Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chcem sa informovať keď dojdem ku lakerníkovi a poviem mu info podla VIN :

TYP LAKU LAK METALICKÝ LESKLÝ

BARVA KAROSERIE LAK ŠEDÝ ALUMINIUM

Bude to stačiť aby mi vedel namiesat farbu a aj lak?? Skúsenosti s iným autom mám také že tam bolo presné čislo farby a aj odtienu.

Vopred dík za info.

Odesláno

Dať namiešať farbu iba podľa kódu môže (nemusí) dopadnúť k celkovej nespokojnosti (na aute výrazne vidno opravované miesta). Všetky farby zvyknú mať pri danom kóde pododtiene (jemne tmavšie, svetlejšie, menšie zrno, hrubšie zrno a pod...) najmä keď sa jedná o rôznych výrobcov toho istého odtieňa (napr. PPG). Najosvedčenejšia metóda je so vzorkovníkom priamo na aute prirovnať a vybrať správny pododtieň (pozor na svetelné podmienky). A zo všetkého najlepšie je porovnávať vzorky priamo z lakovne (mávajú, ak už taký odtieň používali) - vtedy je takmer istota výsledku.

Odporúčam nešetriť na laku - ak nemá byť výsledok v garáži pri žiarivkách ako päsť na oko...špeciálne ak sa jedná o metalízu...

Odesláno
Dával som lakovať zad. krídlo, lakýrnikovi som napísal na papierik EGED ( tmavo modrá metal.), P407 , rok výroby a vyzerá to ako originál.

OK, môže vyzerať ako originál.

Je však rozdiel medzi samostatným dielom (ako píšeš krídlo) a napríklad prednými a zadnými bočnými dverami, kde je súvislá plocha kontinuálne z jedného dielu na druhý - tu je viditeľný čo i len najmenší rozdiel v odtieni, zrnitosti,...

Príkladom je množstvo áut s viditeľne opravovanými dielmi (a to som si istý, že majú použitý rovnaký kód farby) alebo aj rozdiel vo farbe nárazníkov u nových áut, kde nárazníky dodáva už nalakované subdodávateľ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...