Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec,

mám takovejhle problém...

Normálně sem si jel a všechno bylo v pořádku,když v tom sem zaregistroval divné zvuky, takové klepání s prostoru motoru.Výkon auta se nijak nezmenil ale samozřejmne jsem zastavil a zjištoval co to je a odkad to de.Klepání se ozývá od vačky a při zvyšujících otáčkách se i zvyšovala rychlost klepání...Nechtel sem nic riskovat a nechal sem se odtáhnout domu.Doma sem sundal výko abych se podíval na vačku tam se zdá vše v pořádku,maže to žádná patrná vule nejkaý piliny prostě nic.Když při behu motrou povoluju postupne jednotlivé vstřiky, klepání nepřestává...Vstřiky sem vyndal a změřil-vše v pořádku. změřil sem kompresní tlaky a naměřil sem na třech válcích 16 a na poslednim něco málo přes 14.Když s motorem točim s odpojenou naftou žádné klepání se neozývá a vše se zdá v pořádku když pak motor nastartuji klepání je zase zpět.Je to takový kovový zvuk jak kdyby píst narážel o ventil ale to by přeci nemelo takové tlaky jaké sem naměřil...a po všelijakém zkoušení jsem vyloučil i že by to dělalo čerpadlo.Nevím si rady prosím poraďte co by to mohlo dělat na co se kouknout...Děkuji

Odesláno

a) pokud bys měl na dieselu tlaky 14-16, tak ti ani nepoběží, tos měřil nějak divně.

b) u tohoto motoru se stává, že je nějaká chybka či špatný kontakt na řídícím vstřiku, a předvstřik jde na doraz, motor pak běží strašně tvrdě a kovově klepe. Není to ono?

Odesláno

Jj dnes sem o tom taky přemýšlel a je to pravda.Měřil sem to takovym pofidernim měřákem (ručnim) takže sem ho pořádne ani neudržel a navíc byl to měřák pro benzínový motory takže byl jen do tech 16...no je pravda že když mi to kámoš pýchnul na svojí diagnostiku co si pořídil tak o předvstřiku tam neco psáno bylo,nejaká chyba zkusim na to teda kouknout díky za radu.

Odesláno

skús pozrieť vôlu všetkých remeníc pomocných agregátov a hlavne či ti nekmitá hlavná remenica od kľukovky.

Ja som mal tento problém, auto klepalo ako traktor a nakoniec to bola tá hlavná remenica. Tie zvuky sa prenášajú po celom motore. Ono to zistíš aj tak, že keď zhodíš remeň a naštartuješ tak by ti klepanie malo zmyznúť ak je to remenicou.

Odesláno

Tak jsem koukal i na všechny řemenice sundal sem klínák a cvaká furt...ted si to byl poslechnout známej a myslísi že to je hydrostavama budto nejakej ucpanej nebo ta vymezovací podložka rozsypaná že by to tedy melo velkou vuli a klepalo to o vačku tak to zítra změřim a sem zvedav.Ale díky za radu

Odesláno

Měřil sem vuli co je mezi vačkou a tema mističkama co sou nad ventilama mel sem za to že to sou hydrošteli ale tak teda nevim co to je ale podle toho co sem našel co by to melo mít za vule a co to má tak je to vše v toleranci takže to to taky asi nebude...tak teda du dát vanu dolu a uvidim jestli tam bude nekde nejaká patrná vule nebo neco...já už nevim...

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jen tak pro zajímavost sem napíšu co to bylo...Protočili se mi šály na klice..klika vydřená ojnice taky šály uplne na sra...ky..takže nic příjemnýho...už sem sehnal jinej motor tak ho tam du napáchat ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...