lumpma Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Ahoj Už delší dobu se mi 406-ka chová divně. Jedu a najednou mi spadne výkon a rychloměr a otáčky mi spadnou na nulu (ostatní nevím nějak jsem si toho nešiml). Trvá to tak 10-12 vteřin a najednou se chytne všechno zase vyletí nahoru a ona se tváří jako by nic. Je jedno kde natankuju nebo jestli jedu z kopce či do kopce nebo jestli dlouhou trasu či krátkou. A do toho ještě mi to dělá dost nárazově cca 4x do roka ikdyž má období kdy jezdí super a najednou to udělá 2x během 14 dní. Na dia se nic nenašlo. Pokud jede v závadě tak je to něco jako v nouzovém režimu, prostě počkám a jedem dál. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Tak tohle se ti bude kurn tezko hledat.To snad ani nema cenu resit.:aut:aut Je to ztrata komunikace nebo primo napajeni.Muze to byt multifunkcni rele ale taky kostra,privod napeti do BSI(kdyz ji mas)ale ta kdyz se odpoji i za jizdy tak motoru stejne bezi. Na zjisteni to chce tu zavadu vyvolat a pak zjistit merenim cim to je.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lumpma Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 tak toho jsem se presne bal. . napadla meale vaha vzduchu ala by nemela mit vliv na budiky. no nebudu zdrzovat, Dekuju aspon za tohle info a pokud na to prijdu tak dam vedet, ale moc tomu neverim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 To neni preci zdrzovani.Od toho je tady forum.Ale kdyz se chyba objevi jak popisujes tak ikdyby js to odvezl do servisu tak tomu moc never ze to udelaji.Kdyz mas cas se hrat tak klice do ruky a vsechny napajeni do jednotek a vsechny kostry udelat,namazat prestrikat.... Vypada to na ztratu napeti.Kdyby jenom zmizelo napajeni BSI tak motor bezi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 zkus prostříknout Kontaktolem konektor rychloměru na převodovce (diferáku) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DVORY02 Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 mně se např. stává to že mi padne tachometr na nulu a trošku ucítím cuknutí jakoby klesl výkon... bylo mi řečeno na dia že závada je na snímači otáček vačkové hřídele...prý možná jen špatný kontakt..taky to musím vyřešit... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loque Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Práve ten senzor rýchlosti na prevodovke može blbnúť ale vtedy klesne výkon tak možno o 15-20% možno ani tolko nie a prestane ukazovať rýchlosť a aktuálnu spotrebu, otáčky to stále ukazuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts