Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vcera sem daval auto do servisu Peugeot na vymenu drazkoveho řemene.

Kvuli remenu museli sundavat alternator a pomoci pripravku nebo specialniho klice sundali kladku z altiku.

Kdyz sem si pro auto dneska jel tak mi rikal že bude potreba pri dalsi vymnene vymneit i spojku v alternatoru udajne má stát 4000kč. Kčemu tam ta spojka je?a proc se musi vymnenit ja vubec nepoznam zda je vadna nebo co to dela kdyz je spatna.:myslim

Odesláno

Volnoběžka altíku je tam proto, aby se míň opotřebovával řemen, tudíž ušetříš 500 za výměnu řemene, abys mohl vylepit 4tis za výměnu volnoběžky. A to se vyplatí ;)

Odesláno

no to ano ale mam pocit ze rikal neco o spojce na altiku:myslim ted opravdu newm ale urcite rikal spojka nebo tim myslel tu volnobezku:myslim

Odesláno

Určite tam je volnobežka a nie spojka.

Skôr by ma zaujímalo prečo pri výmene drážkového remeňa dávali dole alternátor a ešte i remenicu z neho.

Si presvedčený o tom že si to napísal správne?

Odesláno

sundavali to protoze nemohli povolit kladku na alternatoru. protoze udajne byla sjeta. mam prej nejakou prechodovou verzi 307 a tam je prej napinani na altiku. Proto mi sundavali cely altik. takhle mi to bylo řečeno.

Urcite sem to napsal sravne. a i ten mechanik mi rikal prave ze spojka na altiku tak opravdu nevim proc mi nerekkl volnobezka:myslim

[upravil dne 25/11/10 15:24 MHS]

Odesláno

Volnoběžka vyměněna dnes ( totálně zadřená ) - pokud se nepletu byla za 2200,- ( alternátor Valeo ) v koncové ceně. Z toho mi dávají v Elitu dolů 25% Za 4řku je to docela peklo to bych koupil raději buď celej altík novej nebo za 1/3 na vrakáči.

Odesláno

jinak mi porad vrta v hlavě proč mi řikal spojka, ještě vím že mi ten chlapek řikal že se to neda sehnat z polska že to je jen origo. tak fakt nevím co myslel:myslim

Odesláno

Poznáš to tak, že má jít do jedné strany pevně s do druhé se protáčí. Prostě sundáš řemen a zatočíš s ní do jedné a druhé strany.

Nevím čemu \"chlápek\" říká z Polska. Ta moje je INA, takže žádná Čína, PL...

Třeba v A.K. jsou od GATES, což je myslím celkem slušný průměr. Pokud máš Altík Valeo tak za 4181,- a pokud máš Bosch tak 2105,- obojí jsou koncové ceny bez DPH a slev. Seženeš i levněji, třeba: http://www.e-cat.cz/c-1088_196782_892622_2394266_2394284_2394286/peugeot/307-3a-c-08-00/1-6-hdi-110-1560ccm-80kw-109hp-02-04/elektrosoucasti/alternatory/jednotlive-dily-alternatoru.html

Na vyndání potřebuješ spec. klíč !

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...