Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pánové, vím, že je to mimo, ale třeba mi někdo zkušenější poradí i když je to z jiné stáje:

Mám následující problém:

VW Polo 99, motor - 4 válec 1.0, najeto cca 137tis.

V poslední době vyměněno - Škrtící klapka, kabely, svíčky, víčko rozdělovače, teploměr chl. kapaliny, lambda ( viz níže ), těsnění parohů ( z obou stran ).

Motor startuje, přiměřeně dobře jede, ale má problém s volnoběhem. Po nastartování a nebo po vyřazení z vyšších otáček na volnoběh otáčky zkolísají motor má těžší chod. Klapka se to snaží doregulovat motor se udrží, ale chod je pár vteřin těžký, vibrace... jakoby na 3 válce, ale spíš mi to evokuje příliš bohatou směs. Po pár vteřinách se to zklidní po cvíli zase opakuje.

Mám Vag na NB a hlásí: 00537 - Lambda regulace - překročení horní/spodní meze regulace.

Bohužel s Vagem příliš neumím, takže nevím jak zjistit jeslti je překročená horní nebo dolní mez abych se aspoň vydal správným směrem - tedy jeslti je to chudý nebo bohatý...

Lambdu samotnou nepodezřívám. Původní jsem vyměnil za jinou starší Bosch a stále stejné- Teď jsem tam dal UNI ( EPS ) a zase stejné, tkaže myslím, že problém bude jinde.

Uvítal bych tipy na co se dál zaměřit.

Díky moc

[upravil dne 14/11/10 19:38 koblih69]

Odesláno

Čidlo chladící kapaliny vyměněno, čidlo teploty nasávaného vzduchu ne, ale podle Vagu jsou obě hodnoty odpovídající realitě. Obě jsem ještě měřil nezávisle Ohmmetrem a jsou OK.

Do VW nejedu svoji trpělivost jsem s těmito \"profesionály\" vyčerpal. To raději využiju svůj osvědčený neznačkový servis. Problém je, že auto se od něj nachází 250 km...

Odesláno

Vyhřívání mě napadlo - ale neproměřoval jsem ho ( zatím ) . Nicméně si myslím, že pokud by bylo špatné tak za tepla by se to mělo zlepšit, ale třeba se pletu. Proměřím ho a uvidíme. Těsnost výfuku by měla být po výměně těsnění OK.

Co nevím je jak ověřit vstřiky nebo čerpadlo. Ještě mě napadl problém s vracečkou ( je tam ventil, uhlíkovej filtr... ) ale to taky nevím jak zkontrolovat...

Každopádně díky za tipy

[upravil dne 14/11/10 21:04 koblih69]

Odesláno

(a)

Jako každej, hádám, ale cívky dělají v koncernu velký problémy. Rozhodí spalování a to pak hlásí nesmysly (neumí poukázt přímo na cívku.

Jediná možnost je vyzkoušet jinej kus.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...