Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zapne sa manuálna klima aj v týchto mrazivých podmienkach? Normalne mi klima pekne a rýchlo vysuší okná keď je vonku do-okolo 5st. Ale teraz keď je vonku -10 sa mi zda,že to akosi nejde? ,ale kontrolka svieti.

čital som, že na niektorých autach to nezopína pod 5 st.206 SW 1.4 55kW 05/2005 manualna klima

Ak viete, poradte, alebo ako to riešiť:myslim

[upravil dne 29/12/10 12:34 bezdo]

Odesláno

Mě taky nezapne, četl jsem to taky že pokud je méně než cca4 st tak se nesepne. Někdo zase tady piše že by měla jit i když je pod nulou, někde se to tu probiralo, zkus hledání

[upravil dne 29/12/10 14:24 Radek Hurvajz]

Odesláno

Hľadám,čítam a budem ďalej,ale čo sa stále v príspevkoch opakuje a čomu nechápem a rad by som dostal odpoveď je:

Ako za jazdy zistím,že klíma pracuje, myslím tým práve ten prípad v zime? Kontrolka mi svieti,ale počúval som či zopne kompresor ale nič- takto sa to dá zistiť, ale ako zistili v tých príspevkoch, že v lete im chvilu ide a na pár sekúnd vypne atd...(bola tam asi nejaká porucha)

Ja to počujem iba pri stojacom aute, počujem a vidím na voľnobežných otáčkach-ako???:myslim

Odesláno

Toto som našiel- vie niekto vysvetliť ako identifikoval to zapínanie, vypínanie klímy pri 90 km/h? lebo ja ked mam zapnutú v lete, tak nedokážem zistiť ci mi ide alebo sa na 5 sek vypne- ten dobeh chladného vzduch je isto viac ako 5 s. a na otačkach alebo cvaknutí rele, to asi nebude.

manual. klima 206

Tak jsem vypozoroval další \"indície\" co to vlastně dělá. Při zapnutí klimy (auto stojí po dobu co jsem v práci na parkovišti a slunci) běží do doby, než je kabina vyklimována normálně.

Tudíž problém nastane až se nejspíš dosáhne určité teploty v kabině nebo tak něco, jinak si to nedovedu vysvětlit. Když jedu stálou rychlostí 90km/h mám zaplou klimu, ventilátor topení na st. 2 bez klapky-saje to teplý vzduch z venku vše funguje jak má a zničeho nic (asi po dosažení \"nějaké\"teploty\" v kabině) klima na cca 5 sek. vypne, potom na cca minutu zapne a pak zase na cca 5 sek. vypne. A tak pořád dokola. Zkoušel jsem to, když bylo venku asi 28 °C.

Jediné co na tohle mělo vliv, tak bylo snížení teploty venku (projížděl jsem lokální bouřkou) a nebo přepnutí ventilátoru na st. 1. Ale jen se tím prodloužil interval, pokud klima jela. Vypla zase na těch cca 5 sek.

Poradí někdo, co to teda může být?!Resp které čidlo a jak zkontrolovat, nebo se na to vykašlat a jezdit taklhle?

Odesláno

tebe to pracuje tak ako má

leto: manualna klima sa nevypína pri dosiahnuti určitej teploty v kabine, ale pri poklese teploty pod 4°C na vyparníku, aby nedochádzalo k namrzaniu vody na vyparníku

vtedy sa vypne na 5 až 30s podla teploty okoliteho prostredia

v zima: kontrolka zasvieti,kompresor nezopne = načo by zopínal ked nasavaný vzduch ma -10°C podla mojich skusenosti zapína až nad 15°C,alebo ked sa motorovy priestor poriadne zohreje a ohreje aj čidlo nasávaného vzduchu

Odesláno
tebe to pracuje tak ako má

leto: manualna klima sa nevypína pri dosiahnuti určitej teploty v kabine, ale pri poklese teploty pod 4°C na vyparníku, aby nedochádzalo k namrzaniu vody na vyparníku

vtedy sa vypne na 5 až 30s podla teploty okoliteho prostredia

v zima: kontrolka zasvieti,kompresor nezopne = načo by zopínal ked nasavaný vzduch ma -10°C podla mojich skusenosti zapína až nad 15°C,alebo ked sa motorovy priestor poriadne zohreje a ohreje aj čidlo nasávaného vzduchu

Super :super konečne to pekne niekto vysletlil. Ďakujem a prajem šťastný nový rok.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...