Jump to content
  • Current Donation Goals

1.9td studene starty

Dadadavid

Recommended Posts

Ahoj,cim vetsi je zima tim dyl to startuje a vzdycky jak to chytne tak nejdriv vylitne cerny kour z vyfuku ale to jen hned pri startu a pak uz se to zahrejva a bezi dobre,zhavicky jsou vymeneny nedavno,jako nove,v cem hledat problem?Hledal jsem,ale na foru presne tento dotaz s timto problemem jsem nenasel.

Běží hned dobře, nevynechává? Pak má asi jen trochu slabší kompresní tlaky, ale všechny stejně. Ten černý kouř při takovém startu, stejně jakoby trochu vyběhnutí do otáček a hned zase spadnutí je jen tím, že se tam nacákala nafta, která neshořela, a když to chytne, shoří v podstatě naráz. Většinu té rozprášené, když to nechytlo, sice vyfouká do výfuku, ale něco zůstane na pístu, než to chytne.

Běží hned dobře, nevynechává? Pak má asi jen trochu slabší kompresní tlaky, ale všechny stejně. Ten černý kouř při takovém startu, stejně jakoby trochu vyběhnutí do otáček a hned zase spadnutí je jen tím, že se tam nacákala nafta, která neshořela, a když to chytne, shoří v podstatě naráz. Většinu té rozprášené, když to nechytlo, sice vyfouká do výfuku, ale něco zůstane na pístu, než to chytne.
No jak to chytne tak to jeste trochu zacuká jakoby a pak to bezi normalne..hlavne ja musim 2x otacet pri startu klicem,jinak jde motor tvrde a zvlastne,uz jsem to tu resil,byvaly majitel mi rekl ze to je cidlo nadmorske vysky ktere je zespod vstrik.cerpadla ,ale nemuzu ho nikde sehnat na prodej a zde na foru mi rekly ze blbne ridici vstrik,ale nevim jak ho opravit,a hlavne nevim,ktera z techto dvou zavad to muze doopravdy byt?

Vyzkoušej si, než budeš startovat párkrát zmáčnout balonek,dokud jakoby \"neztvrdne\". Je v levé horní části motorového prostoru,těsně vedle tlumiče.

No to sice ten staart o trochu zlepsi,jenomze se to dela blbe v garazi,ktera ma takove rozmery ze se tam nedostanu,ale jinak trochu to pomaha taky :)

No jak to chytne tak to jeste trochu zacuká jakoby a pak to bezi normalne..hlavne ja musim 2x otacet pri startu klicem,jinak jde motor tvrde a zvlastne,uz jsem to tu resil,byvaly majitel mi rekl ze to je cidlo nadmorske vysky ktere je zespod vstrik.cerpadla ,ale nemuzu ho nikde sehnat na prodej a zde na foru mi rekly ze blbne ridici vstrik,ale nevim jak ho opravit,a hlavne nevim,ktera z techto dvou zavad to muze doopravdy byt?

Vstřiky zjistíš tak že je necháš seřídit a nebývá to tak hrozná cenovka,

Jak pak je na tom filtr paliva???(u mě na 1,9D vyřešil problém s točením startéru při ranním startu...)

žhaviče jsi kontroloval ;) (nové neznamená dobré)

jaké máš v autě čerpadlo???

Vstřiky zjistíš tak že je necháš seřídit a nebývá to tak hrozná cenovka,

Jak pak je na tom filtr paliva???(u mě na 1,9D vyřešil problém s točením startéru při ranním startu...)

žhaviče jsi kontroloval ;) (nové neznamená dobré)

jaké máš v autě čerpadlo???

Myslim ze bosch...no na ten filtr paliva jsem zapomel,ten nebyl dlouho vymenen,to zkusim vymenit a uvidim,treba se to zlepsi :)