Přejít na obsah

iv-ko

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

Vše od uživatele iv-ko

  1. Včera jsem byl v Pes žot servisu a závada se našla. Ten vysoký odběr proudu /180mA/ v klidu dělá altík. Je to nejnovější typ a ještě neměli náhradní díly na tento typ. Bylo mi nabídnuto buď nový alternátor cca něco přes 22000.- s DPH a nebo výměnný systém /kus za kus/ ale ten opravený nebude ten nejnovější typ. Tak budu přemýšlet - jak to vyřešit asi ta druhá varianta věděl by někdo z vás - co by bylo vhodnější.? Ještě uvažuji o možnosti nového altíku , původní nechat opravit a mít ho v rezervě /ale kolik alternátorů za život spotřebuju? Jinak je auto OK
  2. Zdravím Pes žoťáky a měl bych dotaz: Jaký odběr proudu /mA/ má mít P 407 HDI při klidovém stavu při vypnutí všech spotřebičů. Já jsem naměříl 180 mA, což se mi zdá dost a dosud jsem tento problém řešil odpojením aku. Jinak po dvou dnech nestartuji - jen cvaká pastorek. a po nabití aku nastartuju, ale vždy mám zapnutou automatickou klimatizaci a 100% jsem ji měl vypnutou. Ale nevidím souvislost, co má klima společné s tímto velkým odběrem proudu?
  3. iv-ko

    vybíjení akumulátoru

    zdravím. problém jsem řešil tak,žejsem odpojil baterku a jen nastavil datum vše v pohodě.Akorát jsem vyřadil 15sekund svícení světel při odstavení auta. před ai 10 dny jsem opoměl odpojit aku. Včera jsem chtěl vyjet /že startnu přes káble/ a zkusím přeměřit napětí. naměřil jsem 12.7 V. Čumím-jak jojo.V pohodě jsem nastartoval. Závada se opravila sama-zázrak. PÉŽIN je OK., ale já jsem nezjistil čím se to vybíjelo, nebo co bylo sepnuto.
  4. iv-ko

    vybíjení akumulátoru

    zkusil jsem ještě vyndat klíč ze zapalování pozavírat a zamknout a měřit: 1. měření 1/2hod po vypnutí 12,64 V a 0,16 A /v 10A stupnici/ 2. měření / asi za 22 hod: 12,35V a 0,15 až 0,17 se hodnoty měnily/ zítra opět změřím - čauky.
  5. iv-ko

    vybíjení akumulátoru

    nemám alarm, ani jsem žádný zásah do el. systému nedělal. Atˇpřemýšlím jak přemýšlím tak asi nechám proměřit po odpojení altíku anebo startéru. pak bych mohl vědět asi víc ? díky čau. dám pak vědět.
  6. iv-ko

    vybíjení akumulátoru

    po 2 dnech jsem nastartoval vpohodě, nechal jsem ho chvilku běžet a pak jsem asi po 10min. až se zklidnila elektronika jsem naměřil na svorkách 12.93V /při běhu motoru má14.2V / jsem měřil odběr 0,2A. v klidu.
  7. iv-ko

    vybíjení akumulátoru

    dík za přání a rady. hned zítra kupuji měřák / ten se doma využije/ a popojedem dál. Také přeji všem do Nového roku vše nej.... a je tu dobrá parta, že se pořád dovídá nové věci okolo Pesana.
  8. iv-ko

    vybíjení akumulátoru

    ještě zkusím vyměnit aku z mojí 405 /bossch/ též 74 Ahod a budu vylučovací metodou k jádru věci. Ještě dotaz. Kolik by asi stála oprava altíku nebo starteru? nemám odhad, ale asi dost? dík.
  9. iv-ko

    vybíjení akumulátoru

    baterka má 76 Ahod /koupím měřák/ a změřím odběr v klidovém stavu a několikrát po sobě a také změřím o kolik mi kleslo napětí. Nebude to hned, nebotˇted budu dost často jezdit. chce to nechat týden v klidu.
  10. iv-ko

    vybíjení akumulátoru

    ješte BSI jednotka -policajt běží. ptotože vypnu a ještě kolem auta po cca 15 min mi hlásí economy hlídač a rádio se vypne.
  11. iv-ko

    vybíjení akumulátoru

    kluci- dík. baterkou to není dělalo to i v létě. odběr v klidu tam je dost velký, při odpojení +polu to jiskří. zkusím přeměřit. klimatizace to nedělá./to jsem už ověřil/ typuju to asi na altík /Dioda/. Ještě pro upřesnění po asi 3 nebo 4 dnech nastartuji v pohodě. Ale po 14 dnech se sotva rozsvítí kontrolky a stropní světlo. sakra musím na to přijít .jinak auto PES-ŽOT super!
  12. iv-ko

    vybíjení akumulátoru

    baterka /varta/ je nová. Původně jsem myslel, že aku odchází a zbytečně jsem kupoval baterku
  13. několikrát se mi stalo,že po několika dnech nenastartuji. Dobiji aku a pohoda. něco je asi sepnuto. Až náhodou jsem zjistil,že je zapnuta klima- budˇautomat nebo venkovní ventilace nebo cirkulace uvnitř a kontrolka ventilátoru/vrtulka/ je sepnutá. Přitom vždy po odstavení voz. vždy klimu a ventilaci vypínám. Momentálně to řěším,že odpojím + kontakt a pak jen nastavím datum a čas. Záhada. nevím co s tím dík
  14. iv-ko

    dotaz

    mám P 407 sedan 100kW r.2005 ..super!!! ale nastal problém asi po 5-ti dnech nenastartuji. nová baterka, pravděpodobně zůstává něco sepnuto, ale co? Všiml jsem si, že po nabití a startu svítí kontrolka klima i když po dojezdu ji vypínám /ventilátor/ prosím měl nebo má někdo tento problém? dík
  15. iv-ko

    Původ vozu dle VIN

    Děkuji za odpověd na dotaz, ale zda byl PESŽOT 407 bourán - to se asi zjistit nelze. Vizuálně /lícování dveří,kufru, odstín stříbrné meta/ jsemnezjistil. Vůz na cestě sedí,nejde do strany, tak asi nebyl. zdravím a dík iv-ko
  16. Prosim o informaci P 407 VF36DRHRH21218378 ,ale nevím,zda jsem to zadal do správného okénka - jsem zde nový. děkuji za pochopení
  17. vůz byl uveden 10.3.2005 v Belgii VIN VF36DRHRH21218378 zdravím a předem děkuji
×
×
  • Vytvořit...