Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Šalda : Dlouho jsem bral naftu od Shellu tu Power, mělo to na ni líp jet s nižší spotřebou (nic jsem nepozoroval) a nakonec jsem se dočetl v testech že je hoeší jak obyčejná od Benziny tak si pak vyber.Beru u Lukoilu asi půl roku a v poho.

na ty filtry se s tebou schoduju po 30tis, nejlíp před zimou, olej dávám plnou syntetiku po 15tis, a nemrzku každý dva roky, je celoroční, má i mazací schopnosti tak že voda v létě nee. Rozvody nevím jak u 1.6 HDI ale u 1.4 píšou 240tis což bych si nelajznul dělám je ve 120 a pokud nemám jistotu kolik má auto ve skutečnosti nalítáno tak po koupi se vyplatí. Baterku pokud je bezudržbová tak jen tak dvakrát třikrát do roka nabít,pokud je udržbová ještě kontrolovat hladinu popř. dolít destilkou a dobít.

Odesláno
No a tu rucnu v zime nezatahuj. Lebo ti zamrzne ako mne.:papa

Ruční brzda v naší starší 307 SW (jenž parkuje před garáží) v zimě také ráda zamrzá - tedy pokud se nechá zatáhnutá při delším parkování v mrazech.

Aby ale nepřestala být použitelná vůbec (tj. aby ani přes zimu definitivně \"nezarezly\" od průniku té slané břečky bowdeny), je naopak potřeba ji při zastaveních či vysloveně krátkých zastávkách co nejvíce \"procvičovat\" - tj. např. před zatažením při krátkodobém stání či zastavení v kopci ji ještě raději navíc párkrát \"protáhnout\" na doraz a povolit zpět.

Logicke, uzitecne... Diky.

Odesláno

Baterku jsem nikdy neřešil, až odejde, tak koupím novou, nikdy jsem ji nenabíjel ani nic podobnýho, a to že je slabá baterka se někdy pozná včas, někdy bohužel ne:D

Odesláno
Držím palce do těch třináctin, ale bude to chtít hodně trpělivosti :mrk

Jsem velmi trpelivy. Taky se na to vcas pripravuji. A taky vim o tom, ze je to trochu i loterie (ale snazim se dostat pravdepodobnost na svou stranu :aut )

Odesláno

Vyššíma otáčkama rozhodně nic nezkazíš, mám na mysli pokud to budeš držet kolem těch 2000 tak je to přesně to co ten motor chce;)

A že si to vezmě o 3dc víc nafty je mě úplně fuk;)

souhlasím s Šaldou, na 5ku 60 to ne, to ti musí trhat uši pokud slyšíš, tímto stylem jezdila bývalka až se jí klepáním povolil silentblok na motoru (a jezdí dodnes) to samý jsem ji nemohl vysvětlit že když jede z kopce je menší spotřeba se zařazenou rychlostí než na vyďoubla přesvědčil jí až pal. počítač;)

Odesláno
Šalda : Dlouho jsem bral naftu od Shellu tu Power, mělo to na ni líp jet s nižší spotřebou (nic jsem nepozoroval) a nakonec jsem se dočetl v testech že je hoeší jak obyčejná od Benziny tak si pak vyber.Beru u Lukoilu asi půl roku a v poho.

na ty filtry se s tebou schoduju po 30tis, nejlíp před zimou, olej dávám plnou syntetiku po 15tis, a nemrzku každý dva roky, je celoroční, má i mazací schopnosti tak že voda v létě nee. Rozvody nevím jak u 1.6 HDI ale u 1.4 píšou 240tis což bych si nelajznul dělám je ve 120 a pokud nemám jistotu kolik má auto ve skutečnosti nalítáno tak po koupi se vyplatí. Baterku pokud je bezudržbová tak jen tak dvakrát třikrát do roka nabít,pokud je udržbová ještě kontrolovat hladinu popř. dolít destilkou a dobít.

Mam jistotu najetych Km, naplanuju rozvody nekdy po 120t. Prave tu nemrznouci kapalinu kupa automobilistu nahrazuje vodou (v lepsim pripade destilkou), ale ja si taky nalejvam vina, tak auto nebudu sidit :cool: .

Odesláno

nevidím jediný rozumný důvod proč nemrzku měnit na léto za vodu (nemrzka má i anikorozivní vlastnosti ) to leda na starých Škůdkách kde byl Fridex který bych do Pežotka nikdy nedal(známe jak žral hliník),já dávám Paraflu;)

Odesláno

Když jsem si dával asi před 4 roky 406 do Peugeot servisu na výměnu obou sahar, tak jsem si potom auto vyzvedl a v pohodě jezdil, do prvního mrazu, kdy jsem zamrzl, jelikož mě tam nalili jen destilku:(

Holt origo Peugeot servis je nej:D

Odesláno

Dnes při cestě z práce jsem to schválně zkusil.

Jel jsem po rovince,

70km/h na 5 rychlost, spotřeba 4.9 - 5.2

60km/h na 5 rychlost, spotřeba 6.2 - 6.5, motor se dusí

60km/h na 4 rychlost, spotřeba 3.6 - 4.1

;)

Podotýkám, jel jsem v poloviny plným vozem

[upravil dne 28/12/10 16:36 Šalda]

Odesláno

Ale ved to je snad jasne ze motor musi ist proste zlahka. Nesmie sa to trapit v nizkych otackach. Ja osobne pod 2000 tiez nechodim. Spotrebu mam stale pod priemer 5.7 a za 3 roky co jazdim som nemal poruchu. Pre naftaky je predpisanych minimum 2100 otaciek, ale to je len take vseobecne cislo. Samozrejme u HDI je to po rovine zbytocne vela, tak to obcas pustam az na 1900. A motor neprotestuje. Ale vravim nemalo by sa jazdit v takych nizkych otackach.

Obcas mam strach ci tomu HDI neskodim ked ho nechavam v zime pred odchodom zohriat na volnobech tak 10 minut, obcas aj viac podla minusovych teplot.

PS: mam 307 sw r.v. 2002, 2HDi 66kW...

Odesláno

otáčky max. točivého momentu u motorů HDi jsou 1750, takže když se budete motat kolem těchto otáček při jízdě, motoru určitě nebudete škodit, 1200 už ten motor nechce :)

myslím si, že je zbytečné nechat běžet motor deset a více minut proto, aby se zahřál--aby udržel volnoběh, tak mu stačí v těchto mrazech minuta dvě a jedu...,ale když je auto zasněžené, tak stejnak trvá cca deset minut, než se auto,okna a světla ometou,aby člověk mohl vůbec jet a vidět:myslim

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...