ZeldaJ Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Ahoj, zjistil jsem, že mám v techničáku jenom jeden rozměr na Peugeot 407. Je to 205/60 R16 Jak to máte vy? Máte alternativní rozměr? Jaký? Jaký problém by mi mohlo udělat, když tam nebchám dát 205/55? Díky za pomoc. Jirka Citovat
HonzaZ Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Jelikož máš 1.6 HDI tak není jiná alternativa. Pokud dáš 205/55 R 16, tak ti tachometr bude ukazovat vyšší rychlost než pojedeš. Mohl by jsi mít problém na technické anebo v případě nehody - neschválený rozměr pneu. Citovat
John_Ice Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 pro tebe nic,ale když budeš účastník bouračky tak můžeš mít patálije ikdyž to nezaviníš s pojištovnou a třeba i v horším případě se soudem(prostě automobil nevyhovuje technickému stavu a tudíš nemá co dělat na silnici)Bud si je nech dopsat,prý je to ale moc nerealné nevím moc proč (je to tu pár vláken) nebo jezdi co tam máš a nebo jezdi jak chceš. Ale postrádá mi význam to tvoje snižení(ledaže by jsi měl už je doma) než jsem to dopsal tak ti to vlastně vysvětlil příspěvek výše. [upravil dne 1.12.2010 19:25 John_Ice] Citovat
Tomas1987 Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Chlapy ale ja mam v technicaku napisany len jeden rozmer 205/55 R16. Jak to je mozne??? Citovat
HonzaZ Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Zajímavý rozměr. Ten jsem origo na 407mě ještě neviděl. [upravil dne 1/12/10 22:45 HonzaZ] Citovat
Tomas1987 Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Zajímavý rozměr. Ten jsem origo ještě neviděl. Moze to byt tym, ze auto bolo dovezene z France a zapisali taky rozmer na akom bolo auto obute??? Teoreticky to je mozne Citovat
merlin99 Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 napis peugeotu cez ich formular na stranke \"Kontaktujte nás\" a tam \"Reklamace a technické dotazy ke konkrétnimu vozu\" a poziadaj ich o vypis ake rozmery mas homologizovane k presne tvojmu autu (musis im dat VIN), s tym chod pripadne na urad a nech ti to zmenia v technicaku a mas to vybavene. John_Ice napisal ako mozes dopadnut ked budes mat nieco ine obute...ako v papieroch napisane. Citovat
vrtulnik76 Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 ja mam na aute zimni 205/55 R 16 protože jsem je měl doma jako uplně nové takže to neřeším:super Citovat
John_Ice Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 Chlapy ale ja mam v technicaku napisany len jeden rozmer 205/55 R16. Jak to je mozne??? taky tam mám jeden rozměr a mám pěkně blbej není vůbec z čeho si pořádně vybrat (215/55-17\") takže musím brát letní Pirelky P7 a v zimě sotozero a jsem rázem na 30 000kč...jestli myslíš kvůli penězům. Citovat
merlin99 Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 taky tam mám jeden rozměr a mám pěkně blbej není vůbec z čeho si pořádně vybrat (215/55-17\") takže musím brát letní Pirelky P7 a v zimě sotozero a jsem rázem na 30 000kč...jestli myslíš kvůli penězům. plny suhlas ze sa mohli trosku drzat viac najpouzivanejsich rozmerov, majitelom aut by pomohli , ale vsak to by naco robili Citovat
Ajdamek Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 merlin: ty bys chtěl mít radši 225/45/17 a měl tvrdší auto? trochu větší výběr je v rozměru 225/55/17, měl jsem je jeden čas jako zimáky a přišly mi jako vhodnější rozměr na 407mu. S těma pojištovnama je to JPP, měl jsem nezaviněnou nehodu, na autě uplně jiný kola a pneu než v TP, likvidátor to zapisoval do protokolu a nic mi na to neřekli. Citovat
merlin99 Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 merlin: ty bys chtěl mít radši 225/45/17 a měl tvrdší auto? trochu větší výběr je v rozměru 225/55/17, měl jsem je jeden čas jako zimáky a přišly mi jako vhodnější rozměr na 407mu. S těma pojištovnama je to JPP, měl jsem nezaviněnou nehodu, na autě uplně jiný kola a pneu než v TP, likvidátor to zapisoval do protokolu a nic mi na to neřekli. ale oni aj tak k tomu tvrdsiemu idu! :-) k silnejsim motorom mas minimalne 17\", 18-20 je napr na zapade uz dost bezne k 2.2hdi a vyssia motorizacia + vybava... a tam co myslis ze natahuju aky profil do toho isteho priestoru podbehu? vezmi si ze kazdy novy model ma vzdy o nieco väcsie obutie, zober si 406 - 15\", lepsia vybava /motor 16\".. Priznam sa este som nepozeral co bude na 508. ja som to myslel z pohladu prevadzkovych nakladov - cim viac pneu toho rozmeru sa vyraba - tym lepsi vyber a lepsie ceny. osobne mi to velmi nevadi kedze mam 2.0 a tym padom zimaky 16\", ale pride mi to ako dost blby rozmer, ale to je na inu debatu :-) Citovat
John_Ice Odesláno 4. prosinec 2010 Odesláno 4. prosinec 2010 merlin: ty bys chtěl mít radši 225/45/17 a měl tvrdší auto? trochu větší výběr je v rozměru 225/55/17, měl jsem je jeden čas jako zimáky a přišly mi jako vhodnější rozměr na 407mu. S těma pojištovnama je to JPP, měl jsem nezaviněnou nehodu, na autě uplně jiný kola a pneu než v TP, likvidátor to zapisoval do protokolu a nic mi na to neřekli. třeba teď kdyby ti dělal tak ti možná budeš mít problém....a nebo někdo jinej,přece neznamená,když se ti to stalo jednou,že to může projít po druhé. jo a 225 tam je větší výběr... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.