ygnor206 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Nechci zakládat nové téma tak bych se zeptal tady jestli by mi někdo dal typ na můj problém: Odešla mi DVD RW mechanika která běhala na ATA,zakoupil jsem novou která běhá na SATA a není s ní žádnej problém akorád při startu PC nebo restartu naběhne obrazovka s ifo o procesoru,ram a.t.d. a skončí u načítání disku a mechaniky,tam se to zdrží cca 2-3 minuty a pak pokračuje v normálním startu a vše už je o.k. ještě doplním že disk jede na ATA ale tento problém nastal až výměnou té DVD RW mechaniky.Dělá to pokaždý při jakémkoliv restartu nebo startu PC,prohazovat SATA jsem zkoušel ale pořád stejnej problém.Nemá někdo nějakej nápad kromě toho abych si koupil jinou mechaniku:D Citovat
Dadadavid Odesláno 25. prosinec 2010 Autor Odesláno 25. prosinec 2010 ygnor206:Ta mechanika má zezadu takový piny spojeny malym cerenym plastem...tak se koukni aby nebyl na pozici stejny jako mas ostatni hw a pak koukni do nastaveni v BIOSu ja to takhle neumim presne vysvetlit ,tak se tu snad najde nekdo presnejsi Citovat
ygnor206 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Diky,ale piny k nastavení master, slave tato mechanika bohužel nemá je to sATA, tyto věci znám protože počítače stavím,opravuju i upgraduju ale z problému co jsem popsal jsem trochu mimo,vše možné i nemožné jsem zkoušel:myslim Citovat
Pata Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 a nečeká bios defaultně na opt. mechaniku na tom ATA? (starší biosy chtějí autodetekci nebo vlézt do setupu a dát save & exit) Citovat
AnotherOne Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Skús zmeniť poradie zariadení pri bútovaní, hdd ako prvé, potom ostatné. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 ygnor206: Nejspiš špatně nastavené Bootování v Biosu, tim jak je obsazený SATA řadič který má přednost před ATA řadičem tak vznikl problem. Předtím když byl neobsazený tak to bylo bez problemu. NA první misto dej HDD, a dalši nech NONE [upravil dne 25/12/10 19:38 Radek Hurvajz] Citovat
Pata Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Radku: tak to by snad netrvalo tak dlouho, ne? Vždyť zjistí, že v mechanice nic není a jede dál, ne? Citovat
AnotherOne Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Niektorým mechanikám to trvá najmä keď je vložené nebútovacie cd/dvd. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 No nejsem si jistý, pravě tim že je to ATA a SATA tak některý desky plaší. Ze skušenosti vim že to muže bejt i vadnej SATA kabel nebo prostě deska odmita spolupracovat se zařizením pokud nejsou na stejným řadiči, buď SATA nebo ATA kombinaci nesnese, ale je to jak u ktery desky, nehuř to snad chodí na VIA Citovat
ygnor206 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Díky za názory ještě budu laborovat,myslím že nejbíž je Radek, mám PC necelý rok po upgrade,verzi biosu nejnovější,boot je 1.HDD 2. DVD ROM 3 . USB a FDD nemám tak je vypnuta detekce HDD i DVD ROM je v biosu v pořádku ale najedu tam a hodím nějaké foto pro upřesnění Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Vypni to bootovani na pozici 2 a 3, nech jen 1. HDD. Ještě by mohlo pomoct změnit nastavení SATA native/Legacy mode, nevim jak to maš nastavený Citovat
Pata Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Radek: ale tak bylo by fajn zjistit, jestli nemá nějaký SATA HDD + OS, protože Legacy módem si zpomalí komunikaci s HDD Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Piše že ma disk na ATA a mechaniku SATA, o dalšim disku na SATA nepiše. Z toho vycházím. A i kdyby si zpomalil komunikaci tak to asi nepozná [upravil dne 25/12/10 20:03 Radek Hurvajz] Citovat
ygnor206 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Tak bootování jsem nechal jen na HDD a ještě k třetí potici,ta se oběví jen pokud je v usb flaška tak pardon neuvědomil jsem si to a tady jsou obrázky jak to tam vypadá,ten první je při startu na kterém se to zastaví Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 No Disk je na desce zapojený do IDE 1 (většinou modrý konektor) , je na konci kabelu a je nasvitchovaný jako Master?? Muže být problem v tom že předtím byla master mechanika a byla na konci kabelu, a ted tam není, vic mě už nenapadá [upravil dne 25/12/10 20:27 Radek Hurvajz] Citovat
AnotherOne Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Ešte by mohlo pomôcť to čo písal Pata vyššie, vypnúť autodetekciu a nechať hdd zdetekovať priamo v biose a uložiť. Citovat
ygnor206 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 disk je nasvitchovaný jako master a zapojen do ide 1 modrého konektoru,je tam od začátku a když jsem měl starou dvd ata tak ta byla jako master na ide 2 v černém konektoru který je teď prázdný Citovat
ygnor206 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 AnotherOne - když koukneš na druhý obrázek tak tam je to přímo detekované,ne na auto a je to tak i uložené Citovat
AnotherOne Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Keď do tej položky vojdeš, tam treba vypnúť auto. teda ak tam taká možnosť je. [upravil dne 25.12.2010 20:40 AnotherOne] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.