Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Spojka alternatoru

MHS

Recommended Posts

Zdravim vcera sem daval auto do servisu Peugeot na vymenu drazkoveho řemene.

Kvuli remenu museli sundavat alternator a pomoci pripravku nebo specialniho klice sundali kladku z altiku.

Kdyz sem si pro auto dneska jel tak mi rikal že bude potreba pri dalsi vymnene vymneit i spojku v alternatoru udajne má stát 4000kč. Kčemu tam ta spojka je?a proc se musi vymnenit ja vubec nepoznam zda je vadna nebo co to dela kdyz je spatna.:myslim

sundavali to protoze nemohli povolit kladku na alternatoru. protoze udajne byla sjeta. mam prej nejakou prechodovou verzi 307 a tam je prej napinani na altiku. Proto mi sundavali cely altik. takhle mi to bylo řečeno.

Urcite sem to napsal sravne. a i ten mechanik mi rikal prave ze spojka na altiku tak opravdu nevim proc mi nerekkl volnobezka:myslim

[upravil dne 25/11/10 15:24 MHS]

Poznáš to tak, že má jít do jedné strany pevně s do druhé se protáčí. Prostě sundáš řemen a zatočíš s ní do jedné a druhé strany.

Nevím čemu \"chlápek\" říká z Polska. Ta moje je INA, takže žádná Čína, PL...

Třeba v A.K. jsou od GATES, což je myslím celkem slušný průměr. Pokud máš Altík Valeo tak za 4181,- a pokud máš Bosch tak 2105,- obojí jsou koncové ceny bez DPH a slev. Seženeš i levněji, třeba: http://www.e-cat.cz/c-1088_196782_892622_2394266_2394284_2394286/peugeot/307-3a-c-08-00/1-6-hdi-110-1560ccm-80kw-109hp-02-04/elektrosoucasti/alternatory/jednotlive-dily-alternatoru.html

Na vyndání potřebuješ spec. klíč !