Tomas1987 Odesláno 28. prosinec 2010 Odesláno 28. prosinec 2010 Zdravim vas. Ako casto by sa mal menit olej v prevodovke? Moze to sposobovat pri terajsich nizsich teplotach vecsie hucanie, mam na mysli, ak brzdim motorom tak mi strasne huci motor. Dakujem Citovat
ozzy56 Odesláno 28. prosinec 2010 Odesláno 28. prosinec 2010 vyměn ho po max. 100 tisících, ted v těch mrazech je všechno hlučnější, počkej až se oteplí a uvidíš, zkontroluj ale množství oleje v převodovce Citovat
Matuska Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 Kontrola a případně úprava hladiny je určitě na místě. Jinak převodový olej je výrobcem označený jako celoživotnostní - bez nutnosti výměny. Citovat
ozzy56 Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 to máš sice pravdu, ovšem otázkou je, co si pod pojmem -celoživotní- představit...,když si koupím auto nové a budu ho mít pět let, najedu cca 100-150 tisíc, tak mě olej v převodech nemusí zajímat... koupím-li auto ojeté se 150 tisíci--jak je v česku zvykem--tak bych olej vyměnil, on totiž po nějakých letech taky zestárne:) a hlavně zhoustne, špatně se pak dostane na mazaná místa,čímž dostávají zabrat ložiska,synchrony,hůř se řadí...,takže asi tak,no Citovat
shark734 Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 ja by som si skor tipol, ze to hucanie robi dvojhmotnostny zotrvacnik:nevim Citovat
Tomas1987 Odesláno 29. prosinec 2010 Autor Odesláno 29. prosinec 2010 ja by som si skor tipol, ze to hucanie robi dvojhmotnostny zotrvacnik:nevim Zotrvacnik aj spojka je nova, ma najazdene okolo 5000km. Takze jemu to nepripisujem. Mne sa skor zda ze to bude ta prevodovka. Napr. ak sa rozbieham väcsinou na nizsich prev. stupnoch nieco tam huci tak prerusovane, akokeby sa tazko otazalo poloosi. najprv som to pripisoval brzdam, ze ostavaju visiet, ale robi mi to iba pri zaradenej rychlosti. A iba ked sa rozbieham, takze iba pri zabere. Citovat
ozzy56 Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 zkontroluj množství oleje, když dělali tu spojku...,možná zapomněli nalít po opravě Citovat
Tomas1987 Odesláno 29. prosinec 2010 Autor Odesláno 29. prosinec 2010 zkontroluj množství oleje, když dělali tu spojku...,možná zapomněli nalít po opravě Olej tam je, len neviem v jakom stave, a pri mrazoch ci sa moze zmenit jeho konzistencia. Citovat
Tomas1987 Odesláno 1. leden 2011 Autor Odesláno 1. leden 2011 A co diferencial??? Tam je tiez olej, ze? Aky tam je? Mozno to tam nieco huci Citovat
Tomas1987 Odesláno 3. leden 2011 Autor Odesláno 3. leden 2011 je tam společná nápln s převodovkou... Väcsinou mi huci prerusovane ked mam vytocene kolesa. Moze to byt aj poloos? Na jednej vidno, ze manzeta uz bola otvarana a mozno ze je derava. Pozrel som si to len tak amatersky, ked som vliezol pod auto. Moze to byt ono? Citovat
kobra Odesláno 3. leden 2011 Odesláno 3. leden 2011 No můj názor je tento: Pokud někam něco nalijete, může to spodem vytíct. Starý moudrý knihy píší po 40 000 km kontrolovat hladinu. Staří mistři se přiklání spíše k dolívání, než výměně. Přelít převodovka nelze, Peugeot má přepad, co je tam navíc, vyteče ven. Převodovky PEUGEOT jsou náchylné jak na množství, tak na kvalitu oleje. Pokud není jisté, co ve skříni máte, co tam kdo dolil, jestli je olej hustší, doporučuji nahřát, vypustit, vyměnit celou náplň. Pro mech. převodovky: Převodový olej Transmission BV 75W-80 Specifikace: PSA Peugeot - Citroen B71 2330; API GL-4+ [upravil dne 3/1/11 19:20 kobra] Citovat
ozzy56 Odesláno 3. leden 2011 Odesláno 3. leden 2011 zkus se postavit do tepla na kanál (montážní jáma), podlož dobře předek a zkus \'\'jet\'\'., druhý bude dole poslouchat, odkud hluk jde... když je to jen při vytočených kolech, tak diferák oder poloosy:myslim Citovat
ozzy56 Odesláno 3. leden 2011 Odesláno 3. leden 2011 kobra dělali mu nedávno spojku, takže olej snad dali...,snad dali i nová gufera poloos, i tak píšu zkontrolovat množství... Citovat
Guest bimbo34 Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Zdarec, prosím Vás, kde je na převodovce nalévací a kontrolní šroub u 1,6 HDi?! Děkuju. Nejlépe obrázek. Citovat
Judes Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Podľa Servis Boxu by mal biť 10 vypúšťací ventil a 12 uzáver plnenia (podľa mňa skôr opačne). Citovat
Guest bimbo34 Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Taky mi to tak připadá a kontrolní šroub se nachází kde?, abych věděk kolik mám nalít...v příručce je 1,8 l, ale jistota je jistota. Jinak díky:) Citovat
Mišak 306 Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Olei ti nepomuže,Mně se zdá že mně hučí převodovka tak jsem dal noví předepsaná peugeotem a nic se nezmněnilo.. Co mně napadlo u mně tak lžisko nebo jak o tam je na pravou poloosu to ložisko je někde na motoru.. Tak to zkusím vymněnit jestli nehučí.. Citovat
Guest bimbo34 Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Mně nehučí nic, ale budu měnit motorák tak ho vyměním i s převodovým. Pro klid duše;) Citovat
Judes Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 A koľko máš najazdené, keď chceš meniť olej v prevodovke. Okolo tej kontrolnej skrutky tam nič nieje, možno ti poradí niekto kto už menil ten olej. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.