Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Ono to topení funguje celkově dost omezeně. Zastánci Peugeota mě asi ukamenují.ˇPopíšu modelovou situaci jak by měla a jak funguje topení.

V autě je 8 st, já si nastavím auto a teplota 21 st. Ale auto topí nějak středně a i když se voda zahřívá, fouká stále stejně. Když ale přidám nastavenou teplotu třeba na 27 st, tak bez ohledu na to jak horký vzduch jde z otvorů začne ventilátor víc funět. Při zadání auto prostě točí nějaké střední otáčky bez ohledu na teplotu vody.

Oproti tomu u vyspělých aut (třeba i u Renaultu ) to funguje tak, že i když nastavím 27 tak dokud se voda neohřeje tak funí velmi málo (kromě režimu čistý výhled) a když se voda nahřeje tek začne funět hodně dokud nedosáhne dané teploty a to bez ohledu zda je nastaveno 21 nebo 26 st. Takže není potřeba jako u P dávat na počátku 27 st, ale je možné nechat stále oněch 21 a auto je vyhřáto za stejnou dobu.

Tak jsem včera vyzkoušel jak funguje automatická klimatizace a musím říct, že funguje výborně. Jestli MotoMotovi funguje jak píše, tak tam má něco špatně. Vyzkoušel jsem velice podobnu situaci jakou on popisuje. Venkovní teplota 2°C, v autě nastaveno 20°C řidič a 22°C spolujezdec. Nataveno \"auto\", ručně vypnuté chlazení (hvězdička), zapnuto \"Rear\" (foukání dozadu). Po nastartování foukal vzduch jen velice málo a řekl bych, že jen na okna, po zahřátí motoru na necelých 50°C (chvíli poté se ručička z padesátky odlepila) začal vzduch plynule foukat víc (bylo to slyšet) a když se teplota přiblížila k nastavené, tak zase začal vzduch postupně foukat méně. Takže přesně tak jak by to mělo být.

Abych se taky vyjádřil k tématu. Zadní ventilátory mi taky fungují tak jak mají. Po zapnutí \"Rear\" to vzadu fouká podle toho jak to funí vepředu a dá se to vzadu regulovat +, - i úplně vynout. Množství vzduchu, který se dozadu dostane je závislé i na tom, kam mám vepředu nastaveno foukání (nahoru, doprostřed, dolu).

[upravil dne 20/3/11 10:37 Bigbadjohn]

No k tomu co píšeš s tebou defakto souhlasím, ale zkus to obráceně. Když nastartuješ a bude voda studená a nastavíš teplotu 28, tak ti ventilátor začne funět daloko víc i když studeně. A následně i tepleji, ale když si zkusíš skutečně modelovou situaci, tak v prním případě dosáhneš vnitřní teploty 21 st. daleko později než v druhém. Zkus si to změřit.

A to by nemělo tak být.

Odesláno

Já to mám přesně jako Bigbadjohn.

Dokud se motor trochu neohřeje, fouká málo, pak postupně hodně a pak zas akorát .

Že by to po faceliftu změnili?:myslim

Odesláno
Ahoj, mám dvě 807, u té první (r.v.2004) jsem stejnou závadu reklamoval po 2 měsících, nevím co udělali v servisu, ale od té doby to vzadu fouká, jak má ( i když jeden z těch ventilátorků už trochu píská). A vůbec to nesouvisí s teplotou okolí ani s nastavenou, pokud zapnete tlačítko REAR a vzadu na ovladači na sloupku nastavíte PLUS, tak to vzadu fouká na max bez ohledu na automatiku. U druhého auta (r.v.2009) mám stejný problém, jen jsem ještě nebyl schopen to nahlásit v servisu... Takže je to bolest našich 807ček. Ale vím, určitě, že nic v kabině neměnili, takže možná jen ty pojistky. Až se dokopu do Sokolova na garančku, tak dám vědět jak jsem dopadl.

Doplnění z dneška: Zadní ventilace u novýho auta si fakt žije po svém, někdy reaguje na ovladače vzadu, někdy ne... naprosto náhodně. Servis mám v plánu do konce března, mj. zase klepe jedna stabilizační tyčka (nejto 28.000km). Na starým pažoutovi (najeto 150.000km) už mám třetí sadu...

To MANSTER : Ty máš tyhle jezdící neúrody dvě? :mrk Ty jsi kaskadér s nervama !!!:roker:papa :papa :papa

no to asi jsem :-D Po prvním jsem se zařekl, že už pažout do baráku nesmí, jenže to auto je tak praktický a pohodlný... Ale pro jistotu jsem si připlatil záruku na 5 let :roker přece jen ten první mě vyškolil, teď s ním jezdí manželka

Odesláno

Záruka na 5 let musí logicky znamenat garanční prohlídky v autorizované servisu po celou dobu. To musí přijít jako pomalu celé auto,ne? Myslím finančně.

Odesláno

No jen aby ta záruka k něčemu byla.:aut Kamarád si koupil Opel astra CC připlatil si záruku na pět let ale když se něco pos.... tak zjistil že ta záruka se vztahuje jen na něco a né jako ta dvouletá na všechno:bojim

Odesláno

MotoMoto napsal:

No k tomu co píšeš s tebou defakto souhlasím, ale zkus to obráceně. Když nastartuješ a bude voda studená a nastavíš teplotu 28, tak ti ventilátor začne funět daloko víc i když studeně. A následně i tepleji, ale když si zkusíš skutečně modelovou situaci, tak v prním případě dosáhneš vnitřní teploty 21 st. daleko později než v druhém. Zkus si to změřit.

A to by nemělo tak být.

Výsledek mého testu:

Dnes ráno bylo asi -2°C. Ventilace nastavena na \"auto\" s vypnutým chlazením (hvězdička nesvítí), foukání dozadu \"Rear\" vypnuto, teplota řidič i spolujezdec na 21°C. Motor studený, ventilátor foukal velmi málo a pouze na okna. Po přídání teploty u řidiče i spolujezdce na maximum, tedy 28°C se nic nezměnilo (ani množství vzduchu ani směr kam to foukalo). Teplotu jsem snížil zpět na 21, asi za půl minuty jsem ji znovu zvýšil na 28 a opět beze změny. Znovu sníženo na 21 u řidiče i spolujezdce. Poté co se motor trochu ohřál začal ventilátor přidávat a začalo to foukat i na nohy. Zhruba po půl minutě se foukání ustálilo na docela slušné úrovni, bylo to i dost slyšet. Znovu jsem přidal na 28°C obě strany a začalo to foukat ještě o trochu víc (bylo to slyšet). Po ubrání na 25 to foukání taky malinko ubralo a po ubrání na 21 to znovu malinko ubralo. Znovu jsem to vyzkoušel na 25 a potom na 28, pokaždé to trochu přidalo. Nakonec jsem se vrátil na původní nastavenou teplotu 21°C a foukalo to sice hodně, ale méně než na ty vysoké teploty.

Závěr: Dokud se motor neohřeje je jedno jaká teplota je nastavená, fouká to jen na okna a jen tolik, aby se to nepotilo, přidání nastavené teploty je naprosto bez vlivu. Po ohřátí motoru se zvýší výkon ventilátoru a to podle nastavené teploty. I na těch 21 to foukalo dost slušně, takže není potřeba přidávat na větší teplotu. Odhadl bych to, že na 21 to foukalo na 75% výkonu a po přidání teploty na 28 asi na 100%. Je to celkem logické, protože se zvýší rozdíl mezi skutečnou a požadovanou teplotou, proto to asi fouká víc. Jak jsem ale napsal tak podle mého názoru s tím není potřeba čarovat, topí to velice pěkně.

Automatika funguje logicky a dobře. Až bude teplo, tak to ještě vyzkouším jak funguje automatika na chlazení.

Odesláno

Výsledek mého testu:

Dnes ráno bylo asi -2°C. Ventilace nastavena na \"auto\" s vypnutým chlazením (hvězdička nesvítí), foukání dozadu \"Rear\" vypnuto, teplota řidič i spolujezdec na 21°C. Motor studený, ventilátor foukal velmi málo a pouze na okna. Po přídání teploty u řidiče i spolujezdce na maximum, tedy 28°C se nic nezměnilo (ani množství vzduchu ani směr kam to foukalo). Teplotu jsem snížil zpět na 21, asi za půl minuty jsem ji znovu zvýšil na 28 a opět beze změny. Znovu sníženo na 21 u řidiče i spolujezdce. Poté co se motor trochu ohřál začal ventilátor přidávat a začalo to foukat i na nohy. Zhruba po půl minutě se foukání ustálilo na docela slušné úrovni, bylo to i dost slyšet. Znovu jsem přidal na 28°C obě strany a začalo to foukat ještě o trochu víc (bylo to slyšet). Po ubrání na 25 to foukání taky malinko ubralo a po ubrání na 21 to znovu malinko ubralo. Znovu jsem to vyzkoušel na 25 a potom na 28, pokaždé to trochu přidalo. Nakonec jsem se vrátil na původní nastavenou teplotu 21°C a foukalo to sice hodně, ale méně než na ty vysoké teploty.

Závěr: Dokud se motor neohřeje je jedno jaká teplota je nastavená, fouká to jen na okna a jen tolik, aby se to nepotilo, přidání nastavené teploty je naprosto bez vlivu. Po ohřátí motoru se zvýší výkon ventilátoru a to podle nastavené teploty. I na těch 21 to foukalo dost slušně, takže není potřeba přidávat na větší teplotu. Odhadl bych to, že na 21 to foukalo na 75% výkonu a po přidání teploty na 28 asi na 100%. Je to celkem logické, protože se zvýší rozdíl mezi skutečnou a požadovanou teplotou, proto to asi fouká víc. Jak jsem ale napsal tak podle mého názoru s tím není potřeba čarovat, topí to velice pěkně.

Automatika funguje logicky a dobře. Až bude teplo, tak to ještě vyzkouším jak funguje automatika na chlazení.

Já to mám stejně.

Odesláno

Tak mám cosi jinak funkčního na svém autě. Já když mám studený motor a přidám teplotu na 28 tak mi začne foukat ventilátor tak že by člověku nastydly dutiny. Musím to pořádně prozkoumat v čem může být chyba. Stejně tak bych řekl, že ne dost dobře reaguje na změny teploty, jako by to nedokázalo udržet nastavenou teplotu, občas musím nastavit 18 a někdy za 23 aby bylo přijemně.

Odesláno

Zdravím, nevím jestli to souvisí s ventilátorem (asi ne), ale to kolísání teploty v kabině může být způsobeno únikem chladiva v klimatizaci. Měl jsem totéž, nechal jsem to zkontrolovat a zjistili, že po 5ti letech je 40% chladiva pryč. doplnili to a hned to začalo topit i chladit podle nastavení.

Odesláno

Loni mi klimu opravovali. Myslíš že to může mít vliv i na topení? Když je klima vypnutá?

Odesláno

Myslíš vypnutá, že nesvítí \"vločka\" na displeji? V tom případě pak nemůže podle mého názoru regulace teploty vůbec, jede to jen náporově. Regulace teploty (tzn. nastavím si třeba 21°C) funguje tak, že topení jede naplno a domíchává se studený vzduch z klimatizace, tak aby výstupní teplota v kabině byla podle požadovaného nastavení. A vzhledem k okolní teplotě to buď pocitově topí (když je venku pod 21°C) nebo pocitově chladí, když je nad 21°C. Každopádně z toho pořád fouká 21°C (nebo kolik máš nastaveno). Takže jestli máš málo chladiva (vzhledem k přetlaku v soustavě, stačí drobná netěsnost a ufoukne to razdva), tak klima nemůže dostatečně regulovat teplotu. Zajeď si do nějakýho klimaservisu ať ti to změří, připojí dvě hadice a hned uvidíš. Já to dělám každé 3 roky.

Odesláno

KLimatizace jede bez problémů a myslím, že to bude obráceně než píšeš, že klima jeden na plno a teplým vzduchem se koriguje ono to obráceně moc nejde. A pokud se vymne vločka tak by mělo topení korigovat teplotu až do možnosti kdy potřebuje chladit, tedy když je venku teplo.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Taky mi ventilátor nejel na straně u řidiče. Problém prý je v odporu a je zapotřebí vyměnit celý ventilátor... Já ho dnes koupil funkční na vrakáču tak jsem zvědavej jak dlouho vydrží :))

[upravil dne 2/7/11 23:08 MartinL]

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Ahoj chlapi, prosím o radu, o víkendu jsem jel z hor a měl zamlžené zadní boční okna (v kufru) i sklo zadních 5-dveřích. Zmáčknul jsem odmražení-odmlžení, avšak odmlžilo se mi jen sklo v zadní dveřích (pátých). Doma jsem se díval, že je el. vytápěcí ,,síťka\" i v těch obou bočních zadních oknech, avšak nepřišel jsem na to jak se zapínájí a ani v manuálu pro Peugeota to není nijak popsáno, jak se spouští odmlžení těchto oken.Víte jak na to? Děkuji

Odesláno

Druhá a třetí řada oken se mlží celkem standardně, hlavně teď, když vezu děti - sněhuláky (teď spíš vodníky). Pomáhá jen natočit ofuky ve sloupkách 2. řady a zapnout zadní ventilaci na max. Třetí řada totéž, ofuky směrem vzhůru. Ale moc rychle se to neodmlží, záleží kolik vhkosti je v kabině a jak rychle to klima vysuší. To co tam vidíš na oknech vzadu, nejsou odmlžovací dráty, ale anténa rádia a tečkovaná struktura je jen barva pro krásu a ochrana těsnění před přímým sluncem.

Odesláno

kluci Vaše starosti na mou hlavu.mám manuál a většinou to mám nastavené na okno a na nohy,tím pádem ze středních výduchů a zadních nejde nic :fnuk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...