SonX Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Chcem sa informovať keď dojdem ku lakerníkovi a poviem mu info podla VIN : TYP LAKU LAK METALICKÝ LESKLÝ BARVA KAROSERIE LAK ŠEDÝ ALUMINIUM Bude to stačiť aby mi vedel namiesat farbu a aj lak?? Skúsenosti s iným autom mám také že tam bolo presné čislo farby a aj odtienu. Vopred dík za info. Citovat
straki007 Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Kdyz nema prevodnik barev tak ne. Bude chtit kod barvy. Sloupek A dvere ridice-tam je stitek s cislama a dofukovanim pneu a taky kod barvy. Citovat
stefano Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Videl som tu všetky kódy lakov, len to neviem nájsť. Citovat
straki007 Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Jestli si spravne pamatuju tak by jsi mohl mit EZR..C podle vseho. Ale over si to na tom sloupku. Citovat
SonX Odesláno 9. listopad 2010 Autor Odesláno 9. listopad 2010 OK idem kuknut na tie dvere dik moc. Ten pan to miesa vsetko cez PC. A prevodnik ci ma neviem povedat. Citovat
SonX Odesláno 9. listopad 2010 Autor Odesláno 9. listopad 2010 Tak bol som to odpísať : 10173CJ 20191 EZRC** 25900191 Otázka znie ktoré číslo čo znamena Ďakujem vopred. Citovat
4maa Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Dať namiešať farbu iba podľa kódu môže (nemusí) dopadnúť k celkovej nespokojnosti (na aute výrazne vidno opravované miesta). Všetky farby zvyknú mať pri danom kóde pododtiene (jemne tmavšie, svetlejšie, menšie zrno, hrubšie zrno a pod...) najmä keď sa jedná o rôznych výrobcov toho istého odtieňa (napr. PPG). Najosvedčenejšia metóda je so vzorkovníkom priamo na aute prirovnať a vybrať správny pododtieň (pozor na svetelné podmienky). A zo všetkého najlepšie je porovnávať vzorky priamo z lakovne (mávajú, ak už taký odtieň používali) - vtedy je takmer istota výsledku. Odporúčam nešetriť na laku - ak nemá byť výsledok v garáži pri žiarivkách ako päsť na oko...špeciálne ak sa jedná o metalízu... Citovat
stefano Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Dával som lakovať zad. krídlo, lakýrnikovi som napísal na papierik EGED ( tmavo modrá metal.), P407 , rok výroby a vyzerá to ako originál. Citovat
AnotherOne Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Tak bol som to odpísať : 10173CJ 20191 EZRC** 25900191 Otázka znie ktoré číslo čo znamena Ďakujem vopred. Kód farby je EZRC Citovat
SonX Odesláno 9. listopad 2010 Autor Odesláno 9. listopad 2010 Ďakujem za pripomienky dám si nato pozor. Uvidíme ako pochodím u toho lakerníka : ) Citovat
4maa Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Dával som lakovať zad. krídlo, lakýrnikovi som napísal na papierik EGED ( tmavo modrá metal.), P407 , rok výroby a vyzerá to ako originál. OK, môže vyzerať ako originál. Je však rozdiel medzi samostatným dielom (ako píšeš krídlo) a napríklad prednými a zadnými bočnými dverami, kde je súvislá plocha kontinuálne z jedného dielu na druhý - tu je viditeľný čo i len najmenší rozdiel v odtieni, zrnitosti,... Príkladom je množstvo áut s viditeľne opravovanými dielmi (a to som si istý, že majú použitý rovnaký kód farby) alebo aj rozdiel vo farbe nárazníkov u nových áut, kde nárazníky dodáva už nalakované subdodávateľ... Citovat
stefano Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Áno máš pravdu. Na oddelenom diele ten rozdiel je menej viditeľný. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.