573v0 Odesláno 2. listopad 2010 Odesláno 2. listopad 2010 Zdravím, v poslednom čase mi robí pri štarte takúto vec: otočím kľúčikom do 3. polohy, štartér začne točiť, niekedy točí normálne ale niekedy točí tak ako keby bola slabá baterka, proste lenivo pretočí zotrvačník o kúsok a potom úplne zhasne...a pri ďalšom otočení už ide zase normálne správnou rýchlosťou...dúfam, že si to viete predstaviť lebo nikdy mi nenapadlo nahrať ten zvuk. Robí to len keď dlhšie nejazdím, resp keď je studený motor.... Upozorňujem, že baterka mi napadla ako prvá. Tá je v poriadku. No a po novom robí takú vec, že už sa ani nepretočí. Dá sa povedať, že sa správa ako keby som tam žiadny štartér nemal. Nevydá ani náznak že by sa chcel točiť. Je možné, že som ho tam nejako zle nasadil alebo že mu zotrvačník kládol priveľký odpor a odpálil sa? Tiež mi napadlo, či to nie je len ukostrením...keď som dával dolu prevodovku, odpojil som aj ukostrovací bod na nej, možno som ho slabo pripojil alebo čo...nestretol sa niekto s niečím podobným? Ozaj a štartér nemá vlasnú poistku či čo? Lebo v poistkových skrinkách som ju nenašiel...a čo nejaké relé, a takéto somariny čo sa môžu odpáliť? Ešte dodám,. že roztlačením štartuje nekompromisne, aj pri minimálnej rýchlosti to vždy na prvý krát chytí... Citovat
MrVain Odesláno 2. listopad 2010 Odesláno 2. listopad 2010 už som sa stretol na mojom - kratke uhliky v štartery štarter nemá poistku, mohla by to byť aj vysuvacia cievka na štartery,zlá spínacia skrinka.... vybrať štarter,pozrieť sa na tie uhliky:papa Citovat
573v0 Odesláno 2. listopad 2010 Autor Odesláno 2. listopad 2010 No tak som vytiahol štartér, priložil ho napriamo na baterku a nič..ani nevysunie koliesko, ani netočí....takže kúpim z aukra za 400kč niečo použité nech sa aspoň mám ako dostať domov :-) A pozriem na tie uhlíky... [upravil dne 2/11/10 12:35 573v0] Citovat
573v0 Odesláno 2. listopad 2010 Autor Odesláno 2. listopad 2010 No najprv som priložil (+) len na ten menší kontakt na vysunutie cievky..nič sa nestalo, tak som priložil (+) na oba kontakty- vysunutie cievky aj samotný chod rotora...a tak isto nič. Ale pri kontakte to hodne iskrilo, prišlo mi ako keby to vnútri skratovalo... Citovat
P607Olda Odesláno 2. listopad 2010 Odesláno 2. listopad 2010 Ak ani cievka nezabrala, tak uhlíky to nebudú. No, rozborka ukáže... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.