MotoMoto Odesláno 20. březen 2011 Odesláno 20. březen 2011 Ono to topení funguje celkově dost omezeně. Zastánci Peugeota mě asi ukamenují.ˇPopíšu modelovou situaci jak by měla a jak funguje topení. V autě je 8 st, já si nastavím auto a teplota 21 st. Ale auto topí nějak středně a i když se voda zahřívá, fouká stále stejně. Když ale přidám nastavenou teplotu třeba na 27 st, tak bez ohledu na to jak horký vzduch jde z otvorů začne ventilátor víc funět. Při zadání auto prostě točí nějaké střední otáčky bez ohledu na teplotu vody. Oproti tomu u vyspělých aut (třeba i u Renaultu ) to funguje tak, že i když nastavím 27 tak dokud se voda neohřeje tak funí velmi málo (kromě režimu čistý výhled) a když se voda nahřeje tek začne funět hodně dokud nedosáhne dané teploty a to bez ohledu zda je nastaveno 21 nebo 26 st. Takže není potřeba jako u P dávat na počátku 27 st, ale je možné nechat stále oněch 21 a auto je vyhřáto za stejnou dobu. Tak jsem včera vyzkoušel jak funguje automatická klimatizace a musím říct, že funguje výborně. Jestli MotoMotovi funguje jak píše, tak tam má něco špatně. Vyzkoušel jsem velice podobnu situaci jakou on popisuje. Venkovní teplota 2°C, v autě nastaveno 20°C řidič a 22°C spolujezdec. Nataveno \"auto\", ručně vypnuté chlazení (hvězdička), zapnuto \"Rear\" (foukání dozadu). Po nastartování foukal vzduch jen velice málo a řekl bych, že jen na okna, po zahřátí motoru na necelých 50°C (chvíli poté se ručička z padesátky odlepila) začal vzduch plynule foukat víc (bylo to slyšet) a když se teplota přiblížila k nastavené, tak zase začal vzduch postupně foukat méně. Takže přesně tak jak by to mělo být. Abych se taky vyjádřil k tématu. Zadní ventilátory mi taky fungují tak jak mají. Po zapnutí \"Rear\" to vzadu fouká podle toho jak to funí vepředu a dá se to vzadu regulovat +, - i úplně vynout. Množství vzduchu, který se dozadu dostane je závislé i na tom, kam mám vepředu nastaveno foukání (nahoru, doprostřed, dolu). [upravil dne 20/3/11 10:37 Bigbadjohn] No k tomu co píšeš s tebou defakto souhlasím, ale zkus to obráceně. Když nastartuješ a bude voda studená a nastavíš teplotu 28, tak ti ventilátor začne funět daloko víc i když studeně. A následně i tepleji, ale když si zkusíš skutečně modelovou situaci, tak v prním případě dosáhneš vnitřní teploty 21 st. daleko později než v druhém. Zkus si to změřit. A to by nemělo tak být. Citovat
jarmyl Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Já to mám přesně jako Bigbadjohn. Dokud se motor trochu neohřeje, fouká málo, pak postupně hodně a pak zas akorát . Že by to po faceliftu změnili? Citovat
manster Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Ahoj, mám dvě 807, u té první (r.v.2004) jsem stejnou závadu reklamoval po 2 měsících, nevím co udělali v servisu, ale od té doby to vzadu fouká, jak má ( i když jeden z těch ventilátorků už trochu píská). A vůbec to nesouvisí s teplotou okolí ani s nastavenou, pokud zapnete tlačítko REAR a vzadu na ovladači na sloupku nastavíte PLUS, tak to vzadu fouká na max bez ohledu na automatiku. U druhého auta (r.v.2009) mám stejný problém, jen jsem ještě nebyl schopen to nahlásit v servisu... Takže je to bolest našich 807ček. Ale vím, určitě, že nic v kabině neměnili, takže možná jen ty pojistky. Až se dokopu do Sokolova na garančku, tak dám vědět jak jsem dopadl. Doplnění z dneška: Zadní ventilace u novýho auta si fakt žije po svém, někdy reaguje na ovladače vzadu, někdy ne... naprosto náhodně. Servis mám v plánu do konce března, mj. zase klepe jedna stabilizační tyčka (nejto 28.000km). Na starým pažoutovi (najeto 150.000km) už mám třetí sadu... To MANSTER : Ty máš tyhle jezdící neúrody dvě? Ty jsi kaskadér s nervama !!! :papa no to asi jsem :-D Po prvním jsem se zařekl, že už pažout do baráku nesmí, jenže to auto je tak praktický a pohodlný... Ale pro jistotu jsem si připlatil záruku na 5 let přece jen ten první mě vyškolil, teď s ním jezdí manželka Citovat
MotoMoto Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Záruka na 5 let musí logicky znamenat garanční prohlídky v autorizované servisu po celou dobu. To musí přijít jako pomalu celé auto,ne? Myslím finančně. Citovat
bajza206 SW Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 No jen aby ta záruka k něčemu byla. Kamarád si koupil Opel astra CC připlatil si záruku na pět let ale když se něco pos.... tak zjistil že ta záruka se vztahuje jen na něco a né jako ta dvouletá na všechno:bojim Citovat
Bigbadjohn Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 MotoMoto napsal: No k tomu co píšeš s tebou defakto souhlasím, ale zkus to obráceně. Když nastartuješ a bude voda studená a nastavíš teplotu 28, tak ti ventilátor začne funět daloko víc i když studeně. A následně i tepleji, ale když si zkusíš skutečně modelovou situaci, tak v prním případě dosáhneš vnitřní teploty 21 st. daleko později než v druhém. Zkus si to změřit. A to by nemělo tak být. Výsledek mého testu: Dnes ráno bylo asi -2°C. Ventilace nastavena na \"auto\" s vypnutým chlazením (hvězdička nesvítí), foukání dozadu \"Rear\" vypnuto, teplota řidič i spolujezdec na 21°C. Motor studený, ventilátor foukal velmi málo a pouze na okna. Po přídání teploty u řidiče i spolujezdce na maximum, tedy 28°C se nic nezměnilo (ani množství vzduchu ani směr kam to foukalo). Teplotu jsem snížil zpět na 21, asi za půl minuty jsem ji znovu zvýšil na 28 a opět beze změny. Znovu sníženo na 21 u řidiče i spolujezdce. Poté co se motor trochu ohřál začal ventilátor přidávat a začalo to foukat i na nohy. Zhruba po půl minutě se foukání ustálilo na docela slušné úrovni, bylo to i dost slyšet. Znovu jsem přidal na 28°C obě strany a začalo to foukat ještě o trochu víc (bylo to slyšet). Po ubrání na 25 to foukání taky malinko ubralo a po ubrání na 21 to znovu malinko ubralo. Znovu jsem to vyzkoušel na 25 a potom na 28, pokaždé to trochu přidalo. Nakonec jsem se vrátil na původní nastavenou teplotu 21°C a foukalo to sice hodně, ale méně než na ty vysoké teploty. Závěr: Dokud se motor neohřeje je jedno jaká teplota je nastavená, fouká to jen na okna a jen tolik, aby se to nepotilo, přidání nastavené teploty je naprosto bez vlivu. Po ohřátí motoru se zvýší výkon ventilátoru a to podle nastavené teploty. I na těch 21 to foukalo dost slušně, takže není potřeba přidávat na větší teplotu. Odhadl bych to, že na 21 to foukalo na 75% výkonu a po přidání teploty na 28 asi na 100%. Je to celkem logické, protože se zvýší rozdíl mezi skutečnou a požadovanou teplotou, proto to asi fouká víc. Jak jsem ale napsal tak podle mého názoru s tím není potřeba čarovat, topí to velice pěkně. Automatika funguje logicky a dobře. Až bude teplo, tak to ještě vyzkouším jak funguje automatika na chlazení. Citovat
Tango C8 Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 Výsledek mého testu: Dnes ráno bylo asi -2°C. Ventilace nastavena na \"auto\" s vypnutým chlazením (hvězdička nesvítí), foukání dozadu \"Rear\" vypnuto, teplota řidič i spolujezdec na 21°C. Motor studený, ventilátor foukal velmi málo a pouze na okna. Po přídání teploty u řidiče i spolujezdce na maximum, tedy 28°C se nic nezměnilo (ani množství vzduchu ani směr kam to foukalo). Teplotu jsem snížil zpět na 21, asi za půl minuty jsem ji znovu zvýšil na 28 a opět beze změny. Znovu sníženo na 21 u řidiče i spolujezdce. Poté co se motor trochu ohřál začal ventilátor přidávat a začalo to foukat i na nohy. Zhruba po půl minutě se foukání ustálilo na docela slušné úrovni, bylo to i dost slyšet. Znovu jsem přidal na 28°C obě strany a začalo to foukat ještě o trochu víc (bylo to slyšet). Po ubrání na 25 to foukání taky malinko ubralo a po ubrání na 21 to znovu malinko ubralo. Znovu jsem to vyzkoušel na 25 a potom na 28, pokaždé to trochu přidalo. Nakonec jsem se vrátil na původní nastavenou teplotu 21°C a foukalo to sice hodně, ale méně než na ty vysoké teploty. Závěr: Dokud se motor neohřeje je jedno jaká teplota je nastavená, fouká to jen na okna a jen tolik, aby se to nepotilo, přidání nastavené teploty je naprosto bez vlivu. Po ohřátí motoru se zvýší výkon ventilátoru a to podle nastavené teploty. I na těch 21 to foukalo dost slušně, takže není potřeba přidávat na větší teplotu. Odhadl bych to, že na 21 to foukalo na 75% výkonu a po přidání teploty na 28 asi na 100%. Je to celkem logické, protože se zvýší rozdíl mezi skutečnou a požadovanou teplotou, proto to asi fouká víc. Jak jsem ale napsal tak podle mého názoru s tím není potřeba čarovat, topí to velice pěkně. Automatika funguje logicky a dobře. Až bude teplo, tak to ještě vyzkouším jak funguje automatika na chlazení. Já to mám stejně. Citovat
bajza206 SW Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 Dokonce to funguje tak že teplej vzduch jde na nohy a když áš chlazení tak studenej jde vrchníma výdechamatakže to přepíná i klapky:) Citovat
MotoMoto Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 Tak mám cosi jinak funkčního na svém autě. Já když mám studený motor a přidám teplotu na 28 tak mi začne foukat ventilátor tak že by člověku nastydly dutiny. Musím to pořádně prozkoumat v čem může být chyba. Stejně tak bych řekl, že ne dost dobře reaguje na změny teploty, jako by to nedokázalo udržet nastavenou teplotu, občas musím nastavit 18 a někdy za 23 aby bylo přijemně. Citovat
manster Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 Zdravím, nevím jestli to souvisí s ventilátorem (asi ne), ale to kolísání teploty v kabině může být způsobeno únikem chladiva v klimatizaci. Měl jsem totéž, nechal jsem to zkontrolovat a zjistili, že po 5ti letech je 40% chladiva pryč. doplnili to a hned to začalo topit i chladit podle nastavení. Citovat
MotoMoto Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 Loni mi klimu opravovali. Myslíš že to může mít vliv i na topení? Když je klima vypnutá? Citovat
manster Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 Myslíš vypnutá, že nesvítí \"vločka\" na displeji? V tom případě pak nemůže podle mého názoru regulace teploty vůbec, jede to jen náporově. Regulace teploty (tzn. nastavím si třeba 21°C) funguje tak, že topení jede naplno a domíchává se studený vzduch z klimatizace, tak aby výstupní teplota v kabině byla podle požadovaného nastavení. A vzhledem k okolní teplotě to buď pocitově topí (když je venku pod 21°C) nebo pocitově chladí, když je nad 21°C. Každopádně z toho pořád fouká 21°C (nebo kolik máš nastaveno). Takže jestli máš málo chladiva (vzhledem k přetlaku v soustavě, stačí drobná netěsnost a ufoukne to razdva), tak klima nemůže dostatečně regulovat teplotu. Zajeď si do nějakýho klimaservisu ať ti to změří, připojí dvě hadice a hned uvidíš. Já to dělám každé 3 roky. Citovat
MotoMoto Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 KLimatizace jede bez problémů a myslím, že to bude obráceně než píšeš, že klima jeden na plno a teplým vzduchem se koriguje ono to obráceně moc nejde. A pokud se vymne vločka tak by mělo topení korigovat teplotu až do možnosti kdy potřebuje chladit, tedy když je venku teplo. Citovat
manster Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 jj asi máš pravdu. Nicméně problém s tím, že mi to chvíli topilo, chvíli chladilo zmizel s doplněním chladiva. Už se mi to stalo 2x. Citovat
MartinL Odesláno 2. červenec 2011 Odesláno 2. červenec 2011 Taky mi ventilátor nejel na straně u řidiče. Problém prý je v odporu a je zapotřebí vyměnit celý ventilátor... Já ho dnes koupil funkční na vrakáču tak jsem zvědavej jak dlouho vydrží ) [upravil dne 2/7/11 23:08 MartinL] Citovat
bouki Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 Ahoj chlapi, prosím o radu, o víkendu jsem jel z hor a měl zamlžené zadní boční okna (v kufru) i sklo zadních 5-dveřích. Zmáčknul jsem odmražení-odmlžení, avšak odmlžilo se mi jen sklo v zadní dveřích (pátých). Doma jsem se díval, že je el. vytápěcí ,,síťka\" i v těch obou bočních zadních oknech, avšak nepřišel jsem na to jak se zapínájí a ani v manuálu pro Peugeota to není nijak popsáno, jak se spouští odmlžení těchto oken.Víte jak na to? Děkuji Citovat
manster Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 Druhá a třetí řada oken se mlží celkem standardně, hlavně teď, když vezu děti - sněhuláky (teď spíš vodníky). Pomáhá jen natočit ofuky ve sloupkách 2. řady a zapnout zadní ventilaci na max. Třetí řada totéž, ofuky směrem vzhůru. Ale moc rychle se to neodmlží, záleží kolik vhkosti je v kabině a jak rychle to klima vysuší. To co tam vidíš na oknech vzadu, nejsou odmlžovací dráty, ale anténa rádia a tečkovaná struktura je jen barva pro krásu a ochrana těsnění před přímým sluncem. Citovat
Haryk Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 kluci Vaše starosti na mou hlavu.mám manuál a většinou to mám nastavené na okno a na nohy,tím pádem ze středních výduchů a zadních nejde nic Citovat
bouki Odesláno 9. leden 2012 Odesláno 9. leden 2012 Díky za info, mi ty el. pruhy připadaly jako vytápění pro odmlžování oken a ne jako anténa. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.