Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HDI klepe !!!

Recommended Posts

Guest peteralfa1
Odesláno

Zdravím. Mam problem s Peugeotom HDI. Asi 3 mes. dozadu sa začalo ozývať jemné klepotanie akoby z hlavy motora. Auto som denne potreboval, navštevu servisu som odkladal ale postupne sa klepanie zosilnovalo (urobil som cca 20 000km) . Teraz to klepe už dosť drasticky takže som sa poradil s mechanikom z Peugeotu a on mi poradil že pravdepodobne klepu hydroštely ventilov a ked to budem meniť sučastne nech vymením aj váhadlá ventilov. Klepot naraz prestane pri 3 200 ot/min.Takže dnes som to rozobral, objednal som hydroštely aj váhadlá no na starých som nebadal nejake opotrebenie. Auto ma najazených 360 000 tis. Km. Vstreky mi diagnostikovali v Peugeote, 3 boli OK a jeden bol mierne pod normu ale nič dramatické. Mám obavu že vymením tie hydroštely a klepat bude dalej... :grr Už ma ten LEV začína vytáčať... Pred polrokom mi odišlo podávacie čerpadlo, hned nato regulator tlaku paliva, teraz odchadza regulátor znova :(:( (občas vypína motor alebo beží aj po vypnutí) to je sprievodný znak odpáleného regulátora. Vie mi niekto poradiť ???

Guest peteralfa1
Odesláno

remenica nevybruje a klepot počuť z hora takže remenicu som vylúčil...

Odesláno

mne tiež vychádal klepot zhora a nakoniec to bola remenica. ak zhodíš dole remeň pomocných agregátov a zvuk prestane tak je to remenicou. za skúšku nič nedáš.

Guest peteralfa1
Odesláno

Takže páni. Dnes mi došli tie hydroštely aj vahadlá ventilov, hned som to vymenil a motor stále klepe. Takže posledná možnosť vstrekovače :( ten Peugeot mi zožral zdravie aj nervy!!! HDI už nechcem ani vydiet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vie niekto poradit kde by mi ich zrepasovali??? Dakujem za tipy ;)

Odesláno

Tak to je podobnej případ tomu mému.Taky mi začíná mírně klepat a pomalu se to zhoršuje.Zkusim shodit řemen jak píše marko306,ale taky si myslim že to bude vstřik.Už podle pravidelnosti s jakou to klepe.Akorát mám najeto trochu míň 150 tisíc.Ještě otázka na kofikovi1,máš do toho Kladna nějakou adresu??Nebo tel.?

Odesláno

Tiež som riešil podobný problém, motor klepal ako 20 ročný hladký diesel :roll tiež som nevedel, že čo. išiel som do servisu a vraj remenica :myslim Vymenili a klepot je preč. Bola to odpružená remenica ktorá poháňa alternátor, klimu atd... určite to stojí za kontrolu, lebo ja som taktiež nedokázal určiť spoľahlivo, že odkial ide ten klepotavý zvuk, tiež mi to pripadalo že to klepe priamo motor. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...