Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

po 2 dnech jsem nastartoval vpohodě, nechal jsem ho chvilku běžet a pak jsem asi po 10min. až se zklidnila elektronika jsem naměřil na svorkách 12.93V /při běhu motoru má14.2V / jsem měřil odběr 0,2A. v klidu.

Odesláno

nemám alarm, ani jsem žádný zásah do el. systému nedělal. Atˇpřemýšlím jak přemýšlím tak asi nechám proměřit po odpojení altíku anebo startéru. pak bych mohl vědět asi víc ? díky čau. dám pak vědět.

Odesláno
po odpojení altíku anebo startéru. pak bych mohl vědět asi víc ? díky čau. dám pak vědět.

ked je auti vypnute a mas odber 0,2A tak s tym altik nic nema... a starter uz duplom... nieco ti tam zere elektrinu.. urob ako ti tu nadomnou radil... oodpajaj poistky postupne a sleduj merak...

Odesláno

Mel jsem to same. Kupoval jsem jednu baterku za druhou a v zime kdyz jsem den a vice stal tak jsem nenastartoval.Vzdycky jsem hodil baterku na nabijecku pres noc a rano v poho. Kdyz jsem jezdil kazdy tak v poho, kdyz jsem jeden den vynechal tak pruser. a nova baterka byla za chvili to same.Prestal jsem auto davat do znackového servisu (vzdycky vymena baterky po roce a bez uplatneni zaruky) a dal jsem to normalnimu automechanikovi. Natahnul jeste jeden kabel ke kostre a od ty doby je klid a auti startuje naprosto v poho ikdyz stojim par dni.

Odesláno

nevidim v tom suvis... v problematike ktora sa tu riesi mimochodom uplne zbytocne

co uz len moze pomoct posilnene ukostrenie baterky aby sa menej vybijala...

tvoj problem spocival len v tom ze si mal velky prechodovy odpor v ukostreni a preto ti spatne startovalo ked nebola baterka naplno nabita. Nova baterka si udrzi kapacitu dlhsie a starsie kratsie... vot vsjo.

Ja som vcera moju meral a mala 10,8V a krasne natocila pri -8. Samozrejme je uz na nabijacke. Vzhladom na kratke trasy ju 1x za dva mesiace nabijam.

Odesláno

zkusil jsem ještě vyndat klíč ze zapalování pozavírat a zamknout a měřit: 1. měření 1/2hod po vypnutí 12,64 V a 0,16 A /v 10A stupnici/ 2. měření / asi za 22 hod: 12,35V a 0,15 až 0,17 se hodnoty měnily/ zítra opět změřím - čauky.

Odesláno
zkusil jsem ještě vyndat klíč ze zapalování pozavírat a zamknout a měřit: 1. měření 1/2hod po vypnutí 12,64 V a 0,16 A /v 10A stupnici/ 2. měření / asi za 22 hod: 12,35V a 0,15 až 0,17 se hodnoty měnily/ zítra opět změřím - čauky.

je to stale hodne ...

Odesláno

Já měl to samé. Po 4 dnech jsem nastartoval a to jak v zimě, tak i v létě, ale po týdnu jsem zoufale uviděl, jak mi sotva svítí kontrolky a vše. Tak jsme to napíchli na dia a vše ok, tak jsem vynda startér a tam byla ta chyba. Startér měl uhlíky a vše už ve stádiu 99% opotřebení, tak jsem za 4000,-Kč kupoval nový startér a od té doby je klid a nastartuju i po 14 dnech. A co se týče startéru, tak i hlučnost se zmenšila. NEvím, jak je to možné výměnou startéru, ale je to tak.

Odesláno

Já měl celý ten věneček s ulíkama rozsypaný a nový stál více, než samotný startér. Já už si to moc nepamatuji. Buď stál víc a nebo stejně, tak jsem raději zvolil variantu nového za tu cenu.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Čaute páni, podobný prípad sa stal aj mne už dva krát v tomto roku. Akumulátor som dal dolu s nabíjačky dal ho do auta a všetko bolo v pohode, naštartoval som bez problémov. Urobil som krátku cestu cca. 20km odstavil auto do garáže a o 3 dni idem naštartovať kontrola systémov prebehla v poriadku všetky kontrolky aj osvetlenie svietilo normálne ako inokedy a pri pokuse o naštartovanie len také cvakanie ako keby vysunutie pastorka na štartéry preblikávaly kontrolky a následne hláška voda v palivovom filtri. Motorom ani len nepotočilo, baterka mala po odmeraní 11,8V. Môže byť už baterka na odchode? Robím väčšinou krátke trasy.

Jeden známi mi vravel že tieto nové autá si už odmerajú štartovací prúd tesne pred naštartovaním a keď je slabý akumulátor tak to robí ako mne že ani neskúša pretočiť s motorom, je to pravda?

Objednal som nový akumulátor, potom dám vedieť čo to urobí.

http://www.motoolej.eu/motoolej/eshop/24-1-Autobaterie/38-2-Varta/5/952-VARTA-SILVER-dynamic-12V-77Ah-E44

[upravil dne 24/1/11 15:27 Judes]

Odesláno

Ahoj Judes. Presne tieto príznaky mal aj môj odchádzajúci akumulátor, dokonca aj tá hláška voda paliv. filtry. To cvakanie pri pokuse o naštartovanie pri vybitom akumulátore je normálne, toto mi urobilo aj v bývalom P406. Po kúpe nového akumulátora je všetko OK.

Odesláno

Měl jsem podobné problémy jako Judes. Před 14ti dny jsem vyměnil baterii a je po problémech. Koupil jsem přesně tu co uvádí, akorát jsem za ní dal nececelých 2300,- Kč. Pasuje tam perfektně.

[upravil dne 25/1/11 09:48 HonzaZ]

Odesláno

Tak dnes som sa na to pýtal u nás v robote baterkárov a tí vraveli už baterka na odchode môže ukazovať na merači hodnotu ako by bola ešte dobrá (v mojom prípade tých, raz 11,8V a potom 12,3V) ale pri štartovaní ju môže stiahnuť na hodnotu keď už nenaštartuje.

A to stým meraním toho štartovacieho prúdu a odstavení štartovania (keď sa ani nepokúsilo naštartovať), je niečo takého aj na 407-me?

Na Felícii keď som mal už slabú baterku tak pretáčalo motorom stále pomalšie.

Odesláno
A to stým meraním toho štartovacieho prúdu a odstavení štartovania (keď sa ani nepokúsilo naštartovať), je niečo takého aj na 407-me?

Na Felícii keď som mal už slabú baterku tak pretáčalo motorom stále pomalšie.

Ako som už písal, keď odišiel akumulátor v P406, tiež to len cvaklo a žiadny pokus o pretočenie a tak isto aj v P407, tak že je to normálny jav. Je to moja skúsenosť, ale viem, že Ty by si bol rádšej, keby Ti o tom napísali chlapci, ktorí sú v tom odborníci. :papa
Odesláno

stefano je to v pohode, nemusí to biť žiadny odborník len sa mi to zdalo čudné keď to ani nemalo snahu pretočiť motorom a na Felícii 1.9D sa to aspoň pokúšalo. Aj tak ďakujem za odpoveď.:papa

PS: Už mi prišla nová baterka teraz som ju tam nahodil, teraz štartuje OK.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...