bezdo Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 Zapne sa manuálna klima aj v týchto mrazivých podmienkach? Normalne mi klima pekne a rýchlo vysuší okná keď je vonku do-okolo 5st. Ale teraz keď je vonku -10 sa mi zda,že to akosi nejde? ,ale kontrolka svieti. čital som, že na niektorých autach to nezopína pod 5 st.206 SW 1.4 55kW 05/2005 manualna klima Ak viete, poradte, alebo ako to riešiť [upravil dne 29/12/10 12:34 bezdo] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 Mě taky nezapne, četl jsem to taky že pokud je méně než cca4 st tak se nesepne. Někdo zase tady piše že by měla jit i když je pod nulou, někde se to tu probiralo, zkus hledání [upravil dne 29/12/10 14:24 Radek Hurvajz] Citovat
bezdo Odesláno 29. prosinec 2010 Autor Odesláno 29. prosinec 2010 Hľadám,čítam a budem ďalej,ale čo sa stále v príspevkoch opakuje a čomu nechápem a rad by som dostal odpoveď je: Ako za jazdy zistím,že klíma pracuje, myslím tým práve ten prípad v zime? Kontrolka mi svieti,ale počúval som či zopne kompresor ale nič- takto sa to dá zistiť, ale ako zistili v tých príspevkoch, že v lete im chvilu ide a na pár sekúnd vypne atd...(bola tam asi nejaká porucha) Ja to počujem iba pri stojacom aute, počujem a vidím na voľnobežných otáčkach-ako??? Citovat
bezdo Odesláno 30. prosinec 2010 Autor Odesláno 30. prosinec 2010 Toto som našiel- vie niekto vysvetliť ako identifikoval to zapínanie, vypínanie klímy pri 90 km/h? lebo ja ked mam zapnutú v lete, tak nedokážem zistiť ci mi ide alebo sa na 5 sek vypne- ten dobeh chladného vzduch je isto viac ako 5 s. a na otačkach alebo cvaknutí rele, to asi nebude. manual. klima 206 Tak jsem vypozoroval další \"indície\" co to vlastně dělá. Při zapnutí klimy (auto stojí po dobu co jsem v práci na parkovišti a slunci) běží do doby, než je kabina vyklimována normálně. Tudíž problém nastane až se nejspíš dosáhne určité teploty v kabině nebo tak něco, jinak si to nedovedu vysvětlit. Když jedu stálou rychlostí 90km/h mám zaplou klimu, ventilátor topení na st. 2 bez klapky-saje to teplý vzduch z venku vše funguje jak má a zničeho nic (asi po dosažení \"nějaké\"teploty\" v kabině) klima na cca 5 sek. vypne, potom na cca minutu zapne a pak zase na cca 5 sek. vypne. A tak pořád dokola. Zkoušel jsem to, když bylo venku asi 28 °C. Jediné co na tohle mělo vliv, tak bylo snížení teploty venku (projížděl jsem lokální bouřkou) a nebo přepnutí ventilátoru na st. 1. Ale jen se tím prodloužil interval, pokud klima jela. Vypla zase na těch cca 5 sek. Poradí někdo, co to teda může být?!Resp které čidlo a jak zkontrolovat, nebo se na to vykašlat a jezdit taklhle? Citovat
MrVain Odesláno 30. prosinec 2010 Odesláno 30. prosinec 2010 tebe to pracuje tak ako má leto: manualna klima sa nevypína pri dosiahnuti určitej teploty v kabine, ale pri poklese teploty pod 4°C na vyparníku, aby nedochádzalo k namrzaniu vody na vyparníku vtedy sa vypne na 5 až 30s podla teploty okoliteho prostredia v zima: kontrolka zasvieti,kompresor nezopne = načo by zopínal ked nasavaný vzduch ma -10°C podla mojich skusenosti zapína až nad 15°C,alebo ked sa motorovy priestor poriadne zohreje a ohreje aj čidlo nasávaného vzduchu Citovat
bezdo Odesláno 31. prosinec 2010 Autor Odesláno 31. prosinec 2010 tebe to pracuje tak ako má leto: manualna klima sa nevypína pri dosiahnuti určitej teploty v kabine, ale pri poklese teploty pod 4°C na vyparníku, aby nedochádzalo k namrzaniu vody na vyparníku vtedy sa vypne na 5 až 30s podla teploty okoliteho prostredia v zima: kontrolka zasvieti,kompresor nezopne = načo by zopínal ked nasavaný vzduch ma -10°C podla mojich skusenosti zapína až nad 15°C,alebo ked sa motorovy priestor poriadne zohreje a ohreje aj čidlo nasávaného vzduchu Super konečne to pekne niekto vysletlil. Ďakujem a prajem šťastný nový rok. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.