Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak dát počítači původní rychlost??+dotazy ohledne Win 7

Recommended Posts

Odesláno

Nechci zakládat nové téma tak bych se zeptal tady jestli by mi někdo dal typ na můj problém:

Odešla mi DVD RW mechanika která běhala na ATA,zakoupil jsem novou která běhá na SATA a není s ní žádnej problém akorád při startu PC nebo restartu naběhne obrazovka s ifo o procesoru,ram a.t.d. a skončí u načítání disku a mechaniky,tam se to zdrží cca 2-3 minuty a pak pokračuje v normálním startu a vše už je o.k. ještě doplním že disk jede na ATA ale tento problém nastal až výměnou té DVD RW mechaniky.Dělá to pokaždý při jakémkoliv restartu nebo startu PC,prohazovat SATA jsem zkoušel ale pořád stejnej problém.Nemá někdo nějakej nápad kromě toho abych si koupil jinou mechaniku:D

Odesláno

ygnor206:Ta mechanika má zezadu takový piny spojeny malym cerenym plastem...tak se koukni aby nebyl na pozici stejny jako mas ostatni hw a pak koukni do nastaveni v BIOSu :) ja to takhle neumim presne vysvetlit ,tak se tu snad najde nekdo presnejsi :)

Odesláno

Diky,ale piny k nastavení master, slave tato mechanika bohužel nemá je to sATA, tyto věci znám protože počítače stavím,opravuju i upgraduju ale z problému co jsem popsal jsem trochu mimo,vše možné i nemožné jsem zkoušel:myslim

Odesláno

ygnor206: Nejspiš špatně nastavené Bootování v Biosu, tim jak je obsazený SATA řadič který má přednost před ATA řadičem tak vznikl problem. Předtím když byl neobsazený tak to bylo bez problemu. NA první misto dej HDD, a dalši nech NONE

[upravil dne 25/12/10 19:38 Radek Hurvajz]

Odesláno

No nejsem si jistý, pravě tim že je to ATA a SATA tak některý desky plaší. Ze skušenosti vim že to muže bejt i vadnej SATA kabel nebo prostě deska odmita spolupracovat se zařizením pokud nejsou na stejným řadiči, buď SATA nebo ATA kombinaci nesnese, ale je to jak u ktery desky, nehuř to snad chodí na VIA

Odesláno

Díky za názory ještě budu laborovat,myslím že nejbíž je Radek, mám PC necelý rok po upgrade,verzi biosu nejnovější,boot je 1.HDD 2. DVD ROM 3 . USB a FDD nemám tak je vypnuta detekce HDD i DVD ROM je v biosu v pořádku ale najedu tam a hodím nějaké foto pro upřesnění

Odesláno

Tak bootování jsem nechal jen na HDD a ještě k třetí potici,ta se oběví jen pokud je v usb flaška tak pardon neuvědomil jsem si to a tady jsou obrázky jak to tam vypadá,ten první je při startu na kterém se to zastaví

post-30367-14109614230539_thumb.jpg

Odesláno

No Disk je na desce zapojený do IDE 1 (většinou modrý konektor) , je na konci kabelu a je nasvitchovaný jako Master??

Muže být problem v tom že předtím byla master mechanika a byla na konci kabelu, a ted tam není, vic mě už nenapadá

[upravil dne 25/12/10 20:27 Radek Hurvajz]

Odesláno

disk je nasvitchovaný jako master a zapojen do ide 1 modrého konektoru,je tam od začátku a když jsem měl starou dvd ata tak ta byla jako master na ide 2 v černém konektoru který je teď prázdný

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...