmedzi, po pridani plynu sa nic nemenilo, ani po ubrani... tak tych 19V bol bud zblbnuty merak so slabou baterkou, alebo to mohol sposobovat chlad :myslim

Odesláno

No pohoda to nebola, tocil asi 4 sekundy, kazdopadne ide mi o ten altik, este ho zmeram v mraze s druhou baterkou, ak blafne hned a nebude kolisat napatie, tak kupujem druhy akumulator :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...