Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolik zubů na ABS má mít poloosa u 607???

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vespolek...

Už se mi podařilo opravit většinu závad na vozidle, ale poslední co mi tu stále hlásí auto je nefunkční ABS.. Byl jsem na diagnostice a bylo zjištěno, že chyba je v obou předních kolech, ale že snímače se zdají O.K. že budou jen zanešené...

Takže jsem sundal kola, chvíli čuměl na snímač a obdivoval technologii, jak dokážou u Peugeota snímat kulatou poloosu bez jakýchkoliv výstupků, než mi došlo že mi spíše ty výstupky chybí.. .-)

Takže už vím, že mi schází ABS ring, že se dá objednat nový na netu, nebo sundat ze staré poloosy...

Ale chybí mi oba a jsou různé počty zubů...

Takže kolikpak zubů by měla mít ještě předCANová 607 2.2HDI z roku 2001 (modelově spíše 2000) s ABS a bez ESP???

Díky za radu...

macman

Odesláno

Uz nie su vystupky. Je to taky magneticky kruzok na tej poloosi. Zmeraj merakom aku hodnotu maju cidla. Mal by byt nekonecny odpor, teda co najvyssi v radoch Mohmov. Treba to merat ale pri odpojenom cidle.

Odesláno

Mne ked haprovalo zadne ABS cidlo, tak som vystupky nemal vobec ziadne. Videl som en kruzok polamany a su to zaliate v takom gumenom plaste male ticky z magnetu. Presne taky isty material ako co boli magnety v chladnickovom tesneni.

Ale hovorim o roku 2005 vyssie.

Co robilo take male vystupky na povrchu tak to zmagnetovany prach z kotucov. Ale to som prstom dal normalne dole.

Odesláno
Mne ked haprovalo zadne ABS cidlo, tak som vystupky nemal vobec ziadne. Videl som en kruzok polamany a su to zaliate v takom gumenom plaste male ticky z magnetu. Presne taky isty material ako co boli magnety v chladnickovom tesneni.

Ale hovorim o roku 2005 vyssie.

Co robilo take male vystupky na povrchu tak to zmagnetovany prach z kotucov. Ale to som prstom dal normalne dole.

No to áno potom beriem späť, musia sa tam striedať mag a nemag plochy. Že to je v plaste alebo to nehrá úlohu. Keby tam nebol plast tak to sú výstupky.:)

Odesláno

No to je len do roku 2005. Modelova rada 2005 a vyssie uz nema zubky. Je tam ten magneticky kruzok, ktory je nalisovany na naboji-poloosy. Je to taky tenky pasik cca 2mm hruby.

[upravil dne 4/11/10 17:11 jofo]

Odesláno

Co mne fascinuje, je cena náhradních dílů u nás a ve světě.. Já mám rok 2001, takže bych měl opravdu mít asi klasický nemagnetický kroužek.. V peugeotu ho samostatně nemají, pouze koupit celé poloosy za 8000,-/ks..

Koukal jsem po netu a dá se ABS ring na jakékoliv auto sehnat cca za 40 centů.. t.j. do desetikoruny.. :o

viz:

http://www.gasgoo.com/auto-products/transmission-466/1157818.html

Ale asi by chtěli, abych jich vzal kontejner.. Nesháníte ho taky někdo??? :-)

Mrknu ráno do techničáku, abych poslal VIN ohledně Serviceboxu a počtu zubů...

macman

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...