Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny a prosím o Vaše zkušenosti.

Mám 807 2003, 2.0 HDI, nebourané, koupené po firmě se serviskou jako tříleté s najetými 150 tis km. Ověřeno, vše sedí. Najel jsem 50tis km jen s malými problémy, obrovská spokojenost. Teď mne však již 4 měs trápí toto: Motor se nejčastěji při nastartování napůl vychladlý při vyšší rychosti (cca nad 110km) přepne do nouzového režimu. PC ukazoval problémy kolem tlaku turba, vyměnili jsme čidlo vačkového hřídele a dalčí 2 čidla zepředu, nevím přesně která a 2 průtokové ventily. Průměrná spotřeba se snížila z 8,7 na 7,1 , závada však zůstává, po vypnutí motoru na cca 30 vteřin se nouzák sám vymaže a závada se již neprojeví. PC žádnou chybu již neukazuje. Ještě má auto nevím jestli související problém, že při vyřazení za jízdy zůstanou otáčky na 1.300 a na 800 klesnou až po zastavení.

Závada mne zatím nijak zvlášť neobtěžuje, nikdy jsem nezůstal viset, ale mám strach vyrazit někam dál.

Díky moc, jestli někdo může pomoct, M:myslim

Odesláno

Proč zase nové vlákno? Nebo neumíš slovensky? O pár řádků níž už je jedno s přesně takovým názvem.

Odesláno

Dík za upozornění, mně se nerozvěcuje žádná kontrolka a dělá naopak ve větších rychlostech. Ty dva nahoře již jsme vyměnili, ten dole je u 2.0 jiný, ale zkusíme to. O prodřených hadičkách jsme také uvažovali, měl to známý u transportéru 4, za filtr se podíváme a dám vědět, dík M;)

Odesláno

Teď jsem byl ještě u někoho jiného na originál diagnostice peugeot a ukázalo to váhu vzduchu, kterou jsme už ale vyměnili, žádná druhovýroba. Tak přišlo na řadu staré dobré ucho a vypadá to na spodní tlakovou hadici k turbu. Zítra dám vědět. M

• O 2 týdny později...
Odesláno
:) Zdravím všechny, po týdenním ježdění a simulování situace to vypadá že celá záhadná závada byla skutečně pouze povolená tlaková hadice turba dole pod krytem. po utažení zatím neudělalo. Kdyby závada pokračovala, dodám informace. M

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...