Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vás pánové,

měl bych dotaz tady namístní odborníky,vlastním 106-ku 1,5diesel r.v.96,tato moje stařenka má naběháno cca 260tkm,je to asi 10 dní se mi začly z motoru ozývat zvuky,přibližně podobné jako když jedete se zařazenou zpátečkou,na volnoběh vše v klidu a jakmile se trošku vytočil tak z toho šel dost hnusný zvuk.Alternátor je po generálce,ten jsem vyloučil,rozvody jsou rok staré nicméně jsem koukl jestli není třeba kladka zadřená,taky nic,o pár dní později jsem si všiml,že se motor asi dost hřeje(nemám teploměr ve výbavě),protože mi občas spínal ventilátor,tak jsem začal kontrolovat vodu každý den,noo a včera po ujetí asi 100km po dálnic jsem zjistil,že ruplo těsnění pod hlavou (bílý kouř a ztrácí se voda).Tak se tu ptám zkušených má tohle smysl opravovat nebo lepší sehnat jiný motor? Vzhledem k ujetým kilometrům a k tomu,že patrně hlavní příčina nebude jen to těsnění.....

Odesláno

Nemohu posuzovat přímo 1.5 ale 1.9D(50kW) byly neskutečný držači i půl mega. Ta 1.5 by též mohla klidně ještě několik desítek tisíc sloužit,ale oprava bude asi dražší,jak prohodít motor.

Odesláno

ja kdyz jsem mel problemy s hlavou motoru, tak jsem ji mel sice jenom ohnutou a prave s chlapem co mi to opravoval, tak rikal ze i kdyby byla praskla, tak ze by motor nemenil, ze je s tim strasny srani.. a ze motor si treba nemusi sednout atd... ale pokud jsi Mildo sikovny a zvladl bys ho vymenit sam, treba jeste s nejakym kamaradem, tak bych ho asi taky vymenil. ale na druhou stranu s novym motorem muzes mit za nejakou dobu stejny problem, ne-li jeste vetsi problemy.. takze pokud vis ze motor ktery ted mas je v dobre kondici, tak bych ho asi nemenil..

Odesláno

to si právě nejsem moc jistej,protože se mi zdá,že už moc netáhne,navíc na straně rozvodů někde nahoře teče olej,v zimě už hodně špatně startuje a ty zvuky co poslední dobou vydává se mi taky moc nelíbí...tak prostě zvažuju a zvažuju....

Odesláno

no já nevím,já si myslím,že pokud seženu motor i s čerpadlem taky by ta výměna nemusela být tak hrozná,kdysi mi to dělali na citroenu ax 1,4d a bylo to za den hotové.

Odesláno

tak kluci pežoťáci,osud rozhodl za mne:-D dnes jsem svého pažoutka převážel do garáže abych ho nechal rozmrznout před opravou a sotva jsem dojel před garáž,což je asi 2km tak se pažoutek zatřepal,motor zhasl a už s ním nejde ani otočit,tudíž to má kluk ušatej za sebou,budíž mu země lehká! už mám sehnanej novější motor komplet se vstřikama i s čerpadlem :-))))

Odesláno

Pánové,můžete mě někdo poradit jaká do tohoto motoru 1,5d patří chladící kapalina? ten minulý všeuměl mi tam dal tu modrou a mám pocit,že to byl původce problémů...a ještě když už budu mít ten motor venku kde se dá koupit něco na odhlučnění kastle? díky za rady

Odesláno

materialu k odhlucneni je opravdu plno.. staci se kouknout treba na nejaky stranky s audiem... jsou to ruzny pasy co se lepi a tak.... nevim jestli je rozdil v motoru, ale ja tam mam taky modrou... ale je pravda ze pritelkyne tata ma v naftaku nejakou cervenou.. spis ruzovou....

• O 2 týdny později...
Odesláno

Pánové tak motor vyměněn..sehnal jsem motor ze Saxa,najeto cca 150t, rozdíl je markantní,táhne jak bejk,je to tedka raketa:super bohužel onen kvílivý zvuk nějakého ložiska nezmizel,pořád se v otáčkách ozývá, tudíž už to může být jen alternátor nebo servo,to jediné tam zůstalo původní. Dále řeším menší problémy které nastaly po přehození,jako najednou nefukční automatický sytič a kapající olej mezi převodovkou a motorem:mrk

Odesláno

no taky si myslím,že jsem měl to gufero pod setrvákem vyměnit,ono se mě,ale zdálo dobré a neteklo,bohužel jak jsem začal jezdit tak to začlo:-( takže si to rozpůlení zopakuju:-(

Odesláno

Jen jedna technická ten motor ze saxa má stejná čísla vin motoru?. Já kupoval taky motor do 106ky r.v96 a sehnal jsem motor z r.v 2000 a když jsem ho pak prodával tak jsem se divil!!!!!. Ten novej motor měl 42kw. a nechtěly mi vůbec převést papíry na nového majitele... No nakonec se to povedlo a autí zdárně prodalo:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...