subin Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 Ahoj,sice se to netýká peugeotu,ale snad prominete. Máte někdo zkušenost s Českou pojišťovnou a její likvidací \"Totální škody\"? Netuším,co od nich můžu očekávat,tak se nějaké informace hodí. Pro upřesnění: Minulý týden mě srazil kluk z motorky,po dnešní návštěvě technika za minutu prohlídky zazněl závěr \"totální škoda\",v žádném případě neakceptujem fakturu za opravu ze servisu. Z čeho určí hodnotu vraku? Z čeho určí hodnotu motocyklu(auta) před nehodou? Pokud to bude možné chtěl bych jí opravit do původního stavu. Díky za rady. Citovat
Pe.Tr Odesláno 19. říjen 2010 Odesláno 19. říjen 2010 u aut vychazeji s prumerne ceny vozu na tipcars, moje nekolikanasobna zkusenost Citovat
kutil1 Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 Pokud budeš mít vozidlo, které má časovou cenu 50 000,- Kč a např. ho vyválíš a zničíš plechy boků a střechy (všechny plechy na karoserii - nevybavená karoserie), tak je oprava určitě dražší než 50 000,- a oni řeknou totálka. Budou postupovat takto: Nevybavená karoserie je dejme tomu 10% z hodnoty celého vozu. 90% je nepoškozeno - vnitřní výbava karoserie, podvozek, motor karoserie. Dají ti 10% z 50 000,- tj. 5000,- Kč a u zbytku - těch zablácených kol, motoru......ti řeknou - prodej si to. Ale to nezveřejňují, protože by většina lidí odlásila havarijní u aut starších 5 ti let. Citovat
Marcel505 Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 Máme zkušenost. A ŠPATNOU! Croma 1991, dobrý stav. Totální škoda, ohodnocena na 9900 a použitelné díly 1000 Kč, vyplaceno 8900 Kč. ČP platí málo, tak se boj a možná je trochu postraš, ale podle mě to je zbytečné. Nebo jim tu motorku dej a ať ti peníze nedávaj a za ty peníze a vrak seženou stejnou, ve stejném stavu. To řekni tomu likvidátorovi a bude z toho úplně mimo, ale já bych to zkusil... Citovat
godzila.01 Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 Já osobně mám s totálkou zase zkušenost dobrou za 309 mi před pěti lety dali 38.000 a to jsem ji měl tři roky natočil sem na ní 150.000km a kupoval jsem jí předtím za 42.000, vrak jsem za 10.000 ještě prodal ..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.