Jarin307 Odesláno 25. listopad 2010 Odesláno 25. listopad 2010 Zdravím všechny na fóru, obracím se na Vás o radu , jestli náhodou nebudete vědět. Mám problém s autíčkem začala mi svítit kontrolka FAPU / najeto poctivých 68 000 km/ tak jsem to dal na diagnostiku v servisu Peugeot . Zde mi bylo řečeno, že je asi špatný dávkování aditiv přes počítač . Na výkonu auta jsem to zatím nepoznal akorát se mi při nastartování objeví hláška a svítí kontrolka na emise .Dá se s tímto jezdit ??? a hlavně co s tím dál ??? Díky Citovat
honza-v Odesláno 25. listopad 2010 Odesláno 25. listopad 2010 Ahoj, já mám sice 222tis najeto ( poctivých:D ) a nechal jsem to zrušit firmou Fapoff a mám do konce života auta klid Jinak když je to ucpaný tak se může zničit turbo Citovat
DanculD Odesláno 25. listopad 2010 Odesláno 25. listopad 2010 Mam taky pocit, ze to robi aj straki007 z tohoto fora. Dokonca tak, ze ku tebe pride (ak si niekde po ceste). Skus mu napisat. Ak sa mylim, tak straki sorry. Citovat
straki007 Odesláno 25. listopad 2010 Odesláno 25. listopad 2010 Nemylis sa !!!:D:D PS: Jak turbinka??Musi venku?? Citovat
Jarouš307 Odesláno 25. listopad 2010 Odesláno 25. listopad 2010 Ahoj, Vidím, to asi takhle: Když jsem se poprvé přihlásil na fórum a napsal, že mi kdesi v servisu dělali regeneraci FAP filtru, tak jsem pochytal od spousty kmentujících info, že je to k h...u, protože se to stejně ucpe a bude se to projevovat. Nechci tady házet nějaké rozumy, ale logicky, myslím si,že je to všechno o komerčním názoru na tento problém,.Jsou jisté eko-limity, které se TPCA rozhodlo řešit vložením do cesty spalin jistým FAP filtrem. Je to jistě cesta, protože vývojová centra automobilek si NEDOVOLÍ dát do auta věc co je úplně k h...u! Je to jak se slepákem, pokud to někdo má celej život a nesere ho to, tak nemá problém, ale jak to začne zlobit musí ven! Takže přijde doba, kdy každý majitel auta s FAP filtrem musí rozhodnout co dál, aditivum, repase(spousta ji neuznává),vykuchat- svoboná volba- Omlouvám se , pokud jsem zcela zmlžil názor zasvěcených, ale takhe to vidím JÁ. a to jsem o tom přečetl jen to málo z cca 70 příspěvků co je na fóru Peugeot clubu. Kucí, jako Straki007 co to odoperují o tom ví své, tak mě prosím neukamenujta za tento můj svobodný názor:papa Citovat
pastorek Odesláno 25. listopad 2010 Odesláno 25. listopad 2010 Áno, máš pravdu že FAP filter je do áut montovaný z ekologických dôvodov a túto funkciu i plní. Nieje správne ho odstraňovať. No ako všetky problémy tak i tento má dve strany a na tej druhej sú značné prevádzkové náklady. Kto na to má, kúpi aditívum, vymení filter a nerieši odstránenie. Vždy bude rozpor medzi myslením ekologickým a ekonomickým. Niekde medzi tým je riešenie vyčistením, kde sú minimálne náklady na regeneráciu a kupuje sa iba aditívum. Citovat
godzila.01 Odesláno 25. listopad 2010 Odesláno 25. listopad 2010 Myslím že 90% lidí radši ušetří než podpoří ekologii..... Citovat
honza-v Odesláno 25. listopad 2010 Odesláno 25. listopad 2010 Co je lepší, koupit repas v Peugeotu za 15tis. a dolejvat aditiva nebo mít za 5tis. klid na věky s lepší spotřebou a zátahem turba v nižších otáčkách????? Jen můj názor... Citovat
Zazimir Odesláno 26. listopad 2010 Odesláno 26. listopad 2010 Já jenom trošku k té ekologii, v normálním režimu, mi regenerace FAPu probíhla každých 200 Km a trvla 20 Km. Při této regeneraci narostla spotřeba nafty na dvojnásobek. Ptám se, co je to za ekologii, když za rok provozu auta - 25000 Km, najedu s regenerací 2500 Km a spotřebuju 113 litrů nafty navíc. Podotýkám, že úplně zbytečně. A všechny spaliny z tohoto množství nevyváží (ani náhodou) odfiltrování těžších spalinových částic z výfukových plynů tím rádoby ekologickým bazmekem FAPem. Pryč s tím, a je klid. Myslím, že jsem přírodě pomohl neskutečně mnoho. Citovat
pastorek Odesláno 26. listopad 2010 Odesláno 26. listopad 2010 ...regenerace FAPu probíhla každých 200 Km a trvla 20 Km.... To nieje normálny stav. Skôr sa jedná o poruchu alebo zanedbanú údržbu a je to typický príklad výhradne ekonomického pohľadu. Neinvestujem do údržby, narastú prevádzkové náklady tak v rámci šetrenia všetko vyhodím bez ohľadu na následky. Prírode by si pomohol keby si to dal do prevádzkyschopného stavu. Takto si pomohol iba svojej peňaženke ale prírode absolútne nijako. [upravil dne 26/11/10 11:29 pastorek] Citovat
Zazimir Odesláno 26. listopad 2010 Odesláno 26. listopad 2010 Nejsem s tímto názorem ztotožněný. I kdyby to regenerovalo méně často, jsem nucen při regeneraci nezastavovat vozidlo do klidu, ale courat s ním nazdařbůch někam dokola, než se regenarace ukončí. To mi moc ekonomicky nepřijde. Nehledě na fakt, že regeneraci prováděnou spalováním přídavné nafty za pomoci aditiva je ve světě překonaný systém, od kterého se už ustoupilo právě z toho důvodu, že se pouze splnil přepis EU, ale tu očekávanou ekoligickou změnu to nepřineslo. A jaká údržba se u FAP v jeho životnosti asi dá udělat? Vypláchnout wapkou na kanál doma, nebo v servisu? To ani náhodou. Proč asi koncern BMW FAP filtry vůbec nemá a emise má lepší než koncern PSA s filtry? [upravil dne 26/11/10 13:10 Zazimir] Citovat
LubošK Odesláno 26. listopad 2010 Odesláno 26. listopad 2010 Já jenom trošku k té ekologii, v normálním režimu, mi regenerace FAPu probíhla každých 200 Km a trvla 20 Km. Při této regeneraci narostla spotřeba nafty na dvojnásobek. Ptám se, co je to za ekologii, když za rok provozu auta - 25000 Km, najedu s regenerací 2500 Km a spotřebuju 113 litrů nafty navíc. Podotýkám, že úplně zbytečně. A všechny spaliny z tohoto množství nevyváží (ani náhodou) odfiltrování těžších spalinových částic z výfukových plynů tím rádoby ekologickým bazmekem FAPem. Pryč s tím, a je klid. Myslím, že jsem přírodě pomohl neskutečně mnoho. Ono ale zdaleka nejde jen o ony věci kolem regenerace. SPotřebu totiž FAP (= \"špunt ve výfuku\") evidentně zvyšuje i mimo režim regenerace. Znovu jsem si to uvědomil včera, když jsem se po čase zase projel v naší starší bezFAPové 307SW 1.6HDi, které podědila manželka poté, co jsme pořídili jednu z posledních vyrobených 307SW s FAPem. I když je to bezFAPové auto o tři roky starší a má najeto o 70tkm více, motoricky je mnohem lepší - tzn. nástup točivého momentu je mnohem plynulejší už od nižších otáček, zatímco s FAPem to pod 1400 rpm prostě \"nejede\". Takže se to FAPové auto musí více vytáčet, což má neblahý vliv na spotřebu - a tudíž i na ekologii. Takže při prvním náznaku problémů půjde FAP ven - to i z ekologických důvodů. [upravil dne 26.11.10 21:14 LubošK] Citovat
straki007 Odesláno 26. listopad 2010 Odesláno 26. listopad 2010 Nectu-pisu:D Kdyz by jsi chtel delat neco s FAPem tak mi napis SZ. Jde opravit teoreticky i nadrzka a taky jde vypnout. Co presne ti hlasi na displayi?? \"Diesel aditivum level too low\"??nebo neco podobne?? Citovat
Jarin307 Odesláno 27. listopad 2010 Autor Odesláno 27. listopad 2010 Při nastartování mám hlášku : \" Depollution system faulty\" a mám zobrazen celou dobu symbol katalyzátor. Najezdil jsem od té doby asi 300 km a zatím v poho. Citovat
Jarin307 Odesláno 9. prosinec 2010 Autor Odesláno 9. prosinec 2010 problém vyřešen obrátil jsem se na společnost http://www.fapoff.cz./ a můžu vřele doporučit. Citovat
dyno Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 problém vyřešen obrátil jsem se na společnost http://www.fapoff.cz./ a můžu vřele doporučit. ja osobne mohu zase doporucit straki007 !!! spokojenost na a k tomu jsem vse videl a mohl se zeptat ne klady ci zapory fapoff ne jak v servisu kde reknou prijdte si pro auto za dve hodiny Citovat
DanculD Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 Tak tak, ja tiez hlasujem za straki-ho Sice nerobil fap-off ale urbil mi diagnostiku a vsetko vysvetlil. Citovat
Jarin307 Odesláno 10. prosinec 2010 Autor Odesláno 10. prosinec 2010 Ahoj, nepsal jsem toto doporučení , aby se hlasovalo kdo je dobrej a kdo špatnej. Beru to, že přístup servisu od telefonické konzultace až po samotné provedení je na velmi dobré úrovni. Straki 007 je asi taky dobrej;) Citovat
CelticGirl Odesláno 10. prosinec 2010 Odesláno 10. prosinec 2010 Jak poznám, že probíhá regenerace? To mi vyskočí nějaká hláška?? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.