Musketyr Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Zdravím. 307 break r.v.2005, v palubním počítači vidím aktivní zadní couvací senzory, ale v zadním nárazníku není vidět po nich ani stopy. Rovněž po zařazení zpátečky není vydán žádný zvukový signál. Diagnostika nic nehlásí. Usuzuji, že zadní senzory ani nejsou nainstalovány. Dotaz zní. Je možné senzory dodělat tak, ať jsou napojené na palubní počítač (ať už originální nebo LÉPE neoriginální)? Kde se dají sehnat? Díky Citovat
HonzaZ Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Senzory určitě dodělat jde, ovšem zda se budou zobrazovat na displeji není jisté. Určitě by se měli zobrazovat na velké obrazovce od navi, ale na malém asi ne. To se zjistí až po instalaci a aktivaci na diagnostice. Jinak toto vše platí pro origo. Sehnat jedině na vrakovišti, nebo od někoho kdo likviduje auto. V pežo by jsi se nedoplatil. Citovat
Gibon83 Odesláno 27. říjen 2010 Odesláno 27. říjen 2010 Ked som ja dorabal senzory tak v peugeote bola cena okolo 100 az 150 €. takze som kupil lacne za 35 a funguju vyborne... cuvat s tym je jedna basen, lebo z CC -ka je vyhlad asi ako z BVP. Citovat
Musketyr Odesláno 28. říjen 2010 Autor Odesláno 28. říjen 2010 Otázka ještě, zní zda nějaký jiný typ senzorů než originální by se dal k tomu připojit. Nepotřebuji mít displej, aby mi to ukazovalo vzdálenost pomocí ledek, nebo čísel. Stačí zvukový signál. Chtěl jsem jenom využít toho, že v palubním počítači to je připravené a nedávat další zařízení, ale napojit to. Sice mám rád StarTrek, ale ověšené auto různými zařízeními na palubovce se mi nelíbí ani co do pak správy funkčnosti . Citovat
HonzaZ Odesláno 28. říjen 2010 Odesláno 28. říjen 2010 Musíš k tomu mít ještě origo ŘJ sensorů, která komunikuje přes datovou lajnu s BSI. BSI potom dále s rádiem. Možná by jiné sensory k origo ŘJ šly připojit, ale nevím o tom, že by to někdo zkoušel. Bylo by to na dlouhý výzkum a asi by se to nevyplatilo. Nikde jsem nenašel parametry origo a tak by se těžko hledala náhrada. Citovat
paric Odesláno 28. říjen 2010 Odesláno 28. říjen 2010 BVP taky mensie vojenske vozidlo, napr http://en.wikipedia.org/wiki/BVP_M-80 Co je BVP? Sry za Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 28. říjen 2010 Odesláno 28. říjen 2010 Aha dik za vysvetlenie Som mladsi rocnik tak uz taketo veci nepoznam Citovat
Gibon83 Odesláno 28. říjen 2010 Odesláno 28. říjen 2010 ja som si kupil a nahodil tieto: http://www.tssgroup.sk/katalog/parkovaci-asistent-keetec-bs-400 a som naozaj spokojny. BVP - bojove vozidlo pechoty Citovat
wojtěch Odesláno 30. říjen 2010 Odesláno 30. říjen 2010 jde dodělat origo couvací senzor i na can-van. sběrnici ?? Citovat
HonzaZ Odesláno 30. říjen 2010 Odesláno 30. říjen 2010 Podle katalogu ND v service boxu jde. Sensory jsou stejné pro obě sběrnice, liší se akorát ŘJ. Ovšem asi nejdou přes rádio, protože mají samostatný bzučák. Citovat
Leos Odesláno 30. říjen 2010 Odesláno 30. říjen 2010 A k čemu jsou origo čidla připojené? přímo k BSI? Nebo co všechno je potřeba dokoupit? Citovat
HonzaZ Odesláno 30. říjen 2010 Odesláno 30. říjen 2010 K řídící jednotce parkovacího asistenta. Ta je připojena k BSI. Vzhledem k tomu, že to není připojeno do rádia a tím pádem to ani není zobrazováno na displeji, tak bych radši koupil nějaké neorigo couváky. Bude to podstatně levnější a bude to umět to samé. [upravil dne 30/10/10 11:12 HonzaZ] Citovat
Leos Odesláno 30. říjen 2010 Odesláno 30. říjen 2010 Originál couvací senzory zobrazují vzdálenost na origo velké barevné obrazovce na palubovce, tak to nějak propojené musí být. [upravil dne 30.10.2010 12:11 Leos] Citovat
HonzaZ Odesláno 30. říjen 2010 Odesláno 30. říjen 2010 Odpověď byla na sběrnici CAN-VAN. Pokud chceš přesnější informaci přímo na tvé auto, tak musíš dát VIN. Citovat
Leos Odesláno 30. říjen 2010 Odesláno 30. říjen 2010 Odpověď byla na sběrnici CAN-VAN. Pokud chceš přesnější informaci přímo na tvé auto, tak musíš dát VIN. Mám rok výroby 2004 a to je starší sběrnice a pokud má auto navigaci s velkou barevnou obrazovkou, zobrazuje couvání na obrazovce. Citovat
HonzaZ Odesláno 30. říjen 2010 Odesláno 30. říjen 2010 Myslím ale že wojtěch navi a velký displej nemá. Citovat
m3t4L_m4n Odesláno 30. říjen 2010 Odesláno 30. říjen 2010 Ja mam v aute origo parkovacie senzory bez farebneho displeja a v palubovke je na to zvlast zabudovany pipac. Neorigo senzory vidu urcite lacnejsie a budu ukazovat aj vzdialenost a pripadne aj polohu prekazky takze neni o com Citovat
wojtěch Odesláno 30. říjen 2010 Odesláno 30. říjen 2010 Myslím ale že wojtěch navi a velký displej nemá. jj displej nemám já se ptal jenom ze zvědavosti... Citovat
Vítek1 Odesláno 30. říjen 2010 Odesláno 30. říjen 2010 pokud neoriginalni tak bych bral bez displeje prijde mne jako naprostej nevkus mit nekde \"nalepenej\" nejakej hnusnej displej Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.