Fusion Odesláno 17. červen 2014 Odesláno 17. červen 2014 Ne, zadáním trackingu se teprv považuje za \"opravdu odeslaný\" a doba mezi nákupem a zadáním trackingu se počítá u každýho prodeje a následně projevuje ve vyplácení peněz a v hodnocení. Citovat
oddie Odesláno 17. červen 2014 Autor Odesláno 17. červen 2014 Aktuálně mám na Ebay objednaných několik cetek, kde vůbec žádný tracking není, stejně tak jsem jich mraky nakoupil už předtím, takže jeho zadání skutečně nutné není. Citovat
Fusion Odesláno 17. červen 2014 Odesláno 17. červen 2014 Tak až ti přijdou, požádej o vrácení peněz kvůli nedodání, dostaneš je hned. U cetek je to jedno, pošlou ti to třeba třikrát. Ale v případě věcí nad 10tis. jako prodáváme my ebay se kupující a samotnej ebay dožaduje každýho detailu. Citovat
Vvitty Odesláno 17. červen 2014 Odesláno 17. červen 2014 PayPal jako takovy vyplatu penez nijak neblokuje, po kliknuti na \"zaplatit\" se objevi na uctu prodejce a lze je stahnout bez problemu na ucet. Pokud je nasledne nejaka reklamace tak zablokuji castku na uctu u PayPalu (coz u nekoho kdo nechce primarne podvadet neni tak slozite, u podvodneho uctu je to jinak). Nejaky ten tracking number je zacne zajimat az v pripade ze si kupujici stezuje, na vyplatu penez nema vliv (nikdy jsem to tam nezadaval). Jestli ebay pridava neco navic nevim, ale dost o tom pochybuju. Citovat
Fusion Odesláno 17. červen 2014 Odesláno 17. červen 2014 Když sem na ebayi zadal věc za fixní cenu 510€ tak se tam spustilo tolik alarmů, že sem musel volat do USA a později do Německa s vyzvětlěním o co se jedná a stejně blokovali několik měsíců peníze 3 týdny Pokud se týče ebaye/paypalu tak možnost podvodu je dneska minimální. Citovat
oddie Odesláno 17. červen 2014 Autor Odesláno 17. červen 2014 Nevím, proč bych měl žádat vrácení peněz, když mi daná věc přijde, něco takového nemám zapotřebí. A pokud někdo chce udělat podvod, podstatně zajímavější možnost je natáhnout stovku důvěřivců po 20 USD než se snažit natáhnout jednoho za 500. Citovat
Fusion Odesláno 17. červen 2014 Odesláno 17. červen 2014 Ale stejně se mu to nepovede. Musel by mít dobrou reputaci a \"spáchat sebevraždu\". Bez dlouhodobé reputace existuje limit celkové ceny a předmětů, takže 100x $20 by pro nováčka nebylo možný. Pokud by to i nějak šlo, tak těch $2000 se mu zablokuje na tři týdny. Kupující se začnou ozývat do 10 dnů, PayPal začne blokovat. Citovat
oddie Odesláno 17. červen 2014 Autor Odesláno 17. červen 2014 Běžná doba doručení obyčejnou poštou z Číny je 30 dnů i víc, takže do 10 dnů se nikdo ozývat nebude. Citovat
John Odesláno 17. červen 2014 Odesláno 17. červen 2014 Osobně jsem zatím jen jednou řešil s číňanem,že se mi zboží ztratilo po cestě... a čekal jsem jeho udaných 60dni co měl v lhůtě na dodání potom mi celou částku vrátil a ještě mi dal slevu na další objednávku,za zdržení a nepříjemnosti..takže tak.¨ Jinak já už beru jen od dodavatelů který mají maximálně 39dní a v průměru to mám doma do 14dní.Někdy se stane,že až za 3týdny. Citovat
Fusion Odesláno 17. červen 2014 Odesláno 17. červen 2014 Jako kupujícímu ti to může být jedno, PayPal ti vrátí peníze i kdyby čískej prodejce těch $2000 po třech týdnech vybral a snažil se koupit vysněnej barák a Porsche na Seychelách. PayPal se snížením možnosti zadat inzeráty za vysokou hodnotu brání hlavně proděláním svých peněz, ne tvých. Buyer protection funguje a funguje dobře. První level jestli dobře pamatuju je 10 předmětů za $150, jen .com, ne .de/co.uk/fr atd., takže to by si podvodník moc nepřivydělal. Citovat
Guest Džůny Odesláno 20. červen 2014 Odesláno 20. červen 2014 Provedl jsem před koupí průzkum. Závěry: > Nevyplatí se nakupovat na osamostatněných e-shopech (Geekbuying, DX, Pandawill, Banggood). > Geekbuying má dobré ceny (zboží, i za dopravu DHL), ale jsou na něj negativní odezvy (\"hate\" stránka na Facebooku, rozlícení zákazníci v diskusích, etc.), četl jsem, že v případě problémů jsou neochotní a mažou negativní komentáře. Upozorním, že jsem to nezkoumal do hloubky, vzhledem k výběru a možnostem to nemám zapotřebí – zbytečně ztracený čas. > DX je profláklý a těží z toho, ceny mají vysoké (v mém případě o celých $10.00 vyšší) a DHL nejspíš nevedou(?) – mají na výběr \"express\" shipping, ale netuším co to je. Opět to nezkoumám, protože nemusím. > Pandawill a Banggood na tom nejspíš budou dobře, ale opět – ceny bývají vyšší, než u prodejců na Aliexpress. > eBay je oproti Aliexpressu až podivně mrtvý, ceny opět vyšší (o cca $5-10), nejasné popisky, nic důvěryhodného. > Aliexpress je na tom nejlépe. Stačí si vybrat prodejce, který už má nějaké to hodnocení a není problém najít to co hledáte za hodně dobrou cenu, plus u těch větších je doprava přes DHL třeba za $15.00, což je super (u menších to bývá $30.00 a více). To, že peníze odešlou prodejci až po mém potvrzení, je fajný bonus… Ad 1: Bavím se o věci v hodnotě $120.00 bez poštovného (a DPH). [upravil dne 20/6/14 22:17 od Džůny] Citovat
Vvitty Odesláno 20. červen 2014 Odesláno 20. červen 2014 Ja se ted dival na Aliexpress a to co z ebay kupuju pomerne casto tam ma jen par prodejcu a cena je na dvojnasobku toho co na ebay, pritom je to zcela totez, stejne obrazky... popisky... takze zalezi co kdo hleda. Citovat
wojtěch Odesláno 20. červen 2014 Odesláno 20. červen 2014 na ebay nakupuji často (velmi často) aliexpress jsem párkrát něco kupoval ale většinou za pár dolarů a o.k. dneska jsem kupoval vysílačky cenově ebay 38dolarů aliexpres 37dolarů zkusil jsem vzít z každého jednu prodejci měli oba hodnocení cca 95%, tak uvidíme snad bude vše o.k. u ebay mě teď štve že mají jenom 30dní co to hlídají. kupoval jsem tam jednou věc za cca 1000kč zapomněl jsem na ní prodejce pak už po 32 dnech nereagoval a ebay taky ne protože už to bylo po 30 dnech.. Citovat
godzila.01 Odesláno 23. červen 2014 Odesláno 23. červen 2014 Ano, ale nedávají komplet přístup ke kartě. Rodiče mají třeba platby přes net bloknuté. Taky mám nastavený paypal na kartu. Nemůžu se ale zbavit pocitu nejistoty, když dám přístup ke kartě obchodu v číně. Je to asi předsudek . tak v bankovnictví vidím kdyby si strhli něco navíc a rovnou bych tu platbu zamítnul u banky a bylo by to vyřízený .... ale to se mi ještě nikdy nestalo a to jsem nakupoval kolikrát na dost pochybnejch stránkách ..... další řešení je zřídit si nějakej další účet, stejně je to dneska všude zadarmo a poslat si tam jen určitou sumu a pak by ti stejně neměli co z účty vycucnout .... Citovat
godzila.01 Odesláno 23. červen 2014 Odesláno 23. červen 2014 Ano, Ali je provozovatel(obchod, portál...) stejně jako ebay, ale paypal mi přijde duvěryhodnější. EDIT: Je mi jasné že podvodníci jsou všude, stejně tak jako slušní prodejci. Řešili jste už někdo reklamaci na Ali? Probíhá stejně jako na ebay? [upravil dne 15/6/14 19:23 od dzavel] Ne věci z číny rovnou vyhazuju když se rozbijou, stejně je to všechno víceméně zadarmo, takže to neřeším .... Citovat
Guest Džůny Odesláno 27. červen 2014 Odesláno 27. červen 2014 Malá aktualizace, v pondělí (23.6.) objednáno, dodneška neproběhla expedice... :/ Nechce se jim moc komunikovat. Mají na odeslání ještě 2 dny, potom Aliexpress objednávku automaticky ruší a vrací peníze. [upravil dne 27/6/14 18:41 od Džůny] Citovat
Guest Džůny Odesláno 2. červenec 2014 Odesláno 2. červenec 2014 Už je v ČR. Dnes mi volala slečna z DHL, že prý to stopli celníci, odmítají akceptovat cenu na faktuře a mám doložit, kolik jsem doopravdy platil, aby mohli vyměřit DPH… Citovat
oddie Odesláno 2. červenec 2014 Autor Odesláno 2. červenec 2014 Tak to se mi u DHL nikdy nestalo, to koukám. Citovat
John Odesláno 2. červenec 2014 Odesláno 2. červenec 2014 U mě zatím DHL vždy vpohodě... taky čučím... Citovat
Guest Džůny Odesláno 2. červenec 2014 Odesláno 2. červenec 2014 Asi nová doba. Říkala, že zrovna po elektronice teď jdou jako slepice po flusu. Asi jsem vychytal špatnou dobu, nevím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.