Guest peteralfa1 Odesláno 3. listopad 2010 Odesláno 3. listopad 2010 Zdravím. Mam problem s Peugeotom HDI. Asi 3 mes. dozadu sa začalo ozývať jemné klepotanie akoby z hlavy motora. Auto som denne potreboval, navštevu servisu som odkladal ale postupne sa klepanie zosilnovalo (urobil som cca 20 000km) . Teraz to klepe už dosť drasticky takže som sa poradil s mechanikom z Peugeotu a on mi poradil že pravdepodobne klepu hydroštely ventilov a ked to budem meniť sučastne nech vymením aj váhadlá ventilov. Klepot naraz prestane pri 3 200 ot/min.Takže dnes som to rozobral, objednal som hydroštely aj váhadlá no na starých som nebadal nejake opotrebenie. Auto ma najazených 360 000 tis. Km. Vstreky mi diagnostikovali v Peugeote, 3 boli OK a jeden bol mierne pod normu ale nič dramatické. Mám obavu že vymením tie hydroštely a klepat bude dalej... Už ma ten LEV začína vytáčať... Pred polrokom mi odišlo podávacie čerpadlo, hned nato regulator tlaku paliva, teraz odchadza regulátor znova :( (občas vypína motor alebo beží aj po vypnutí) to je sprievodný znak odpáleného regulátora. Vie mi niekto poradiť ??? Citovat
marko306 Odesláno 3. listopad 2010 Odesláno 3. listopad 2010 pozry sa či ti nekmitá hlavná remenica od kľukovky alebo niektorá iná od pomocných agregátov. Citovat
Guest peteralfa1 Odesláno 3. listopad 2010 Odesláno 3. listopad 2010 remenica nevybruje a klepot počuť z hora takže remenicu som vylúčil... Citovat
marko306 Odesláno 3. listopad 2010 Odesláno 3. listopad 2010 mne tiež vychádal klepot zhora a nakoniec to bola remenica. ak zhodíš dole remeň pomocných agregátov a zvuk prestane tak je to remenicou. za skúšku nič nedáš. Citovat
Guest peteralfa1 Odesláno 4. listopad 2010 Odesláno 4. listopad 2010 Takže páni. Dnes mi došli tie hydroštely aj vahadlá ventilov, hned som to vymenil a motor stále klepe. Takže posledná možnosť vstrekovače ten Peugeot mi zožral zdravie aj nervy!!! HDI už nechcem ani vydiet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vie niekto poradit kde by mi ich zrepasovali??? Dakujem za tipy Citovat
kofikovi1 Odesláno 4. listopad 2010 Odesláno 4. listopad 2010 Pošli vstřiky do Kladna na vyčištění a seřízaní a bude vše ok:D Citovat
třídvířko Odesláno 4. listopad 2010 Odesláno 4. listopad 2010 Tak to je podobnej případ tomu mému.Taky mi začíná mírně klepat a pomalu se to zhoršuje.Zkusim shodit řemen jak píše marko306,ale taky si myslim že to bude vstřik.Už podle pravidelnosti s jakou to klepe.Akorát mám najeto trochu míň 150 tisíc.Ještě otázka na kofikovi1,máš do toho Kladna nějakou adresu??Nebo tel.? Citovat
kofikovi1 Odesláno 4. listopad 2010 Odesláno 4. listopad 2010 Tady je to Kladno http://www.diesel-tp.cz/ Citovat
stařék Odesláno 4. listopad 2010 Odesláno 4. listopad 2010 Nemusíš tak daleko zajed do KLUK u Poděbrad servisní středisko DELPHI DIESEL tam Ti určitě pomůžou tel 325613358 mobil 602418876 Citovat
loque Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 Tiež som riešil podobný problém, motor klepal ako 20 ročný hladký diesel tiež som nevedel, že čo. išiel som do servisu a vraj remenica Vymenili a klepot je preč. Bola to odpružená remenica ktorá poháňa alternátor, klimu atd... určite to stojí za kontrolu, lebo ja som taktiež nedokázal určiť spoľahlivo, že odkial ide ten klepotavý zvuk, tiež mi to pripadalo že to klepe priamo motor. Citovat
třídvířko Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 Taky mi to právě přijde jako z motoru.Ale tu řemenici každopádně odskouším... Citovat
třídvířko Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 Tak jsem to rozdělal a vskutku,dělá to řemenice.Tak šla dolu a budu shánět novou... Citovat
straki007 Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 http://aukro.cz/item1298909767_remenice_klikoveho_hridele_peugeot_citroen_2_0hdi.html ¨ :aut:aut Citovat
třídvířko Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 To je na 2.0HDi,já mám 1.4HDi,to asi není stejný???Já jen kdybych se ptal prodejce,abych nebyl za blbce... Citovat
straki007 Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 Aha.Ja myslel ze ti to dela na 807... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.