Edison Odesláno 8. leden 2011 Odesláno 8. leden 2011 Jojo.. Jsem psal.. ta kombinace je naprosto úžasná... Leč jezdit tak fakt nehodlám... To raději seženu ty teplejší výbojky... Do mých čoček nejsou standardní... tak musím hledat... Citovat
oni Odesláno 9. leden 2011 Autor Odesláno 9. leden 2011 xenonman z bixenony.com je myslim ma. Jinak pred tim jsem mel cocky ze superba I. To byl plnohodnotnej bixenon. Do ted lituju,ze jsem to prodal. To se vubec neda srovnat. Hlavne ta dalkova. Citovat
Schreek Odesláno 9. leden 2011 Odesláno 9. leden 2011 Edison: Jaký typ výbojek přesně sháníš? Citovat
Edison Odesláno 9. leden 2011 Odesláno 9. leden 2011 To kdybych věděl... Na nich to nejni... Kdyby bylo, tak už je asi i mám... :-( Poznám je podle obrázku, leč gůgl ani ten správný obrázek nenašel... :-( Citovat
MilanF1 Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 Jsem na tom stejně jako oni, nemají skladem a objednali to. Do 14 dnů by to měli mít. Citovat
oni Odesláno 10. leden 2011 Autor Odesláno 10. leden 2011 hm, to oni reknou do 14 dnu, ja jsem na ne cekal pres mesic. asi ti zkazim radost,ale aby si vedel jak na tom ses. jinak ty ale kupujes ale H1 ze? Citovat
MilanF1 Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 psali do jednoho až dvou týdnů, snad to nebude ten měsíc. Ano, beru H1, do mlhovek, aby to bylo dle vyhlášky. v hlavních mám 2xH7, tam nechám obyčejný, navíc mám v rezervě 3 další H7 Citovat
oni Odesláno 10. leden 2011 Autor Odesláno 10. leden 2011 no to pisou v tom mejlu, ja jsem jim pak po 3 tydnu psal mejla jak to vypada. jinak jsem zvedavej jak to bude svitit. ty moje zluty mlhy svitej jako prase s prominutim, ale tyhle zarovky, no nevim. ale myslim si ze do mlhovek to bude super. Citovat
MilanF1 Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 tím e-mailem jsi to urychlil? Vím, že máš žluté mlhy tak, že máš žluté sklo. Já má pochopitelně čiré, tak uvidíme, jak budou svítit. Nicméně nepotřebuji vidět do dálky, ale dobře prosvítit mlhu nebo mokrou černou vozovku. S čirými mlhami jsem spokojen, líp vidím na krajnici, věřím, že žlutýma to jen vylepším. Psal jsi, že v mlze se s nima jelo dobře [upravil dne 10/1/11 21:37 MilanF1] Citovat
Edison Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 Jojo.. Žlutá je, zatím na mokré silnici, což není dovoleno, naprosto super. Popsal jsem to někde nahoře... Citovat
MilanF1 Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 Edisone, chápu tedy dobře, že žluté mít mohu. Ale mlhy (obecně) mohu použít jen při mlze? Já už se nemůže dočkat, snad to nebude dlouho trvat Citovat
Edison Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 Milane, nakouknutím do zákona o provozu pozemních komunikacích zjistíš: v par. 32, odst. 4: Přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. K tomu podotýkám odst. 2: Vozidlo musí mít za jízdy při snížené viditelnosti rozsvícena obrysová a potkávací nebo dálková světla, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu2). a odst. 1: Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu 2). Z toho plyne: a) Vždy je nutno svítit potkávacími světly a obrysovými světly, nebo světly pro denní svícení (tedy bez obrysovek). b) Za snížené viditelnosti (tma, déšť, mlha, sněžení...) se MUSÍ svítit potkávacími, nebo dálkovými světly (jsou-li na autě) a obrysovými světly. c) Mlhovými světly se MŮŽE svítit pouze za mlhy, hustého deště nebo sněžení (tyto pojmy jsou přecijen poněkud relativní). S nimi MUSEJÍ svítit obrysová a potkávací světla nebo dálková světla (viz odst 2). Takže s mlhama NIKDY ne denní, nebo jen obrysová (což, jestli si pamatuji, technický předpis umonuje, stejně, jako většina továrních zapojení vozidel), protože se jedná o sníženou viditelnost. Citovat
MilanF1 Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 Díky za zákon. Mlhy tedy použít za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Já jsem si to tak myslel. Jinak potkávací mám vždy, někdy i dálky, takže klidně mohu svítit v podstatě vším dopředu U denního mi je jasné, že \"v noci\" s ním jet nemohu. Citovat
Edison Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 Tu barvu se mi nedaří najít.. Nevěděl by někdo, v jakém předpisu to je? Citovat
MilanF1 Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 v ČR je povolené bílé nebo žluté světlo předních světlometů.... Jen upřesním - v přesném znění vyhlášky stojí, že smí být užita světla svítící dopředu POUZE bílé barvy, s výjimkou žlutých světel DO MLHY! Takhle to tam stojí a rozhodně to neznamená, že by mohly být užity žluté žárovky v klasických potkávačkách. Pokud to někteří policajti tolerují, tak je to jejich věc, ale tim to neznamená, že je to povoleno. Jestli si to pamatuju dobře, tak za jiná než bílá světla v potkávačkách se uděluje při silniční kontrole zákaz další jízdy s vozidlem a pápá pěšky domů od auta stojícího u silnice. Tohle myslíš? Citovat
Edison Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 jj... Ale rád bych nakoukl přímo do předpisu. :-) Jsem takový hloubavý a na fora a kecy novinářů v tomhle moc nedám.. Ti dokážou věci totálně pokroutit. Citovat
MilanF1 Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 jasný ... něco jsem našel, ale ten diskusní příspěvek je hodně vousatý. Ty se v tom jistě pohrabeš, číslo vyhlášky by mohlo být stejné . To já se raději hrabu v zákoně o účetnictví, ale to sem nepatří Případně tady něco je: http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?f=25&t=38722 [upravil dne 10/1/11 23:09 MilanF1] Citovat
Edison Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 To jsem našel... V tomhle je popsán proces schvalování technické způsobilosti. Lepší by byl předpis o technické způsobilosti... Na to bude asi nějaký EHK... Na potkávačky se kouknu, ten tu mám.. Jak pro xenony, tak halogeny. Citovat
Edison Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 EHK 112, k potkávacímu světlu s halogenem: 7. FARBA 7.1. Farba vyžarovaného svetla musí byť biela. Vo vyjadrení trichromatických súradníc CIE, musí byť farba lúča v nasledovných hraniciach: limit k modrej x ≥ 0.310 limit k žltej x ≤ 0.500 limit k zelenej y ≤ 0.150 + 0.640 x limit k zelenej y ≤ 0.440 13 limit k fialovej y ≥ 0.050 + 0.750 x limit k červenej y ≥ 0382 Citovat
Edison Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 EHK 98 k potkávacímu světlu s plynovou výbojkou: 6.1.6. Trichromatické súradnice svetla lúčov emitovaných svetlometmi so svetelnými zdrojmi s plynovou výbojkou sa musia nachádzať v nasledujúcich hraniciach: Limit smerom k modrej: x ≥ 0,310 Limit smerom k žltej: x ≤ 0,500 Limit smerom k zelenej y ≤ 0,150+0,640x Limit smerom k zelenej: y ≤ 0,440 Limit smerom k purpurovej y ≥ 0,50+0,750x Limit smerom k červenej y ≥ 0,382 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.