Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vím, že se to tu omílalo už mockrát. Ale...

Dají se parkovací senzory namontovat na sedana bez sundání nárazníku? Mám na mysli někam cca 3 cm pod černý plastový nástavec. Není tam nějaký nosník? Pomohl by nákres rozkladu z. nárazníku. Nějak jsem nepřišel na to, jak se tam bez sundání dostat, hlavně abych protáhl dráty. S tím souvisí.. kde je nějaká průchodka, kterou kablíky protáhnu? Foto by moc pomohlo.

A k druhému problému: Asi se mi drží voda v pravém prahu a nějak jsem nenašel odtokové otvory. Nemáte někdo foto, kde bych je našel?

Odesláno

Myslim, že to bez sundání nárazníku nepůjde, pod nárazníkem jsou absorbery nárazu a ty se musí vyřezat aby se tam ty čidla dali dát. Měl jsem fotky z montáže, ale nějak se mi ztratili

Odesláno

No... pod nárazníkem jsem našel plastový kryt. Pod ním jsou asi ty absorbenty, co? Je to těžký? Je to na dlouho? Zručný jsem... Je to dlouhý, asi by to chtělo dělat ve dvou, co?

Odesláno

Dělal mi to kamarád, žádná složitost to neni, nárazník měl dole hned pak jen vyřízdout díry do nárazníku, vyřezat díry do absorberu (je lepší je udělat větší aby se čidlo mi nárazu o absorber neulomilo), čidla napojil na couvací světla, jednotku schoval pod tapec kufru, repráček nalepil na C sloupek, práce na 2 hodiny. Čidla jsem měl umístěný viz foto, dokonce přežily i menší ťukec

post-3228-14109613518637_thumb.jpg

Odesláno

Díky všem za pomoc... Někde jsem tu viděl i návod na demontáž nárazníku.. ale mám to i v knize, tak to zmáknu. Sice by byla fajn pomoc někoho, kdo nárazník sundaval (šlo by to znatelně rychleji, než když budu všechno hledat...)

Odesláno

Takže: Šplouchání byla asi nafta v nádrži. Odtoky jsem stejně nenašel (jestli ony nebudou řešený nepatrně jinak, než na fotkách).

A senzory dám pod ten absorber, do nejnižší části nárazníku. Ona je nahnutá kapku nahoru, tak to nebude problém. Taky to vyjde tak, že vnitřní čidla budou pod značkou a budu moci dodržet třetinové dělení. Nahoře, pod černou lištou, by vnitřní byly skutečně moc daleko od sebe. Průchodka k osvětlení RZ je ale nad absorberem, takže tam kabely neprotáhnu. Ale kousek vpředu je zátka pro odtok vody. Tak ji využiji. Délky kabelů od čidel vyhovují a hned se tam k tomu umístí centrální jednotka.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...