Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jo, ty Premium LGS s kruhovým jiskřištěm místo elektrody opravdu nevypadají špatně. Problém je jen v tom, že v tom jejich webkatalogu, kde hledáš typ svíčky pro své auto, vůbec nejsou. Jsou tam jen Super, Extra, Silver, Platin a Tuning... Premium nikde nevidím. Takže víš prd, jaké označení svíčky Premium LGS si máš zrovna pro svůj motor koupit :(

Podle mě je to ta kolonka TUNING uplně vpravo. Já to pochopil tak, že TUNING se pak eště dělí na LGS, ZC/ZS, EXTRA TURBO RACING a všechny tyhle maj stejný označení.

Nevim, chtělo by se to zeptat v mototechně.

Odesláno

Já jsem mimo mísu, na moje auto nemají, asi by mi to roztrhalo motor.Jinak mám otázku tak troch jinak.....co když naliju do 106tičky V-Power 99 ??? Mám 1.4 motor, 93 rok.Nezabiju tím motor?Chtěl bych to vyzkoušet, jsou vánoce a tak i autíčku chci dát dárek.A taky by mohlo hrabat i na trojku:D

Odesláno
Napsán autorem Hadra

Já jsem mimo mísu, na moje auto nemají, asi by mi to roztrhalo motor.Jinak mám otázku tak troch jinak.....co když naliju do 106tičky V-Power 99 ??? Mám 1.4 motor, 93 rok.Nezabiju tím motor?Chtěl bych to vyzkoušet, jsou vánoce a tak i autíčku chci dát dárek.A taky by mohlo hrabat i na trojku:D

Motor rozhodně nezabiješ, ale abys nebyl zklamaný. Já jsem vyzkoušel do své 1.6 litru (306) z roku 1993 různá paliva, a nakonec jsem zůstal u oktanového čísla 95. Vyšší oktanové číslo nikdy nic nepřineslo, kromě ždímání peněženky. Motor je evidentně seřízený na OČ 95.

Ovšem teď už tam rok dávám jedině Shell V-Power 95, cena není o moc vyšší než u obyčejného naturalu 95 a je to znát. Podstatně lépe to táhne a maximální rychlost se zvýšila o 15 km/h. Navíc té maximálky jde dosáhnout naprosto v pohodě, dřív motor strašně vyl a nechtělo se mu. Spotřeba je stejná, fakticky ale o něco vyšší, protože člověku to prostě nedá, občas na to pořádně šlápnout a zažít si ten pocit, jak autíko bez remcání plynule zrychluje až do tachometrových 190, bez děr v zátahu na rozdíl od dřívějška. Ale když se jezdí stejně, i spotřeba je stejná. Takže moje zkušenost - lepší benzín rozhodně ano, ale nikoli vyšší oktanové číslo.

Odesláno
Napsán autorem Karel

Četl jsem, že nedoporučují ani svíčky s kruhovým jiskřištěm kvůli vyšším nárokům na zapalováni. :cool:

Přiznám se, že nevím, co bych si měl pod \"vyššími nároky na zapalování\" představit... ???

Odesláno
Napsán autorem hloze-ja

Vypada to dobre. Snad by fakt mel prostor lip prohoret. Ve 130 jsem mel Champion a nevydrzely ani pul roku. A brisk zlaty. Asi bych je dal i do 306. Ceka me to a vzal bych i kabely. Jsou dobry ty nase tusim od Tesly?

kámoš zas měl Briky ve Vektře 2.0 16V a vydržely 3 měsíce :o

Odesláno
Napsán autorem Garfield

Napsán autorem Karel

Četl jsem, že nedoporučují ani svíčky s kruhovým jiskřištěm kvůli vyšším nárokům na zapalováni. :cool:

Přiznám se, že nevím, co bych si měl pod \"vyššími nároky na zapalování\" představit... ???

Nejspíš že potřebuješ víc energie nashromážděný v zapalovací cívce.

Odesláno
Napsán autorem xxDave

Napsán autorem Garfield

Napsán autorem Karel

Nejspíš že potřebuješ víc energie nashromážděný v zapalovací cívce.

Ja bych to videl ze potece vetsi proud kabelama, bude vice jisker :D

Odesláno

Ja jsem si cetl tu diskuzi a je fakt ze mi motor na nizky kvalt (2,3) v nizsich otackach kolem dvou tisic trosku cuka.

Ted si nejsem jistej jestli to dela kdyz jsem mel viceoktanovy benzin a skoro bych rekl ze to nedelalo.

Nicmene si stejne myslim ze na vine je spis uz horsi karburator a pravdepodobne uz ne zcela stopro funkcni podtlakova regulace na rozdelovaci.

Ale jak se rika... vi buh :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...